Forma degetelor ar putea corela nivele scăzute de testosteron cu spitalizarea în urma contactării COVID-19

©

Autor:

Forma degetelor ar putea corela nivele scăzute de testosteron cu spitalizarea în urma contactării COVID-19
În urma unor studii anterioare, s-a certificat faptul că o lungime crescută a degetelor inelare sunt asociate cu un nivel crescut de testosteron, pe când dimensiunile mai mari ale index-urilor sunt specifice sexului feminin, mai exact unor nivele crescute de estrogen. În consecință, cercetătorii de la Universitatea Swansea din Wales au descoperit o posibilă legătură a nivelelor de hormoni sexuali prenatali și din timpul pubertății cu rata de spitalizare pe fondul infecției cu SARS-CoV-2.
Echipa a plecat de la două ipoteze, una dintre ele punând infecțiile mai severe din rândul sexului masculin pe seama nivelelor crescute de testosteron ale acestora. Cealaltă, pe de altă parte, asociază prognosticul mai rezervat al persoanelor în vârstă în cadrul acestei boli cu nivele scăzute de testosteron.

Profesorul John Manning de la Universitatea Swansea a colaborat cu cercetători de la Universitatea din Lodz, Polonia și de la Spitalul Universitar Karolinska pentru a cerceta posibilitatea de prezicere a simptomelor infecției cu COVID-19 în funcție de dimensiunile degetelor de la mâini.

Aceștia au descoperit că diferențele mari ale dimensiunilor degetelor, mai exact ale rapoartelor 2D:4D și 3D:5D au reprezentat un factor de prognostic al severității infecțiilor, astfel încât persoanele ce le-au prezentat necesitau spitalizare mai des. Conform specialiștilor, asocierea dimensiunilor degetelor cu rata de spitalizare este cauzată de nivele mai scăzute de testosteron în rândul persoanelor la care se întâlnesc aceste diferențe. Astfel, dintre cele două ipoteze inițiale ale cercetătorilor, doar a doua s-a dovedit adevărată.

Studiul oferă posibilitatea extinderii cunoștințelor despre boala COVID-19. Echipa ia în calcul utilizarea testosteronului drept antiviral în tratamentul aceste infecții, ceea ce ar putea scădea durata de spitalizare a persoanelor bolnave și rata mortalității. În acest sens, au fost începute multiple studii clinice.

Profesorul este cunoscut și pentru un studiu anterior de-al său, în urma căruia s-a descoperit că dimensiunile degetelor copiilor pot fi corelate cu anumite boli prenatale și cu statutul financiar al mamei.

sursa: Science Daily
foto: Swansea University

Data actualizare: 29-03-2022 | creare: 29-03-2022 | Vizite: 256
Bibliografie
How fingers could point to a link between low testosterone and COVID hospitalizations, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220325122653.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii dintre pacienții COVID-19 dezvoltă cheaguri de sânge amenințătoare de viață
  • Testele imagistice pot prezice care sunt pacienții cu cel mai mare risc de apariție a unor complicații cardiace din cauza COVID-19
  • Anticoagulantele administrate timpuriu la pacienții cu COVID-19 reduc riscul de boli severe
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum