A ajutat Profecund pe cineva?
Buna tuturor.Eu sunt Cristina, am 28ani și am o fetiță de 6 ani. Recent am început să-mi doresc mult un bebe, de când am născut fetița nu am mai rămas însărcinată.Totuk ok la controale. Am inceput sa iau Profecund și eu și soțul.A ajutat pe cineva să rămână însărcinată acest profecund?Sunt foarte curioasa. Va mulțumesc frumos
1 comentarii
Bună, Cristina! Profecund este un supliment alimentar destinat sprijinirii fertilității, conținând o combinație de nutrienți asociați funcției reproductive: L-carnitină, coenzima Q10, seleniu, zinc și vitamina E. Aceste substanțe au fost studiate individual în contextul sănătății reproductive — rezultatele sunt promițătoare, dar efectele variază mult de la persoană la persoană și suplimentul nu garantează sarcina.
Ce spune literatura de specialitate
- Coenzima Q10 și L-carnitina pot sprijini calitatea ovulelor și a spermatozoizilor, mai ales în contextul stresului oxidativ.
- Seleniul și zincul sunt implicați în funcția tiroidiană și reproductivă.
- Efectele devin mai vizibile după minimum 3 luni de administrare continuă — calitatea ovulelor urmează un ciclu de maturizare de aproximativ 90 de zile.
Ce este util să știi
- Dacă toate controalele de bază (hormoni, ecografii, spermogramă pentru soț) au ieșit normale și nu apare sarcina după un an de încercări regulate, medicul ginecolog poate recomanda investigații suplimentare — de exemplu, histerosalpingografia, pentru a verifica permeabilitatea trompelor uterine.
- Suplimentele pot fi un complement util, nu un substitut pentru evaluarea medicală completă.
- Factorii legați de stilul de viață — stresul, greutatea corporală, somnul, alimentația — influențează semnificativ fertilitatea și merită atenție alături de suplimentare.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Fertilizare in vitro
- 0Adoptia
- 1Ejaculare in interior la ovulație = sarcina????
- 1Lipsa menstruatie de 7 luni, îmi doresc un bebe! Sunt disperata!
- 0Histerosonografie Fertilitate 2023
- 2Pot ramane insarcinata daca sotul meu are fimoza?
- 1Vreau un copil după trei ani de alăptat și am in total 4 copii
- 1Spermograma
- 0Nu rămân insarcinata
- 0Nu rămân însărcinată. Help.