52 ani si cancer de prostata | Forumul Medical ROmedic

52 ani si cancer de prostata

14-04-2011
hutuleacancuta
Nu este medic/terapeut
hutuleacancuta
Buna seara, in urma unui bilant de rutina tatal meu in varsta de 52 de ani a avut un PSA de 2, 9. A fost efectuata tehnica vaporizare prin plasma in contextul unei retentii de urina moment in care a fost luata si biopsia. Rezultatul biopsiei a fost de adenocarcinom, T3M0N0 la un Gleason de 10 pentru ca a fost recomandata criogenia, care a fost efectuata acum 2 saptamani. In prezent este sub tratament hormonal cu Eligard(1 fiola/zi) si Flutamida(2 comp/zi). Intrebarea mea este urmatoarea pentru ca medicii din Cluj la care a fost operat nu sunt foarte cooperanti de ce nu i sa facut si scintigrafie deoarece la CT se pun in evidenta 3 micronoduli subpleurali pulmonari si ficat cu 2 chiste de 13 si respectiv 9 mm in segmentul VIII pentru a vedea daca intradevar nu sunt metastaze. Nu sunt lamurita nici de ce au recomandat Flutamida care putea fi inlocuita cu Casodex si de ce nu se face paralel radioterapie sau brahiterapie.(cred ca e prea putin tratamentul hormonal pentru un Gleason atat de mare) O alta intrebare ar fi daca se mai poate face prostatectomie dupa ce a facut criogenie, nu stiu daca nu se modifica pozitia anatomica. Multumesc!
8 comentarii
0
14-04-2011, ora 11:06
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ai mai postat odata asta si ti-am raspuns acolo.
0
24-05-2011, ora 13:56
viorel1955
Nu este medic/terapeut
viorel1955
cancer la 2, 9 psa ??
0
24-05-2011, ora 16:04
hutuleacancuta
Nu este medic/terapeut
hutuleacancuta
da..din pacate..momentan este sub tratament hormonal dar se simte slabit. Valorea psa- ului a scazut la 0, 1
0
24-05-2011, ora 21:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
el trebuie sa se opereze. prostatectomia radicala este standard de tratament in boala asta in stadiul asta, mai ales. scintigrafia se indica daca ai suspiciune, ca medic, de existenta metastazelor osoase. banuiesc ca nu au avut asa ceva.
flutamida 2 cp/zi mi se pare intr-adevar putin. mai potrivit ar fi 3 pe zi, din moment ce flutamida are un timp de injumatatire relativ mic, respectiv de 5 pana la 8 ore. casodex e echivalent cu asta, la un singur comprimat pe zi.
cine v-a recomandar crioterapie si cum/unde ati facut ?
0
24-05-2011, ora 22:52
hutuleacancuta
Nu este medic/terapeut
hutuleacancuta
Crioterapia a fost facuta in Cluj la dr Lucan..recomandarea venind tot de la el. In momentul de fata din ce am vorbit cu mai multi medici nu se recomanda prostatectomie dupa crioterapie...poate doar pe viitor.
0
24-05-2011, ora 23:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai la T3N0M0 de ce nu a facut prostatectomie radicala din start, cum e standardul de tratament din romania de la ora actuala ?
0
24-05-2011, ora 23:58
hutuleacancuta
Nu este medic/terapeut
hutuleacancuta
Pentru ca nu stiam in primul rand care e stadializarea, nu stiam nimic, nu i se spunea nimic...abia dupa ce el iesise din operatie a pus mama mana pe foaia de observatie si a sunat sa- mi spuna ce scria acolo...abia atunci am vazut despre ce e vorba...cat ne spune in facultate de relatia medic- pacient...e egal cu zero in realitate..ma rog..poate doar in unele situatii nu vreau sa generalizez
0
25-05-2011, ora 11:24
viorel1955
Nu este medic/terapeut
viorel1955
Sincer sa va spun...pare incredibil !! astfel de cazuri sunt 1 la 1000 de pacienti si am citit despre ele numai in carti. Spun asta ptr ca eu insumi am facut "brahiterapie" acum 2 ani la Fundeni ptr un adenocarcirom de prostata. Aveam psa=9.5, am facut scientigrama, plamanii...etc pentru a vedea daca cumva a migrat in oase sau in vecinatati. Alti doi colegi aveau..unul psa=17 si altul psa=11. Suntem toti trei bine(comunicam) si nici urma de recidiva, (am 55 ani) nici la mine nici la ceilalti.
Precizez ca niciunul dintre noi nu a mai facut vre'un tratament hormonal post-interventie. Pur si simplu nu am mai luat nici'un medicament.
Criogenia nu stiu daca este cea mai fericita solutie !! Mai ales in cazurile de diseminare in prostata (chiar daca capsula prostatica nu este penetrata). Tratamentul radioterapeutic este 'sfant' si verificat in astfel de cazuri. Un doctor destept din orasul meu mi'a spus clar "Sa nu te gandesti la criogenie ptr ca nu sunt rezultate verificate si nici la operatie ptr ca este foarte urata !!". In aceasta situatie "Brahiterapia" mi'a ramas ca singura solutie. Este foarte posibil, in situatia pe care o descrieti dumneavoastra, ca sursa initiala sa nu fie prostata si atuci se discuta despre altceva !!. Am vazut persoane cu un psa=7 care de fapt aveau un banal adenom prostatic. Cum Dumnezeu sa fie deja diseminat la psa=2, 9. Cred ca este bine sa cereti parerea si la alti medici. Mergeti o fuga la Fundeni in Bucuresti si cereti o parere. Sunt acolo cativa medici care chiar judeca si care chiar il intruchipeaza pe Dumnezeu.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică È™i cancerul de prostată
  • CompuÈ™ii din roÈ™ii ar putea preveni afecÈ›iunile prostatei?
  • IMC-ul È™i circumferinÈ›a abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Ejacularea frecventă scade riscul de cancer de prostată cu 33% - câte orgasme pe lună recomandă È™tiinÈ›a?
  • BărbaÈ›ii înalÈ›i ar putea fi predispuÈ™i la apariÈ›ia unei forme agresive de cancer de prostată
  • Obezitatea la bărbaÈ›i creÈ™te riscul de recidivă după prostatectomie radicală
  • Screeningul PSA (pentru cancerul de prostată) unic la bărbaÈ›ii fără simptome nu salvează vieÈ›i
  • Când ar trebui să-È›i investighezi prostata?
  •