am cancer de col utrerin... rog interpretare RMN!

12-07-2011
IOANA2000
Nu este medic/terapeut
IOANA2000
Buna ziua!

Ma numesc Ioana si am 51 de ani.In 2008 am descoperit ca am cancer de col utrerin(st 2 b).M-am internat si am urmat toate procedurile de tratament specifice afectiunii, respectiv:radioterapie, chimio pentru radiosensibilizaere + 2 aplicatii locale. Dupa, a urmat operatia, histerectomie totala. Rezultatul biopsiei post operatorii arata favorabil. Au trecut 2 ani si jumatate si totul pare oarecum ok. La ultima vizita de rutina, medicul ginecolog mi-a recomandat daca am posibilitatea sa fac un RMN sau CT, o data la un am ptr a ma asigura ca toate merg bine..Am faut un RMN insa, nu am reusit sa merg cu el decat la medicul de familie. Daca cineva(...de preferat o persoana avizata) ma poate ajuta cu interpretarea rezultatului, as fi recunoscatoare!


IRM abdomen total(superior + inferior)nativ

" Examinarea IRM abdominala si pelvina nativ(pacienta polialergica), T2 axial, sagital si coronal, T2 Fs axial, T1 dual echo axial, DWI axial, evidentiaza:
- ficat cu diametru longitudinal al lobului drept de 15 cm, cu reducere moderata a semnalului in secventa out of phase, fara procese inlocuitoare de spatiu decelabile nativ.
- cai biliare nedilatate. CBP cu calibru maxim de 7, 5 mm. Colecist fara calculi.
- splina cu axul lung de 10 cm, omogena.
- pancreas, glande suprarenale fara modificari.
- rinichi normal situati, fara mase patologice sau dilatatie de cai excretorii, cu dimensiuni si indice parenchimatos in limite normale, prezinta cateva mici chiste corticale, cu diametre de pana la 14mm.
- interaorticocav imediat sub hilurile renale se evidentiaza o imagine chistica de 18/12/10 mm, bine conturata, cu hipersemnal T2, T2 Fs, fara restrictie de difuzie - probabil adenopatie necrozata.
- la nivel pelvin, histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, fara semne de recidiva tumorala vaginala.
- modificari pelvine post-radioterapie, cu ingrosarea peretilor vezicii urinare, rectului si anselor intestinale aflate in vecinatate si benzi de hipersemnal T2 in tesutul celular subcutanat al peretelui abdominal anterior. Mica cantitate de lichi intraperitoneal.
- nu se constata adenopatii pelvine.

Concluzii:

Modificari pelvine post-radioterapie.
Adenopatie necrozata interaorticocava
Chiste corticale renale."



PS:Anumiti termeni precum "chist sau adenopatie", ma inspaimanta!

Astept raspuns!
Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
13-07-2011, ora 19:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
E un rezultat bun, stai linistita...scopul acestei analize este de a avea o idee de cum mai sta organismul dupa un astfel de diagnostic si dupa asa o interventie..nu sunt semne de recidiva, de " aprindere " si extindere de natura canceroasa.nu s-a evidentiat nici o metastaza..chistul este o formatiune lichidiana benigna cu care se poate trai ani de zile fara sa deranjeze, se poate absorbi, reapare, iar dispare.iar acea adenopatie necrozata este un ganglion "ars" de radioterapie, inofensiv.Dupa histerectomia pentru cancer de col sa-ti faci anual un test Papanicolau si markerul tumoral pentru acest tip de cancer.
0
18-07-2011, ora 10:34
IOANA2000
Nu este medic/terapeut
IOANA2000
Va multumesc din suflet!
0
19-07-2011, ora 00:41
adytzu77
Nu este medic/terapeut
adytzu77
Va salut!Tatal meu a facut 2 AVC cu semipareza pe partea dreapta si acum 2 zile a facut un RMN si a primit urmatorul rezultat:"Multiple imagini rotund-ovalare, infracentimetrice, in hipersemnal T2 Flair, hiposemnal T1-toate fara priza de contrast, prezente la nivelul substantei albe dupa cum urmeaza:cerebelos stang, talamic stang, capsulo-extern stang, centrul semioval stang, frontal stang si nuclei bazali, capsulo-intern, centrul semioval de partea dreapta-aceste ultime au un aspect perpendicular pe ependimul ventricular.Sistem ventricular dilatat pe linia mediana.Usoara largire a giratiei bifrontal cortical.
Concluzii:1.Leziuni ischemice multiple.
2.Discreta atrofie corticala bifrontala.
Astept sa imi spuneti si parerea dumneavoastra ca medic specialist cam despre ce este vorba, pentru mine un om de rand nu imi spun prea multe acesti termeni alambicati.Va multumesc anticipat!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: