Ajutor ! Abces si durere

05-03-2015
razcol1
Nu este medic/terapeut
razcol1
Buna seara !
Ma bucur ca am descoperit acest forum, sunt nou si aspirant la MD.
Deci acum 1 an m-am dus la un dentist pentru a-mi rezolva toata gurita(nu am mai fost niciodata la dentist, am 18 ani).Deci aveam 1 pestera in gura si multe cariute.
Doamna aceea, mi-a rezolvat unele carii.
A venit vorba si de cea mai adanca...
Ma durea si inca doare cand muscam, palparea cu degetul sau cu un instrument oarecare, erau doar 2 pereti si o gaura adanca (Durere la muscatura si palpare, ceea ce poate indica, dupa parerea mea, o fractura a dintelui, infectie la varful radacinii sau un abces)
Doamna cu pricina mi-a facut o obturatie de canal, lasat caria sa se dezvolte(ajunsesem sa vad cam gri plomba odata ce era alba).
In loc sa imi puna un pivot(sau...dinte din ala care ti-l da nenea dentist dupa cateva zile de la luarea amprentei)si coronita, ea a pus plomba, acoperind in mod PLAT toata maseaua, lasand peretii cariati, miros neplacut venind, etc...


Acum 1 luna, m-am decis sa ma duc la un alt dentist, un nenea bun care mi-a explicat tot.
Mi-a curatat tot ce aveam acolo si nu stiu ce a mai facut, sangerari, etc...Ceva normal adica aveam inca infectie acolo.(Si cred ca mai am)
Dupa, mi-a luat amprenta pentru dintisor.
Cand m-am dus, dupa cateva zile in care aveam ceva in dintisor(oare era eugenol?LOL), inca ma mai durea dar nenea a pus dintisorul...

A spus ca a fost facuta prost fosta obturatie si dintisorul se va recupera el singur(Oare dupa cat timp ???)...dupa cateva zile a pus coronita si gata.


El nu stie ca ma durea si dinainte(poate trebuia sa ii spun) deci mi se pare oarecum normal si bine ceea ce a facut.


Problema e ca inca ma doare la muscatura, inca ma doare la palpare, iar sus la radacina daca apas, e o durere insuportabila si ca un bob de mazare care, uneori e mai mare, uneori mai mic ce DOARE cand il apas.

INCA mai imi miroase gurita din partea cu problema si vine un miros urat si gust cand sug din dintisor(Nu metalic)...iar saliva miroase urat...
Mentionez ca, spre rusinea mea ca o fac atat de tarziu, de 1 an folosesc zilnic ata dentara, apa de gura si ma spal de 2 ori pe zi iar detartrajele facute odata la 6 luni.

Multumesc
Ajutor ? Ce pot sa fac
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 08:41
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este posibil să fi rămas încă o infecție în zonă sau să fi fost nevoie de o procedură mai complexă pentru a trata problema. Este important să discutați din nou cu dentistul dumneavoastră și să-i explicați simptomele actuale. Poate fi necesar să efectueze o radiografie pentru a vedea dacă mai există vreo infecție sau probleme cu rădăcina dintelui. În unele cazuri, poate fi necesară o retratare a canalului sau chiar o extracție a dintelui. Nu ignorați durerea și mirosul neplăcut și solicitați o consultare de urgență cu dentistul dumneavoastră.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: