Bebelus cu secretie alba la nivelul penisului

10-08-2017
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Buna ziua,
Bebe are 2 luni si jumatate si de cand e mic are la putulica alb cand ii fac decalotarea.
Puteti sa.mi spuneti daca e ceva rau ??
Multumesc!
11 comentarii
0
10-08-2017, ora 18:26
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Acea smegma alb-branzoasa, pe care o gasiti la decalotarea preputiului de pe glandul penisului, este fireasca si ajuta la progresia decalotarii. Nu are semnificatie patologica si nu este indicat sa faceti toaleta ei agresiv ( adica sa spalati glandul dupa decalotare cu apa si sapun ). O puteti lasa pe loc, caci se elimina ea treptat pe pampers, sau o puteti indeparta si spala doar cu apa calda glandul.
0
12-08-2017, ora 07:23
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Mulumtumesc frumos!!
Am citit ca ar trepui safie ca un sacut smegma aceea dar la el este pe capul putulicii.
0
14-08-2017, ora 09:17
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Smegma se formeaza continuu, pana la separarea preputiului de glandul penisului si se elimina periodic, putand fi gasita in zone diferite de-a lungul traseului de eliminare.
Dvs. ati gasit smegma, in zona de eliminare spre exterior, deci nu este nici o problema.
0
14-08-2017, ora 10:36
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Multumesc frumos!
0
30-08-2017, ora 13:00
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Buna ziua,
Am fost la doctora de fam. pt vaccinul de 2 luni si normal ca s.a aruncat asupra putulicii bebelusului, nespalata pe maini i.a facut foarte agresiv decalotarea si i.a dat sangele desii a vazut storcea incontinuare. zicand va are infectie acolo si ca nu stie sa faca ft bn dar facea mereu...
Poate face acum infectie, febra??
Acum a facut si vaccinul si nu cred ca pot sa mi dau seama de unde face temperatura... ii pun rivanol la puta.
Ce.i pot face sa nu ramana cicatrice...nu stiu daca i.a fupt ata aceea... mi.e frica sa ma uit. acum mi se pare ca face pipi intrerupt, inainte facea bn pipi si nu plangea.
0
01-09-2017, ora 11:08
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Daca bebelusul continua sa planga la urinat sau, vi se pare ca aspectul preputiului nu este in regula, consultati un medic specialist de chirurgie infantila.
In mod normal, dupa 3-4 zile, ar trebui sa se stinga procesul de inflamatie care s-ar fi putut datora manoperei facute mai putin bland asupra zonei, dar daca nu sunteti impacata, faceti un consult de control, cum v-am sugerat anterior.
0
14-04-2019, ora 00:50
@dd@
Nu este medic/terapeut
@dd@
Buna seara. Sunt mamica unui baietel de 1 an si 5 luni. De 2 zile am descoperit cand îi faceam baita si in zona genitala la puta, ca nu mai are secretia aceea numita smegma in exterior, i s-a format ca un saculet in interior alb-galbui. Ce ma sfatuiti sa fac? Sunt panicata! Nu suntem nici in Romania cu copilul. Unde ar trebuii sa mergem? Ce putem face acasa sa prevenim aceasta problema?? Nu as vrea sa ajung la chirurgie sa il chinui
Multumesc frumos
0
15-04-2019, ora 13:22
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu sunt edificata exact asupra situatiei copilasului Dvs. Este necesar sa il vada un medic pediatru, acolo unde va aflati, daca nu dispare aspectul. Incercati, pana ajungeti la medic, sa tamponati zona cu infuzie de musetel dupa toaleta cu apa si sapun, 2-3 zile si vedeti daca persista. Sanatate !
0
17-04-2019, ora 00:35
@dd@
Nu este medic/terapeut
@dd@
Va multumesc frumos
0
10-05-2019, ora 00:43
@dd@
Nu este medic/terapeut
@dd@
Buna seara, tot eu va deranjez cu aceeasi problema la baietelul meu in zona genitala. V-am scris acum aoroape o luna in legatura cu "bubita" alb-galbuie la penis in interior.Am fost cu baiatul aici in Anglia unde suntem la Gp( medic familie) si au spus ca ar fi un anume chist si ca ei nu sunt decaord cu tratarea chirurgicala la 1 an jumate ca este foarte riscant. Doar la adolescenta cand va avea contact sexual va fi cazul asa nea-au spus.
Problema este ca pe baiat vad ca il deranjeaza, se freaca mai mereu acolo cu manuta la pampers. Nu stim ce sa facem...vrem sa stim de la ce anume s-a produs aceasta "bubita alb galbuie" ca un saculet in interior exact aproape de meatul urinar...Daca se poate sa va trimit si o poza sa va dati o parere. Multumesc frumos
0
10-05-2019, ora 09:45
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Acum am inteles ca este un chist si, trebuie sa va precizez ca, decizia este a medicului chirurg pediatru asupra momentului interventiei. Incercati sa obtineti si o opinie a unui chirurg de copii cand veniti in tara. Succes !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreții / scurgeri genitale la bărbați - cauze, diagnostic, tratament
  •