Am 15 ani și de multă vreme

10-09-2024
andrey.stefy
Nu este medic/terapeut
andrey.stefy
Numele meu este Stefan, sunt un băiat de 15 ani și nu am avut niciodată probleme cardiace sau alte afecțiuni majore. Totuși, în ultima lună, am început să prezint anumite simptome care mă îngrijorează și aș dori să vă cer sfatul.

**Context și evoluția simptomelor:**
- **Început:** Totul a început după o discuție cu prietenii despre ce se întâmplă cu noi când murim. De atunci, am început să mă simt diferit, având gânduri și temeri intense.
- **Simptome inițiale:** Amețeli, în special seara.
- **Durere:** După un timp, a început să mă doară în capul pieptului.
- **Palpitații:** Am simțit că inima bate diferit, mai lent, și uneori ajungea la 57 BPM. Aceasta m-a speriat foarte tare, declanșându-mi anxietatea legată de probleme cardiace.
- **Stres și anxietate:** Gândurile că aș putea avea probleme la inimă m-au copleșit, amplificând simptomele.

Intr-o seara am simțit ceva diferit puțin la inima adică simteam ca bate încet eram in pat și bătea 60-57 BPM adică cel mai puțin 57 a bătut

M-am speriat și in seara acceia a început totul
Îmi imaginam cum ca am probleme la inima și cum gândurile ma copleșeau ziceam, , dacă am ceva la inima și mor “

A doua zi am început sa simpt acceste palpitati adică ca inima bate puțin mai tare fata de cum o știam eu pana acum

Am durat ceva timp și la cât ma gândeam mai mult cu atât ma afecta mai tare

Am mers in prima faza la doctora de familie care a spus ca acceste palpitati sunt pe baza de stres și posibil lipsa de ceva minerale ( am avut tensiune arterială buna 110 cu 60 la doctor ) saturație buna

**Consulturi și investigații:**
- **Prima vizită la medicul de familie:** Doctorul a menționat că palpitațiile sunt probabil cauzate de stres și posibil de o lipsă de minerale. Tensiunea arterială era bună (110/60) și saturația de oxigen normală.
- **Vizita la urgențe:** Deși simptomele nu s-au agravat semnificativ, am mers la urgențe pentru a mă liniști. Aici, am fost analizat în detaliu, mi s-a făcut un EKG și analize de sânge. Doctora pediatră a spus că EKG-ul a ieșit bine și că nu am motive de îngrijorare, iar analizele de sânge au arătat o lipsă de câteva minerale.

**Rezultatele analizelor de sânge:**
- **Calciu ionic:** 3.78 mg/dL (ușor scăzut)
- Restul rezultatelor hematologice și biochimice au fost în limite normale, cu excepția unor valori ușor ridicate la limfocite și ușor scăzute la calciu.

**Situația actuală:**
Simptomele s-au ameliorat după vizita la urgențe, dar recent au reapărut și îmi este din nou frică. Deși încerc să mă conving că nu am nimic grav, incertitudinea mă neliniștește.

Apoi am mers la un consult Cardiologic Pediatru

Acolo am făcut EKG si ECOCord
Rezumatele normale
EKG normal
ECO cord normal
diagnostic : CORD IN LIMITE NORMALE
————-

Însă de ceva vreme
I-ar m-au luat însă acum am ceva in plus si înțepături in Zona sânului de ceva vreme si ma înțepa i sa nu îmi afectează respirația. Însă eu cred ca este de la inima totul dar nu știu ce sa mai zic
Cer un sfat
Doctora cardiolog m-a recomandat
KinetoTerapie și Înot
1 comentarii
0
10-09-2024, ora 12:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Aveti simptome de anxietate. Daca credeti ca aveti nevoie de tratament, adresati-va unui neuropsihiatru pentru copii. Faceti orientativ un test de anxietate online.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.