Eliminarea transpiratiei cu Perspirex

©

Autor:

Advertorial oferit de TOP HEALTH BEAUTY DISTRIBUTION
Persiplex - cel mai eficient antiperspirant - tratamentul transpiratiei excesive

Ce este transpiratia?

Transpiratia este un lichid compus in mare parte din apa impreuna cu saruri, alte canditati mici de minerale , substante organice, lactat si uree pe care organismul le elimina prin piele. Acest lichid provine de la glande specializate care se numesc glande sudoripare endocrine.

De ce transpiram ?

Transpiratia este forma naturala prin care organismul isi regleaza temperatura. Evaporarea transpiratiei prin piele are efect de racire. Prin intermediul transpiratiei se elimina toxine si alte elemente chimice nocive organismului. In conditii normale pielea este uscata dar atunci cand temperatura aceasteia atinge o limita ( aproximativ 30 de grade ) pielea incepe sa elimine sudoare si se umezeste. In mod normal transpiratia nu incepe sa se scurga prin piele. Transpiratia incepe de obicei sa apara prin zona axilelor, palmelor si talpile picioarelor. Care este mecanismul care regleaza nivelul transpiratiei? Exista doua zone ale sistemului nervos care regleaza productia de transpiratie: una este situata in zona creierului iar cealalta in zona superioara a maduvi spinari. Acesti centrii primesc impulsuri provocate de temperatura pielii, anxietate ..care pun in functiune procesul productiei de transpiratie si eliminarea acesteia prin piele.

Care sunt factorii raspunzatori de producerea transpiratiei ?

Exista o serie de mecanisme care pot provoca aparitia transpiratiei. De exemplu temperatura pielii poate ajunge la o limita superioara si poate provoca aparitia transpiratiei datorita caldurii ambientale excesive. Daca exista ventilatie, briza, acest proces nu va fi observat dar daca aerul este de asemenea cald si umed, transpiratia nu se va evapora ramanand la suprafata pielii. Aceasta situatia poate fi extrem de neplacuta.

Alt mecanism care provoaca transpiratia este efortul fizic care produce o crestere a temperaturii corpului. In timpul unui antrenament muscular intens se pot secreta aproximativ 2 litri de sudoare pe ora, inclusiv 4-5 litri daca este prea cald in ambientul unde se desfasoara activitatea . Anxietatea, frica, teama, excitatia sunt cauze care pot spori producerea transpiratiei.

Un alt factor deloc de neglijat sunt alimentele foarte condimentate sau picante care pot creste canditatea de transpiratie produsa de catre organism. Alte cauze pot fi : alcoolul, fumatul, consumul de cofeina, medicamentele ( hormonale, antidepresive..) hipoglicemia, abstinenta de la alcool sau droguri si cancerul. Daca nivelul crescut de productie al transpiratiei apare odata cu febra, scadere in greutate, dureri in piept, dificultate respiratorie, batai neregulate si rapide ale inimii ( tahicardie ) trebuie sa consultati medicul.

De ce miroase transpiratia?

Majoritatea glandelor sudoripare produc un amestec de apa si alte componente. Mirosul corpului exista, in principal, datorita unor glande sudoripare speciale care se gasesc in zona axilei si regiunea pubiana. Aceste glande produc o secretie care contine acizi grasi si proteine care sunt fermentate de catre bacteriile care se gasesc pe suprafata pielii si acest proces cauzeaza mirosul neplacut. Aceste glande nu intervin in reglarea temperaturii pielii, ele incep sa functioneze din timpul pubertatii datorita unor stimuli hormonali. Atunci de unde exista mirosul neplacut al picioarelor? Glandele sudoripare din zona talpilor sunt la fel ca cele din restul corpului si produc o transpiratie fara miros. Mirosul picioarelor se datoreaza faptului ca stam majoritatea timpului incaltati in pantofi, pielea secreta transpiratie care nu se vapora si acumuleaza resturi si detritus facilitand dezvoltarea bacteriilor. Daca oricarei alte parti din organism nu i-am permite sa respire si am tine-o in mod constant inchisa, probabil ca ar avea acelasi miros.

Ce este transpiratia excesiva sau hiperhidroza?

Hiperhidroza este o disfunctie in care cantitatea de transpiratie produsa este cu mult mai mare decat in mod normal. Unele persoane ajung sa transpire cu aproape de patru cinci ori mai mult decat ar fi necesar in mod normal pentru a se putea mentine si regla temperatura normala a corpului. Se estimeaza ca hiperhidroza primara afecteaza 1% din populatie. Aceasta se datoreaza unei erori de reglare a sistemului nervos autonom, cauzele exacte nu sunt bine cunoscute. Majoritatea persoanelor care sufera de hiperhidroza nu au fost niciodata diagnosticate si nici nu au primit tratament. Hiperhidroza primara ( care nu este provocata de nici o alta afectiune ) tinde sa fie localizata intr-o singura zona: axile, palme, talpi sau frunte. Hiperhidroza provocata de unele boli poate fi localizata pe intreaga suprafata a corpului.
Transpiratia excesiva se localizeaza de obicei in trei puncte:
  • Transpiratia mainilor poate complica realizarea anumitor sarcini si folosirea cotidiana a unor instrumente sau unelte ( calculator, manipularea obiectelor, alimentelor...) sau doar un salut printr-o strangere de mana poate deveni o adevarata problema.
  • Transpiratia din zona axilei te poate obliga sa iti schimbi hainele de mai multe ori pe zi, lucru care poate pune in dificultate posibilitatea de a desfasura anumite tipuri de joburi.
  • Transpiratia talpilor obliga pielea picioarelor sa stea, majoritatea unei zile, inchisa intr-o incaltaminte umeda.
Mirosul neplacut poate fi deasemenea o alta problema , mai ales in zona axilelor si a talpilor.

Pentru a controla nivelul transpiratiei din zona axilelor se recomanda folosirea unui antiperspirant sub forma de roll-on ,cum este Perspirex roll-on. Pe de alta parte, pentru palme si talpi, este mai potrivita utilizarea unei lotiuni antiperspirante ( in general formula este mai concentrata decat varianta roll-on ) pentru a putea controla nivelul transpiratiei excesive din aceste zone, ca si Perspirex Lotiune.

Care este impactul transpiratiei excesive, sau a hiperhidrozei, asupra calitatii vietii unei persoane care sufera de aceasta disfunctie?

Exista repercursiuni importante in calitatea vietii persoanelor care sufera de hiperhidroza, cauzand stres emotional si dificultati in relatiile personale, sociale si de la locul de munca. Pentru un pacient cu transpiratie excesiva a palmelor manevrarea diverselor instrumente si obiecte sau chiar o strangere de mana poate deveni o adevarata neplacere.
Preocuparea permanenta fata de mirosul neplacut si grija de " a fi uscat " poate produce o stare emotionala care agraveaza si mai tare afectiunea. In cele mai grave cazuri se poate ajunge ca persoanele cu hiperhidroza sa devina retrase, fugind de o viata sociala normala.
Exista mai multe tipuri de tratamente pentru hiperhidroza. Unul dintre cele mai sigure si eficiente este solutia de clorura de aluminiu si lactat de aluminiu, formula Perspirex. Grupurile de pe Internet despre aceasta afectiune, unde se impart testimoniale intre utilizatori, pot fi un suport emotional valoros in lupta impotriva neplacerilor cauzate de transpiratia excesiva.

Deodorantele vs Antiperspirantele

Cand se incearca tratarea transpiratiei excesive, tratamentele externe sunt prima optiune. Intre ele se regasesc deodorantele si antiperspirantele, intre care se face o mare confuzie. Va vom explica diferentele si asemanarile dintre ele.

Eficacitate

Un produs se numeste " deodorant " daca reuseste sa obtina o reducere a transpiratiei cu 20% si "antiperspirant " daca depaseste acest procentaj. Un " antiperspirant ultra eficient " este cel care elimina productia de transpiratie cu peste 30%, iar unele dintre acestea reusesc pana la 65%. Daca ce ne dorim este sa transpiram mai putin intr-o anumita zona, produsul recomandat este antiperspirantul Perspirex.
Exista diferente si in ce priveste durata efectului: deodorantele se mentin pana la aproximativ 12 ore, in timp ce antiperspirantele ajung sa aiba eficacitate intre 3-5 zile. Acest lucru nu implica faptul ca in acest timp nu putem face dus sau baie - igiena zilnica nu afecteaza procesul de reducere a transpiratiei.

Efect antibacterian

Deodorantele au un efect lejer antibacterian si contribuie la reducerea mirosului corporal neplacut cauzat de bacteriile de la suprafata pielii. La antiperspirante efectul este cu mult mai puternic, asigurat de formula Perspirex.

Parfum

Deodorantele includ parfum si se gasesc intr-o gama variata de arome. In cazul mirosului neplacut al corpului acest parfum se amesteca cu propriul miros producand un " cocktail " nu foarte atragator.
Majoritatea antiperspirantelor nu includ parfum, desi unele dintre ele sunt compatibile cu folosirea deodorantelor parfumate. Perspirex roll-on si Perspirex lotiune nu au parfum.

Mod de folosire

Deodorantele se pot folosi pe intreaga suprafata corporala. In mod normal acestea se aplica de dimineata dupa dus. In schimb, antiperspirantele trebuiesc aplicate seara, pentru a avea timp sa actioneze asupra glandelor sudoripare in timpul somnului, cand acestea sunt cel mai putin active. Antiperspirantele NU se folosesc pe mai mult din 10% din suprafata corpului la o singura aplicare. Inainte de folosirea unui antiperspirant trebuie sa citim cu mare atentie instructiunile de utilizare.

Concluzie

Deodorantele sunt potrivite pentru persoanele care transpira foarte putin si care isi doresc un pic ajutor cu pastrarea prospetimii corporale.
Pentru a ne asigura de reducerea la minim a transpiratiei ocazionale ( stres la locul de munca, inainte de un eveniment important, calatorii, nunti, intalniri business, vacante....) sau a hiperhidrozei, se recomanda procurarea unui antiperspirant de la farmacie. Intrebati farmacistul dumneavoastra de Perspirex roll-on sau comandati-l de pe perspirex.ro.

Cum functioneaza antiperspirantele?

Deodorantele si antiperspirantele sunt produse foarte diferite. Deodorantele mascheaza mirosul corporal, iar antiperspirantele ne ajuta sa reducem atat transpiratia cat si mirosul neplacut. De asemenea modul de aplicare al acestora este foarte diferit: deodorantele se folosesc dimineata, dupa dus in schimb antiperspirantele se aplica seara, inainte de culcare, se clatesc dimineata cu apa si sapun si nu se mai reaplica.
Dar cum functioneaza antiperspirantele ? Si de ce trebuie sa le folosim in acest mod?
Antiperspirantele actioneaza asupra glandelor sudoripare, ele fiind cele responsabile cu producerea transpiratiei. Situate in derma, aceste glande au o forma de bulb si un canal catre exterior prin care este eliminata transpiratia. Ingredientele active ale antiperspirantelor ( in special clorura de aluminiu ) formeaza un tip de pelicula care blocheaza acest canal si impiedica transpiratia sa iasa la suprafata pielii si sa se evapore. Aceasta pelicula este compusa din aluminiu si cheratina.
Daca incetam sa mai folosim produsul, pelicula va disparea o data cu procesul natural de regenerare al pielii, dar daca folosim antiperspirantele intr-o maniera regulata glanda va deveni din ce in ce mai putin activa pana va inceta sa mai produca transpiratie. Pentru aceasta conteaza sa fim constanti in tratamentul cu antiperspirante si sa pastram doua aplicari saptamanale pentru intretinerea rezultatelor.
Pentru ca un antiperspirant sa lucreze la adevarata lui capacitate si sa-si dovedeasca efectul maxim este important ca glandele sa nu fie active. De aceea se aplica seara, inainte de a merge la culcare. In timpul somnului glandele sudoripare se " odihnesc " , si ele ca si noi, si in acest fel se permite formarea peliculeii in canalul spre exterior impiedicand transpiratia sa iasa la suprafata. Cititi cu atentie instructiunile Perspirex pe perspirex.ro.
Ultimul pas, a doua zi de dimineata la trezire, este spalarea zonei unde a fost aplicat antiperspirantul pentru eliminarea resturilor acestuia care nu au fost resorbite de piele si care ar putea reactiona cu alte substante aplicate pe aceeasi zona.
Dupa ce a fost clatita zona putem folosi deodorantul nostru uzual avand siguranta ca, in plus fata de combaterea mirosului, vom fi protejati si impotriva transpiratiei excesive.

Mai multe despre produsele Perspirex cititi aici: www.perspirex.ro

Data actualizare: 28-06-2013 | creare: 13-02-2013 | Vizite: 5747
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!