Vedere neclara cu noii ochelari
Buna ziua, as dori o parere de la un medic oftalmolog.
Am fost la consult in urma cu doua saptamani, si mi-am achizitionat ochelari noi. Ce mi se pare mie ciudat este faptul ca s-a constata ca dioptria la ochiul drept de la -1,25/-0,75 a ajuns la -1.50/-1,25 in decurs de aproape 2 ani de la ultimul consult, axul la ochiul drept este de 167 iar celalalt este de 29.
Problema este cu lentila dreaptă a noilor ochelari vad totul neclar, atat la distanta cat si la apropiere (eu am probleme cu vederea doar la distanta - miopie si astigmatism miopic), vad mai bine cu acel ochi cu ochelarii vechi. Am fost la clinica sa le spun despre aceasta problema si mi s-a spus ca este normal ca trebuie sa se acomodeze ochii si sa nu mai incerc sa acopar un ochi fiindca ochelarii functioneaza cu ambii ochi... Acum va cer parerea dumneavoastra, este normal? Multumesc
Am fost la consult in urma cu doua saptamani, si mi-am achizitionat ochelari noi. Ce mi se pare mie ciudat este faptul ca s-a constata ca dioptria la ochiul drept de la -1,25/-0,75 a ajuns la -1.50/-1,25 in decurs de aproape 2 ani de la ultimul consult, axul la ochiul drept este de 167 iar celalalt este de 29.
Problema este cu lentila dreaptă a noilor ochelari vad totul neclar, atat la distanta cat si la apropiere (eu am probleme cu vederea doar la distanta - miopie si astigmatism miopic), vad mai bine cu acel ochi cu ochelarii vechi. Am fost la clinica sa le spun despre aceasta problema si mi s-a spus ca este normal ca trebuie sa se acomodeze ochii si sa nu mai incerc sa acopar un ochi fiindca ochelarii functioneaza cu ambii ochi... Acum va cer parerea dumneavoastra, este normal? Multumesc
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Ochelari noi prescrisi deformeaza formele geometrice.
- 2ochelari, lentile de contact sau operatie?
- 5Analize oftalomologice
- 1ameteala ochelari
- 1ochelari cu cilindru sau sfera?
- 7Problema la ambii ochii
- 2Problema ochelari noi de vedere
- 1Dioptrie -1
- 22Prescriptie ochelari
- 3Pentru un doctor orl
- 0Ochelari de vedere copil 10 ani
- 1Ochelari astigmatism
- 0Prescriptie ochelari noi - nu reusesc sa ma obisnuiesc cu ei
- 0Lentila asferica /bi-asferica