Adk de prostata | Forumul Medical ROmedic

Adk de prostata

19-08-2011
Traians
Nu este medic/terapeut
Traians
Am facut tratament cu 10 tipuri de medicamente (Casodex, Zometa, Lucrin si altele) care timp de un an nu au avut nici-un efect, ultimul fiind Taxotere. Psa-ul creste cu un punct pe zi.
Am ajuns la psa=234.

Ce ma sfatuiti?
4 comentarii
0
19-08-2011, ora 13:08
Traians
Nu este medic/terapeut
Traians
Am uitat sa mentionez ca am facut operatie laparoscopica de prostata in Martie 2008. Analiza punctiei dupa operatie a fost negativa. Dupa 4 luni la un control urologic de rutina psa-ul a fost 10. Am facut alta punctie la care rezultatul a fost pozitiv. In Decembrie am inceput tratament cu Diferiline. Efectul fiind benefic, psa-ul a ajuns sub 1(0, 2-0, 3). Dupa un an s-a facut o pauza de injectie(recomandata de protocol?) timp de o luna, cea din Decembrie nu s-a mai facut. La reluarea tratamentului in Ianuarie s-a constatat cresterea psa-ului cu 0, 1-0, 2 puncte pe luna. In continuare indiferent de tratament psa-ul a crescut. La inceput putin, pe urma tot mai mult pana s-a ajuns la un punct pe zi.
0
19-08-2011, ora 14:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
spune-ne si noua diagnosticul tau, inclusiv cu detaliile histopatologice, si STADIUL.
0
19-08-2011, ora 22:31
Traians
Nu este medic/terapeut
Traians
Diagnosticul scris in fisa de externare este neoplasm prostata determinari secundare osoase cu multiple localizari. Examen IRM bazin cu Ci V IRM articulatii coxo-femurale cu civ Rezultat :Examenul IRM bazin si articulatii coxo femurale evidentiaza:Multiple leziuni nodulare in hiposemnalT1T2 hipersemnalSTIR cu gadolinofilie moderata diseminate la nivelul tuturor segmentelor osoase cuprinse in examinare ( oasele bazinului, coloana lombosacrata, extremitati proximele femurale bilateral ) cele mai mari de~34/36 mm la nivelul colului femural stang si ~46/19 mm la nivelul aripii iliace stangi ;-mici osteofite marginale la nivelul sprancenei cotiloide si a apetelor femurale bilateral, asociind spatii articulare cu dimensiuni usor reduse bilateral in articulatiile coxo femurale ; capete femurale cu sfericitate pastrata ; fara epansamente fluide intraarticulare ; -prostata cu dimensiuni axiale de~35/37 mm cu structura intens heterogena ;-Vezica urinara in semirepetie, cu pereti grosi, continut fluid omogen.Concluzii;Determinari secundare osoase multiple.Mici modificari artrozice coxofemurale bilateral Data examinarii 9.5.2011
0
19-08-2011, ora 22:33
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
taxotere e tratamentul standard in momentul de fata, odata ce boala a progresat sub tratament hormonal cu multiple combinatii. bifosfonati ei ? ceva de genul zometa sau altceva ?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •