al doilea cancer de colon

31-10-2013
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu opinia dvs fata de situatia tatalui meu.

Tatal meu, de 77 ani, a fost operat in oct.2012 de tumora de jonctiune rectosigmoidiana (rezectie rectosigmoidiana Dixon cu anastomoza colo-rectala TT mecanica pe cale laparoscopica).
concluzia buletinului histopatologic a fost :adenocarcinom tubular G1, pT3N1aM0, excizat complet; polopoza colonica.

Dupa 4 saptamani a inceput chimioterapie cu Xeloda si Oxaliplatinum timp de 8 serii.

La 4 sapatamani de la operatie val CEA a fost 6, 94 dupa care a crescut usor in timpul chimioterapiei pana la 18.99 in iunie (ultima serie de chimio a fost la inceputul lunii mai 2013) dupa care a inceput sa scada usor, atingand valoare a de 13, 05 in august. In octombrie valoarea a crescut din nou la 15.59. CA 19-9 si AFP in limite normale.

In iulie 2013 a avut un PET CT care a evidentiat ganglioni intracavaortici infracentimetrici (SUV = 3, 9), lomboaortici cu dim de pana la 15, 5 mm (SUV = 3, 4) si iliaci comuni si externi infracentimetrici de pana la 8, 6 mm (SUV = 3, 4)cu captare patologica de 18F-FDG):

Oncologii pe care i-am consultat mi-au comunicat ca datorita vitezei mici a captarii si a dimensiunilor mici a ganglionilor, analiza este amgigua in ceea ce priveste malignitatea sau alt proces inflamatoriu fara legatura cu malignitatea. Pana in prezent nu s-au inregistrat modificari de volum.

Totodata a fost semnala o ingrosare la nivelul colonului transvers in 1/3 proximala pe secventa cT, fara captare (necesita colonoscopie).

In octombrie a avut un alt CT care a evidentiat o crestere a ingrosarii din colon fapt pentru care tata a fost trimis la colonoscopie.

A fost prima colonoscopie din viata lui deoarece la cea din oct 2012 nu s-a putut intra din cauza formatiunii din sigmoid.

Raportul medical de la colonoscopie a fost urmatorul:
'Hemoroizi interni. La 15 cm de orificiul anal se vizualizeaza gura de anastomoza termino-terminala supla. La 25 cm de orificiul anal formatiune protuziva plana diam. ~10 mm -biopsie flacon 4. La 50 de cm de orificiul anal formatiune protuziva sesila dezvoltata 'in covor', cu diametrul de ~35 mm-biopsie flacon 3. Adiacent formatiune protuziva sesila diam.~7-8 mm-nu s-au prelevat biopsii. La ~60 cm de orificiul anal formatiune protuziva sesila cu diametrul de ~20 mm, cu baza de implantare larga si arie de usoara deprimare centrala -biopsie flacon 2. La 65 de cm de orificiul anal doua formatiuni protuzive sesile de diametrul de ~ 4-5 mm fiecare -extractie cu pensa de biopsie. La 70 de cm de orificiul anal, in aria de proiectie a unghiului hepatic formatiune infiltrativa ulcerata, stenozanta, nu permite progresia colonoscopului -biopsie flacon 1'

La biopsie a rezultat:
'1 - materialul examinat consta in fragmente de mucoasa colonica cu arie de ulceratie, cu necroza fibrinoida si prezenta de glande atipice, infiltrative, pe fond de stroma desmoplazica, partial fragmentate sau desprinse, fara corion adiacent, cu moderat pleomorfism nuclear. Nu sunt prezente glande de aspect obisnuit. Arii de hemoragie si prezenta de colonii microbiene.
Aspectul histopatologic este inalt sugestiv pentru adenocarcinom colonic.
2. Aspectul histopatologic apartine unui polip tubulo-vilos cu grad redus de displazie, corion redus infiltrat limfoplasmocitar.
3. Aspectul histopatologic apartine unui polip vilos cu grad redus de displazie, corion redus infiltrat limfoplasmocitar
4. Aspectul histopatologic apartine unui polip tubular cu grad redus de displazie, corion redus infiltrat limfoplasmocitar'

Va rog sa-mi comunicati pararea fata de cele prezentate si totodata sa-mi spuneti care este opinia in legatura cu scoaterea totakla a colonului sau de scoaterea doar a colonului incepand cu locul 'biopsiei flacon 3' si pana la intestinul subtire.

Va rog sa aveti in vedere varsta tatalui meu. Starea lui de sanatate la acest moment este foarte buna.

Daca mai aveti nevoie de informatii suplimentare va rog sa-mi comunicati.

Va multumesc
32 comentarii 12 Înainte ›
0
01-11-2013, ora 09:55
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca nu exista metastaze la distanta, ar fi important sa fie operat, deci scoasa leziunea de pe colon de la nivelul flexurii hepatice. "scoaterea totala" a colonului nu conside ca se indica. asta este o chestiune tehnica chirurgicala. ce spune CT-ul din octombrie si cat sunt markerii recent ? s-a facut cumva si de torace ? ar fi important.
0
01-11-2013, ora 22:46
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Buna seara si multumesc mult pentru raspuns.

CT-ul din octombrie 2013 prezinta urmatoarele:

Ficat cu dimensiuni normale, structura difuz neomogena, fara determinari secundare intrahepatice decelabile CT; microchist in lobul drept, segment VI. Colecist cu calculi radioopaci. Fara dilatatii de cai biliare intrahepatice si cai biliare extrahepatice.
Splina, pancras normale CT.
Glanda suprarenala drt. normala.
Glanda suprarenala stg. moderat marita adenomatos.
Rinichi drept cu tripla vascularizatie arteriala.
Rinichi stg normal. Functie renala normala bilateral.
Vezica urinara in repletie.
Prostata de 4, 2/4/3, 5 cm, cu nodul la nivelul lobului mediu de 2, 8 cm protuziv in vezica urinara.
Rezectie segmentara sigmoidiana cu anastomoza mecanica recto-sigmoidiana, fara recidiva tumorala locala.
Ingrosare circumferentiala a peretelui colonului transvers in portiunea proximala pe o distanta de aproximativ 3 cm cu ingustarea lumenului colic, infiltratia tesutului grasos perilezional si ganglioni infracentimetrici iodofili, adiacenti.
Ganglioni intercavaortici si lomboaortici cu dimensiuni pana la 1 cm diametru.
Fara leziuni in bazele bulmonare.
Modificari de spondilodiscartroza lombara.
Fara determinari secundare osoase pe segmentul scanat.

Concluzii:
Rezectie segmentara sigmoidiana cu anastomoza recto-sigmoidiana, fara recidiva tumorala locala.
Proces proliferativ-stenozant in portiunea proximala a colonului transvers cu infiltratia tesutului grasos si ganglioni infracentimetrici adiacenti (necesita colonoscopie).
Ganglioni intercavaortici si lomboaortici cu dimensiuni pana la 1 cm.
Fara determinari secundare decelabile CT intrahepatic sau in bazele pulmonare.


Referitor la markerii tumorali: CA 19-9 = 18, 54; AFP = 1, 88; CEA = 15, 55;

Analizele care nu au iesit in parametrii:
-fosfataza alcalina = 153, 087;
-GGT = 125, 395;
-Glucoza serica = 116, 437;
-Hemoglobina 12, 9;
-MCHC = 31, 7;
-RDW = 18, 5;
0
03-11-2013, ora 10:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cred ca daca este consdierata operatia, ar fi indicat un examen PET/CT inainte. ce variante de tratament vi s-au propus ?
0
03-11-2013, ora 11:06
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Buna ziua,

Nu prea inteleg de ce este necasar alt CT in noiembrie cand examenul CT este din octombrie 2013, iat PET CT din iulie 2013.

Chirurgul a propus sa scoata tot colonul si sa faca anastomoza intre intestinul subtire si anus.

Pe de alta parte, am discutat daca este fezabila pastrarea a 50 cm de colon. Aici parereile sunt impartite.

Chirurgul care l-a operat sustine ca daca taie bucata de colon inainte de polipul aflat la 50 cm (cel de 2, 5 cm) bucata ramasa nu va mai avea vascularizatie. Pe de alta parte, zona polipului aflat la 3, 5 cm chiar curatata este periculoasa datorita tipului de formatiune "sesila" care chiar daca momentan nu este transformata exista pericolul de a se transforma.

Am discutat cu un gastroenterolog care la randul lui a contactat un chirurg pt motivul vascularizatiei si acesta a spus ca se poate mentine o bucata.

Astept ce-a de-a treia opinie.

Intre timp am citit si despre efectele autoemotheraphy si suna destul de interesant.

Eu ma gandeam ca este bine sa se incerce scoaterea primului polip, de 1 cm care nu ridica problema si incercarea de a se scoate totusi cel de-al doilea polip aflat la 50 cm (cel de 3, 5 cm), urmand apoi a se interveni chirurgical si a se scoate mai putin. Ulterior operatiei se va incerca toate metodele care multi spun ca ar da rezultate.

Dvs ce parere aveti? Suspectati ca ar exista totusi metastaze fata de rezultatele analizelor de sange?

Va multumesc mult pt raspuns.
0
03-11-2013, ora 11:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, acest lucru este clar o posibilitate, iar in aceasta situatie, o colectomie ar fi absolut neindicata. acesta e motivul pentru care ar fi util un PET/CT nou, chiar daca recunosc ca mi-e greu sa cred ca se va putea face, si anume pentru comparare cu luna iulie. sunt totusi 4 luni la mijloc in care nu a primit niciun fel de tratament, in conditiile in care avea niste mari suspiciuni cel putin la nivelul unor ganglioni retroperitoneali. despre tehnica operatorie, acest lucru mi se pare in momentul de fata absolut MARGINAL ca importanta, fata de aspectul SCOPULUI in care se face operatia. care este acest SCOP ? de vindecare ? daca da, atunci acest lucru chiar se poate obtine sau... mai mult se spera ? cat de extinsa trebuie sa fie interventia pentru a se putea spera asta ? scopul este doar de control al simptomelor ? daca da, atunci ce rost are efectuarea unei operatii atat de ample ca o colectomie totala ? etc.
0
03-11-2013, ora 12:18
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Referitor la ganglioni, parerile oncologilor au fost, asa cum am mentionat, rezervate tocmai datorita informatiei clare.

Totodata, s-a apreciat ca in lipsa unui tratament adecvat, daca ganglionii ar fi fost maligni si-ar fi fi modificat marimea. Din analiza CT octombrie 2013, comparativ cu PET CT din iulie 2013 si CT din octombrie 2012, se pare ca acesti ganglioni nu si-au schimbat marimea, ceea ce creaza o prezumtie de ganglioni inflamatorii. De aceea, cel putin pentru moment nu s-au mai luat in calcul, concentrarea mare fiind pe tumora transversa care are tendinte clare de obstructie.

Este adevarat ceea ce spuneti dvs (va rog sa ma corectati daca am inteles gresit mesajul) ca daca se vrea vindecare, neexistand metastaze la distanta clar trebuie colectomie totala. Daca exista suspiciuni ca ar fi deja diseminat, atunci nu merita sa se chinuie cu toate problemele date de colectomia totala ci va avea doar partiala.

Multumesc
0
03-11-2013, ora 12:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, in scop de dezobstructie sau prevenire a obstructiei. in schimb cu ganglionii respectivi ma tem ca lucrurile nu sunt perfect clare, deci cu siguranta ca aceasta problema trebuie discutata in comun si cu oncologul, nu doar cu chirurgii.
0
03-11-2013, ora 14:24
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Va multumesc pentru informatii. Va voi tine la curent cu evolutia.

Va rog, care este opinia dvs fata de autoemotherapie? Am vazut ca se foloseste cu mult succes in cazuri de cancer in Argentina, SUA si chiar in Europa (Portugalia o practica chiar organizat).

Va multumesc
0
03-11-2013, ora 14:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca e vorba de autohemoterapie, atunci... cu siguranta ca nu are nicio aplicatie aici.
0
03-11-2013, ora 17:55
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Da, scuze, am notat gresit. Am discutat cu o persoana din Portugalia care aplica aceasta terapie la bolnavii de cancer cu succes, spune el, avand chiar si cadre medicale printre pacienti.
Din ceea ce mi-a comunicat, el sugereaza a se face o doza de 5 ml la 5 zile si nu la 7 zile cat se administreaza in mod obisnuit.

Ideea lui este ca prin injecatre se stimuleaza macrofagele (celulele kiler) de la 5 la 20 % si prin mentinerea acestora la acest nivel, vor fi eliminate incet, incet celulele maligne.

Cam aceasta este informatia mea, Ce parere aveti?
Multumesc
0
03-11-2013, ora 19:08
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Autohemoterapia nu este eficienta decat intr-o mica masura deoarece in mod natural lichidele nu se amesteca cu gazele decat in conditii de mare presiune (cum era la sifonarii pe vremuri), pe de alta parte gazele ca atare n-au ce cauta in sange pt ca se poate face embolie gazoasa, care e mortala !
Cea mai eficienta forma de oxigenoterapie sau ozonoterapie sunt SEDINTELE IN CAMERA HIPERBARA ! Deci NU MERITA sa dati banii pe autohemoterapie, care si acestea sunt scumpe ( 200-250 de lei/sedinta), ci mai bine investiti in cele la camera hiperbara, care VA AJUTA GARANTAT !!
0
04-11-2013, ora 01:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
repet: nu are nicio eficienta dovedita in cancer si, de asemenea, nici macar o logica pentru care ar functiona. Nu functioneaza !
0
04-11-2013, ora 08:56
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Va multumesc amandurora pentru raspuns.

D-le Stevens, nu inteleg expresia "lichidele care se amesteca cu gazele". Aici este vorba doar de sangele care se scoate din vene si se administreaza direct in muschi fara niciun adaos gazos. Cel putin asa mi s-a comunicat.

Am citit pe net referitor la amestecul sangelui cu alte diferite ierburi/substante si reinjectat intramuscular dar in situatia cancerului am inteles ca simpla actiune de schimbare a locului celor 5 ml de sange ar fi suficienta. Aceasta actiune costa doar c/v injectiei si a seringii. Problema nu este costul ci eficienta, daca ar fi dovendita.

Dl dr. Duke am vazut ca are parere contrara si sunt convinsa ca raspunsul este justificat.

Mai caut informatii si va tin la curent.

Am citit si despre camerele hiperbare care vin sa completeze tratamentul chimic (sustinere si completare a eficacitatii). Ma voi gandi la cele sugerate.

Va multumesc
0
04-11-2013, ora 09:55
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Aveti dreptate dumneavoastra dar si eu, ambele proceduri se numesc la fel ! :) Am citit despre aceasta procedura de ridicare a imunitatii dar n-am mai revenit sa aprofundez, parca se recomanda in lupus si alte boli cu imunodeficienta ! DESIGUR ca puteti incerca, daca are cine sa vi le faca si costa putin !

Autohemotarapia la care m-am referit eu face parte din diciplina noua de oxigenoterapie, sangele se scoate din vena intr-o punga sterila, vidata, apoi se introduce tot acolo niste oxigen cu ozon, se agita putin dupa care se reintroduce in vena !

Interesati-va si reveniti !
0
04-11-2013, ora 13:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pentru cancerul de colon cred ca cel mai potrivit este sa faceti insuflatii cu ozon in rect, la un cabinet de ozonotera[pie ! Cancerul nu se poate dezvolta in prezenta oxigenului !

Multa sanatate !
0
04-11-2013, ora 15:07
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Va multumesc foarte mult pentru informatie.

Multa sanatate si dvs!
0
05-11-2013, ora 10:55
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Va mai dau o varianta de tratament si mai avansata pt cancer de colon ! Este vorba de clisme cu solutie de bicarbonat la care mai adaugati si niste picaturi de apa oxigenata - aceasta este imbunatatirea mea proprie adusa tratamentului extern a doctorului Simoncini ! Daca adaugati aceste picaturi de peroxid puteti renunta la acele insuflatii care se fac la cabinetele de ozonoterapie si sa va concentrati resursele financiare pt sedintele la camera hiperbara care sunt de foarte mare ajutor, de neinlocuit !
0
06-11-2013, ora 09:28
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Va multumesc mult pentru informatie.

Urmeaza sa aiba operatia pentru a elimina tumora obstructiva si apoi vom actiona pentru a stopa dezvoltarea/transformarea altor posibili polipi din portiunea de colon ramasa.

Am retinut varianta si vom discuta la timpul potrivit. Va multumesc mult.
0
06-11-2013, ora 11:00
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cu multa placere, sper sa fie de un real folos ! Este bine sa incerce aceste clisme cu o cantitate mai mica de lichid (300-500 ml ) si pana la operatie, se poate obtine dezobstructia intestinu;lui !

Cautati-ma pe privat daca doriti amanunte, este o tehnica mai complexa nu e o simpla clisma !
0
06-11-2013, ora 16:11
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
atentie la ce spune stevens, pentru ca nu e medic si habar nu are despre ce vorbeste! toate lucrurile pe care le propune el de obicei pe acest forum sunt prostii.
0
06-11-2013, ora 17:30
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Si eu va spun sa fiti ff atenti la ce va propune Raul, pt ca desi este medic, pe acest forum mai poarta supranumele de RaulCioclu sau Regele International al Colivei ! International deoarece lucreaza mai mult in exterrn, pe plan national avem alte capete incoronate !

Ceea ce am propus eu aici este absolut nepericulos dar exista posibilitatea sa produca surprize foarte placute ! Si nu exclude operatiile sau alte proceduri strict necesare !
0
06-11-2013, ora 17:50
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Nu, nu port aceste nume. Oamenii platesc taxe si impozite la sistemul de sanatate, care furnizeaza servicii medicale, si nu fantasmagorii si minciuni.
0
03-12-2013, ora 14:14
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Buna ziua,


Tata a avut operatia in data de 14 noi.2013. Nu s-a putut pastra o portiune din intesti asa ca i-a fost scos tot intestinul gros si fiere. S-a facut anastomoza ileo-rectala. I-a fost facut un mic rezervor aproape de rect.

Dupa operatie a avut o perioada destul de grea din cauza tensiunii pe fond de staza intestinala.
Au inceput scaune multiple ceea ce au condus la eroziuni.

Acum, dupa 20 de zile de la operatie se confrunta in continuare cu problemele "de scaun".

Se duce foarte des la toaleta, mult prea des. Noaptea trecuta a avut in jur de 7 scaune iar astazi peste 10.
Are iritatii puternice la nivelul anusului si nu stim ce sa-i mai punem. Am incercat: crema de galbenele, cutaden, alte 2 creme nu le cunosc numele.

Astazi, dupa ce am citi pe ne, l-am trimis sa-si faca o analiza pt clostridium pentru a vedea daca nu cumva s-a contaminat cu asemenea bacterie din spital.

Starea lui este buna, are pofta de mancare dar este disperat cu scaunele si usturimile create.

Va rog, daca imi puteti da vreun sfat.

Multumesc
0
03-12-2013, ora 14:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu e niciun alt sfat de dat aici decat sa te adresezi chirurgului care a facut operatia, el este care are in responsabilitate managementul complicatiilor tratamentului aplicat (chirurgia colonului). daca aveti niste recomandari de la el, de la ele ar trebui plecat, adica sa ne spuneti care sunt acestea, eventual. despre posibilitatea acestei diarei nu pot decat sa banauiesc ca ati fost informati inca dinainte de operatie, ca efect secundar.
0
07-01-2014, ora 12:10
necsulescu diana
Nu este medic/terapeut
necsulescu diana
Buna ziua, ati putea sa-mi spuneti unde a facut tatal dvs PET CT si CT-ul ?tata se confrunta cu o problema asemanatoare...a fost operat de cancer colo -rectal acum 3 ani are colostoma, a facut 3 serii de chimioterapie, dar in continuare se simte rau...toti ganglionii pelvini si tot pelvisul este inflamat, markerii sunt mult in afara limitelor, dar interpretarile de la CT nu vorbesc despre vreo tumora si sunt oricum foare, foarte succinte...din ce am vazut in analizele tatalui dvs sunt mai multe date...ma gandesc ca poate ar fi bine sa incerce si tata in alta parte unde ar avea mai multe detalii.multumesc mult si sanatate multa !
0
07-01-2014, ora 15:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
totusi, aveti vreun medic oncolog sau incercati sa-l tratati voi ? sunteti medici ?
0
14-01-2014, ora 10:25
anisoara vara
Nu este medic/terapeut
anisoara vara
buna ziua.tatal meu in virsta de 74 ani a suferit o operatie in care i sa scos o tumoare de 16 cm.in urma careia i sa facut anus contra naturii.a avut numeroase complicatii dupa operatie afacut incurcatura de mate si in curs de o saptamina a fost operrat de 3ori.asta a fost acum trei luni a facut citostatice 1la 20 de zile.acum a terminat si urmeaza radio terapia.dar acum are o alta problema de fiecare data cind urineaza ii curge pe la anus un lichid.dar numai cind urineaza.ce credeti ca ar putea fi.a fost la doctorul care la operat si a zis ca el nu se mai baga dar nu ia spus exact ce are.va rog astept un raspuns.va multumesc.acest lichid nu miroase urit.dupa operatie ia mai curs lichi si doctorul ia spus ca asa e normal si a facut spalaturi cu ser fiziologic dar acum ii curge numai cind urineaza
0
14-01-2014, ora 14:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este vorba foarte probabil de o fistula, deci o comunicare anormala intre posibil caile urinare si tractul digestiv, in zona unde a fost operat si iradiat si unde a fost tumora. trebuie rezolvata chirurgical! vorbiti inclusiv cu oncologul, pentru ca e posibil sa aiba nevoie de cel putin un RMN de pelvis care sa clarifice problema + de o manevra chirurgicala care sa constea in injectarea unui colorant in caile urinare, spre a se vedea exact despre ce e vorba. chirurul nu are cum sa se "spele pe maini" de problema, iar daca nu poate sa o rezolve, atunci trebuie sa propuna o solutie sau sa il trimita la un alt chirurg care poate rezolva asta.
0
14-01-2014, ora 21:54
anto1971
Nu este medic/terapeut
anto1971
Buna seara,

Asa cum am banuit, analiza efectuata a evidentiat un rezultat pozitiv de clostridium difficile bowl movement. Am cerut pararea chirurgului si raspunsul a fost 'trebuie adus la spital'.

Am discutat cu un alt medic care mi-a recomandat un tratament cu metronidazole, bifido plus si inca un medicament a carei denumire nu mi-o amintesc.
Starea lui s-a inbunatatit considerabil iar acum, trecand peste amanunte este chiar bine.
Nu am inceput chimioterapia deoarece era prea slabit la 4 saptamani dupa operatie.

Piesa operata a scos la iveala pentru tumora de pe colonul transvers acelasi tip de cancer ca primul doar ca de data aceasta au fost invadati 3 ganglioni din 11 verificati iar N-ul a fost 'b' in loc de 'a' anul trecut. Deci rezultatul biopsiei: G1, pT3N1aM0. Parerea mea, confirmata de doi dintre medicii consultati a fost ca tumora exista si anul trecut, fiind tumora sincrona. Medicul curant a mentionat 'tumora metacrona'. Oricum nu mai conteaza, timpul nu poata fi adus inapoi, din nefericire.

Incerc sa aflu mai mute detalii despre K-ras si N-ras pentru a vedea daca il va putea ajuta.

In legatura cu intrebarile puse anterior, pot sa va spun ca PET CT-ul a fost facut la Brasov la Oncocard.iar in ceea ce l-a privit pe tata, imi pare rau ca nu si-a dat nimeni seama, pana in octombrie 2013, ca nu a avut niciodata colonoscopie pe tot colonul. Amanute mici dar care pot costa viata unui om.

Multa sanatate tuturor!
0
14-01-2014, ora 23:51
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Unii medici se rezuma la informatii minime adica citez : ESTE BINE, OPERATIA A DECURS BINE, NE VEDEM PESTE O LUNA.
Eu va sfatuiesc sa faceti ca mine intrebati medicul direct in fata fara restrictii: CE SA REZOLVAT, CAT MAI AM DE TRAIT, IN CE STADIU AL BOLII SUNT pt ca in cancere medicul nu o sa va zica stadiul decat daca il intrebati direct, CATE STADII MAI SUNT DUPA AL MEU, CAT SE TRAIESTE FARA TRATAMENT SI CAT CU TRATAMENT, IN CE CONSTA TRATAMENTUL, CAT DUREAZA, CE EFECTE SUNT, CE SANSE AM, CAT DE NORMALA IMI VA FI VIATA PE TIMPUL TRATAMENTULUI? CE ALTE POSIBILITATI MAI SUNT?

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
32 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.