orhiepididimita (?!)

13-08-2012
annonymouz
Nu este medic/terapeut
annonymouz
Buna ziua!
Cu aproximativ 2 ani in urma am racit jos (testicole), rezultatul fiind inflamarea unui testicol cu cresterea lui in volum destul de mare, dureri foarte mari, febra, etc..
In urma unui consult medical de specialitate am primit diagnosticul de 'orhiepididimita', tratament cu antibiotice, repaos la pat. In acelasi timp cu tratamentul doctorul mi-a recomandat sa aplic, timp de cateva zile, comprese cu gheata pentru a favoriza dezumflarea mai rapida a testicolului inflamat si calmarea durerii.
Totul a decurs relativ OK, in 3 zile am scapat de febra, cam intr-o saptamana de durerile ce le aveam, testicolul a inceput sa scada in volum, incepand cu prima saptamana, singura problema este ca dezumflarea testicolului a fost aproape totala, actualmente dimensiunea lui fiind cam in jur de 1 cm in diametru.
Datorita necunostintei in domeniul medical si 'jenei' aparute dupa acest incident nu am mai fost la medic.
Ce as dori sa stiu este:
1) de ce a aparut aceasta regresie aproape totala a testicolului?
2) se mai poate face ceva tratament pentru revenirea la 'dimensiunea' initiala?
3) care sunt riscurile de viitor?
Actualmente singura problema, pe langa 'handicapul' vizual al zonei respective, sunt anumite dureri ale cea ce a mai ramas din testicol dar numai in perioadele reci ale anului.
Va multumesc anticipat si astept cu deosebit interes un raspuns / sfat / etc.

Annonymouz
1 comentarii
0
20-08-2012, ora 12:34
annonymouz
Nu este medic/terapeut
annonymouz
... a trecut o saptamana si... nici o opinie/sfat/etc. mai este functional, de actualitate acest forum???...
Adaugă un comentariu / răspuns