Adenocarcinom gastric

29-07-2013
Convlad
Nu este medic/terapeut
Convlad
Buna ziua,

Sotia mea a fost diagnosticata cu aproximativ 45 de zile in urma cu adenocarcinom gastric. Operatia a constat in gastrectomie totala. Preoperator s-a 'banuit' T3N1, Postoperator s-a stabilit T2N1, Astazi am luat rezultatele histopatologice ale biopsiei facute la masa tumorala. Medicul chirurg nu ne-a dat prea multe detalii in ciuda insistentelor, a zis ca urmatorul pas este oncologia si mai mult ne va spune oncologul. Rog totusi si multumesc anticipat oricui poate sa-mi spuna ce inseamna, macar in mare, urmatoarele:

'Adenocarcinom gastric slab diferentiat cu arii de carcinom gastric difuz cu celule in inel cu pecete infiltrativ in peretele stomacului in totalitate inclusiv la nivelul stratului adipos subseros. Emboli tumorali in vase si infiltrate perneurale prezente. Metastaze carcinomatoase in 3/10 limfoganglioni. PT2N1; cod M8140.'
1 comentarii
0
29-07-2013, ora 15:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce inseamna este diagnosticul definitiv, si anume acela de cancer de stomac precum si extensia lui, codificata prin T si N; boala a fost nu perfect localizata, ci cu ganglioni invadati (acel N1), care presupune un risc mai mare de recidiva, lucru pentru care, pentru maximizarea sanselor de vindecare (care sunt relativ mari), trebuie sa faca un tratament in completare, respectiv cu chimioterapie si radioterapie.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: adenocarcinomul gastric

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: