Ce set de analize se fac după vindecarea de covid?

05-01-2022
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Buna! Am o întrebare in legătura cu acest virus, având in vedere ca de luni(03.01.2022) am început sa ma simt rău, marti am făcut un test rapid pentru covid cu rezultat pozitiv, ce analize trebuie sa fac după ce ma vindec, sa văd in ce măsura corpul meu a fost afectat?
Chiar in Ajun de Anul nou am făcut niște analize la sânge, iar niște valori mi-au ieșit modificate și nu am reușit sa merg la un medic pentru a-mi spune ce anume ar însemna.
Eritroblasti% crescut, bilirubina directa crescută, calciu ironic seric scăzut și deficit de vitamina D.
Nu știu ce analize urmează sa fac după, dar ma tem ca acest virus sa nu îmi creeze și alte probleme pe langa ce aveam pana acum.
Și după câte zile de la primul rezultat pozitiv, îmi poate ieși următorul test negativ? In cam câte zile as putea sa ma vindec?
Ma simt rău, durere musculară, durere de cap, transpirații, durere in gât, in piept, dureri de spate puternice, de am impresia ca ma doare coloana și coastele cu totul. Am senzația ca îmi arde spatele câteodată, o senzație puternica de arsura, caldura, ca și cum m-ar ustura, stare de somnolenta și moleșeală. Pe langa asta, o problema mai veche e cu nasul înfundat și scurgere de o secretie vâscoasă din nas in gât pe care o am de 1 an și ceva, care acum e verzuie de cand cu acest covid. In prima zi, probabil pentru ca mi-a scăzut imunitatea, am început sa am și usturimi la urinare și dureri de spate in zona rinichilor. Am început cu Parasinus, Fervex, pana sa fac testul covid, după am continuat cu paracetamol, vitamina c, propolis și echinaceea, plus turmeric, iar la nevoie mai iau sirop de pătlagină.
Poate ma ajuta cineva cu un răspuns. Sex feminin, 25 ani, 50 kg. Mulțumesc și sănătate!
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
10 comentarii
2
05-01-2022, ora 09:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. la acesta intrebare (Nu știu ce analize urmează sa fac după, dar ma tem ca acest virus sa nu îmi creeze și alte probleme pe langa ce aveam pana acum) este un singur raspuns... trebuia facut vaccinul la timp..si tinut distantarea fizica de persoane. fiindca acest virus... in functie de cantitatea lui..care nimereste in corp.. poate da o forma usoara. dar uneori poate lasa urmari grave. exista deja studii de o boala Postcovid , inflamatie cronica.. care afecteaza toate organele
2 raspunsul la intrebarea ce trebuie facut.. e simplu si el.
se merge la medicul de familie. exista protocol bine stabilit cu investigatiile postcovid
daca nu este medic de familie se poate vorbi cu un medic Infectionist
3. ce tine de problema cu nasul mai vechie... trebuie sa excluzi. 2 cauze.
Infectiile dentare de sus, de sub sinus.. de acolo vin sinusite si rinite urate
trebuie excluse inflamatiiile gastro intestinale.. fiindca acel mucus poate vorbi sau despre Intoleranta la lapte si fainoase..sau despre un reflux gastro esofagian in somn, cand acidul gastric urca..arde faringele pana sus in spatele nasului..si intretine rinofaringitele
4 de unde esti?
2
05-01-2022, ora 13:08
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Aceeași recomandare v-o dau și eu. Să mergeți la medicul de familie și să cereți un bilet de trimitere pentru investigații postcovid.

dr Petre Mureșan
1
05-01-2022, ora 13:10
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Sunt o fire foarte panicoasa și m-am temut de vaccin, dar acum regret ca nu l-am făcut înainte. Toată familia avem covid, toți sunt vaccinați inafara de mine, iar diferența abia acum se vede.
Medicul meu de familie este la Iasi, doar ca eu sunt la Radauti(Sv), am venit aici in vacanța la prietenul meu și urma sa plecam inapoi in Uk, de aceea am ales sa întreb ce analize se fac, cu gândul sa merg direct la controale, fără sa mai trec pe la medicul de familie.
In Iunie 2021, am fost la un control ORL, am primit antibiotic și controloc, plus spray rinoclenil( pt rinita alergică, sinuzita sfenoidala și reflux gastroesofagian), am făcut un RMN cerebral, doctorul neurolog mi-a zis ca nu am sinuzita. Am luat tratamentul, dar nasul înfundat si secreția respectiva au rămas la fel. Mâine ar fi trebuit sa merg din nou la control, dar am anulat programarea din cauza covidului. Urmează sa iau si tratament pt helicobacter când ma întorc in Uk.
2
05-01-2022, ora 17:33
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Mergeți la un centru care face investigații postcovid și ei știu ce au de făcut.

dr Petre Mureșan
2
05-01-2022, ora 17:34
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Nu este nevoie să vă chinuiți dumneavoastră să adunați informații de pe internet.

dr Petre Mureșan
2
06-01-2022, ora 11:20
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Am sa va raspund doar la intrebarea ce conduita trebuie urmata postcovid : test Covid din secretia nazala si faringiana, urmata de consult la pneumolog, care va va indica R-grafie toracica si Spirometrie.
Sfatul meu este, insa, sa va adresati unui serviciu spitalicesc, daca simptomele, pe care deja le aveti, se agraveaza. Sanatate !
1
06-01-2022, ora 13:45
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Buna ziua! Mulțumesc pentru răspunsuri! De ieri după amiaza ma simt mult mai bine, am rămas cu durerea de gât, nasul înfundat si starea de oboseala. Sper doar la mai bine. Sănătate tuturor!
1
06-01-2022, ora 20:46
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Are cineva idee de ce îmi amorțesc degetele de la mâini? Poate fi de la covid? Plus ca simt o caldura in cap, ca o arsura…
1
06-01-2022, ora 21:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Cine a mai citit despre covid și complicațiile lui. Știe. Da.. Afectează calitatea sângelui. Duce la tromboze. Exista noțiunea de neurocovid.. Cu afectarea sistemului nervos postcovid. Anticuagulantele erau incluse în tratamentul bolii
Hidratarea forțată cu ceaiuri calde este cunoscuta ca și obligatorie în orice viroza..
1
06-01-2022, ora 23:06
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Aspirina ajuta? :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.