ajutor pielectazie renala dreapta 4.3 mm la bebe

14-09-2009
tyna_andrei
Nu este medic/terapeut
tyna_andrei
buna ziua,
sunt insarcinata in 21 saptamani si la eco morfofetala de trim 2 la concluzii apare : pielectazie renala dreapta de 4.3 mm, doctorul a zis ca e frecvent la baieti si sa nu imi fac inca griji, mai vedem in saptaman 30 de sarcina cum evolueaza, acelasi raspuns l-am primit de la doctora care urmareste sarcina.va rog tare mult sa, ma lamuriti ce consecinte sunt asupra copilului si ce se poate face, ce probleme ar putea sa apara, nu pot sta in stresul asta pana la 30 saptamani, trebuie sa stiu daca pot face ceva pentru ca bebe sa fie bine.
va multumesc anticipat
1 comentarii
0
16-09-2009, ora 16:52
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
ti-am raspuns si pe desprecopii, dar postez si aici..cat stiu si eu dintr-un google.

pielectazia renala e dilatatia cavitatii bazinetului renal si intradevar la baieti e mai deasa. la tine abia se poate vorbii de pielectazie pentru ca din cate vad de la 4 mm in sus se discuta abia.

cauta dupa fetal renal pyelectasis..si vei afla mai multe
"Enlargement of the part of the kidney that collects urine (the renal pelvis) from 4 to 10 millimeters in diameter is called fetal pyelectasis or "renal pelvic dilatation". Dilation of the renal pelvis to greater than 10 mm is called severe pyelectasis or hydronephrosis."

"Most cases of mild pyelectasis where the renal pelvis measures less than 8 mm and involves only one kidney tend to resolve spontaneously either in utero or within a few months after delivery. "
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul