0

laurents18

Acest utilizator nu are identitate confirmată de către ROmedic. În cazul în care sunteți medic/terapeut, răspundeți pe forum și doriți să vă confirmăm identitatea vă rugăm să ne contactați la 0332 414 747.
  • Profesie: fermier
Am o microferma de crestere a iepurilor, deocamdata in stadiu de dezvoltare in sensul ca anul asta nu livrez decat pui si foarte rar adult, cine doreste sa consume carne dietetica proaspata se poate apuca de cresterea iepurilor, este o adevarata delicatesa lipsita de colesterol indicata in boli de inima, hepatita virala B, obezitate si multe altele.
Iepurii nu necesita investite mare, cu 200-300 de euro pe an poti creste circa 4 iepuroaice si un mascul si poti ingrasa cam 100 de pui din primavara pana in iarna.
Eu m am apucat sa cresc iepuri fiindca am tinut pui de gaina si la pui mortalitatea a fost foarte mare, la iepuri tinde spre 2-3 la suta pe an fata de pui de gaina la care am avut mortalitate si de 35-50 la suta pe an.
cine vrea sa aive oarece idee despre cresterea iepurilor dar si sa cumpere pui poate sa intre pe site ul meu:
http://iepuriderasamarecerbureni.jimdo.com/

Devine din ce in ce mai cautata din cauza faptului ca este o delicatesa care nu contine colesterol, nu are grasimi si in plus beneficiaza de proprietati curative pentru bolnavii de cancer. Carnea de iepure are un grad inalt de digestibilitate ea fiind bogata in aminoacizi esentiali.
La controlul chimic, continutul maxim de azot usor hidrolizabil nu trebuie sa depaseasca 32 mg la 100 de grame de carne.La examenul bacteriologic se admit maxim 3 - 4 coci / mm / camp microscopic.
Daca comparam carnea de iepure cu cea provenita de la alte animale domestice, aceasta se afla la loc de frunte. Se observa ca aceasta contine 40, 15% substanta nutritiva fata de 32, 62% cât contine carnea de gaina, 27, 11% fata de carnea de porc, 24, 61% fata de carnea de vitel si 24, 20% fata de carnea de vaca. In plus, carnea de iepure este o carne usoara, savuroasa si deosebita de celelalte feluri de carne pe care le consumam in mod curent. Eaeste dietiteca, sanatoasa, are un conţinut foarte mic de colesterol fiind recomandată de foarte mulţi medici nutriţionişti si este foarte solicitata pe piata externa.


Compoziţia Exemplu de 100g porţiune comestibile de un iepure gata pentru a găti. Variaţiile în funcţie de piesa în cauză (Ouhayoun şi Delmas, 1986)
- Proteine (g)
18.1 - 21.9

- Grăsimi (g)
4.3 - 12.2

- Apa (g)
67 - 73

- Aportul energetic
160-220 kcalories
670-920 kjoules


1 Nivelul colesterolului de carne la iepure este mult mai mic decat la pui, curcan, vita, porc.
2 Iepurele are un procentaj mai mic de grasime decat gaina, curcanul, carnea de vita si carnea de porc
3 Acizii grasi nesaturati reprezinta 63% din totalul acizilor grasi.
4 Iepurele este bogat in proteine %.
5 Biroul de economie a casei, relatii cu statul SUA departamentul de agricultura a facut un test extensiv si a constatat ca produsul carne de iepuri domestic este cea mai hranitoare
6 Carnea de iepure este ideala pentru diete speciale, pentru bolile de inima, pentru dietele specifice varstnicilor, dieta cu sodiu putin, dieta pentru slabire, etc. (Rabbit production Cheek Patton Templeton).
7. Iepurele are 795 calorii. Puiul 810, Curcanul 1190, mielul 1420, vita 1440, Porcul 2050 calorii