Extinderea Medicală: Disruptive Marketing

©

Autor:

Extinderea Medicală: Disruptive Marketing
Lumea marketingului este extrem de dinamică, iar strategiile tradiționale de publicitate și promovare au ajuns să fie eclipsate de o abordare cu totul inedită, aceea reprezentată de disruptive marketing. Oricare ar fi domeniul unei afaceri, vei reuși să ajungi mult mai rapid și mai eficient la consumatori în momentul în care promovezi disruptive marketing, iar în acest fel îi vei convinge pe aceștia cu o mai mare ușurință să îți cumpere produsele și serviciile pe care le oferă. Despre cum a evoluat disruptive marketing și cum ajută acest concept afacerile din domeniul medical să se dezvolte mai bine, vei afla din acest articol.

Disruptive marketing, o evoluție impresionantă în era modernă 

Acest tip de marketing este un concept nou, însă unul care a devenit în mod rapid accesibil și eficient. Cu ajutorul internetului, cu ajutorul rețelelor sociale, respectiv cu ajutorul inteligenței artificiale, o afacere, fie ea în și domeniul medical, poate ajunge cu o mai mare ușurință la publicul țintă, în moduri cu adevărat inovatoare și personalizate, iar ddm.ro reprezintă o soluție extrem de eficientă în acest scop. 

 

Disruptive marketing nu se bazează doar pe publicitatea în stil tradițional sau pe mesaje generice, ci mai ales pe o înțelegere profundă a nevoilor și preferințelor pe care le au consumatorii.

 

Din acest punct de vedere, și cei care oferă soluții medicale în sistem privat vor reuși să se folosească de acest concept pentru a-și extinde afacerea. 

Influența disruptive marketing asupra afacerilor din domeniul medical 

Cu siguranță disruptive marketing a avut, de-a lungul timpului, o influență semnificativă în afacerile din domeniul medical, chiar dacă natura acestora este una sensibilă și reglementată. 

 

Una dintre aceste influențe se poate regăsi, cu siguranță, în ceea ce reprezintă telemedicina și consultațiile online. Prin intermediul campaniilor de marketing online și prin intermediul aplicațiilor mobile, companiile care oferă servicii de telemedicină au ajuns la un public mai larg, mai ales că au promovat beneficiile consultațiilor medicale la distanță, respectiv accesul rapid la medici, economiile de timp, costurile mai mici. 

 

Totodată, disruptive marketing a contribuit în mod semnificativ la promovarea unor platforme care le permit pacienților să urmărească și să își administreze datele de sănătate în mod personalizat.

 

Companiile farmaceutice folosesc, de asemenea, disruptive marketing pentru a-și promova medicamentele direct către consumatori prin intermediul reclamelor, iar în acest fel s-a ajuns la o creștere a gradului de conștientizare de către consumatori cu privire la anumite medicamente sau boli. 

 

Există chiar și clinici sau spitale care folosesc disruptive marketing pentru a atrage medici, asistenți medicali sau alt personal calificat, iar acest lucru poate include campanii online, promovarea culturii organizaționale sau oferirea de beneficii competitive. În același timp, companiile și organizațiile din domeniul sănătății folosesc disruptive marketing pentru a educa pacienții cu privire la existența sau răspândirea unor boli, la tratamente sau la opțiunile de îngrijire pe care le au. Poate fi vorba despre producerea de conținut educațional online, despre webinarii sau despre diverse campanii de conștientizare. 

 

Despre disruptive marketing se poate spune, așadar, că a adus schimbări semnificative în industria medicală, transformând modul în care pacienții accesează serviciile medicale și modul în care aceștia sunt informați despre aceste servicii. Este vorba totuși despre o industrie sensibilă, iar atenția acordată trebuie să fie una specială, mai ales că este vorba despre o nevoie crescută de menținere a integrității și încrederii în acest domeniu crucial din viața oamenilor, domeniul medical.  


Data actualizare: 28-09-2023 | creare: 28-09-2023 | Vizite: 401
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: