Am erectii nedorite

22-09-2025
6costel
Nu este medic/terapeut
6costel
am erectii nedorite de multe ori provocate atunci can ma uit la o femeie, stau de vorba cu o femeie sau atunci cand acestea se uita in zona penisului. nu mi se intampla mereu dar cand nu mi seintapla am o frica constanta ca mi se va ridica si asta imi afecteaza viata de zi cu zi. ma gandesc ca prozac ar fi bun.vreau sa nu mi se mai intample
1 comentarii
0
25-09-2025, ora 14:31
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Îți răspund pe mai multe planuri, dar important de știut din start: nu ești singur și există soluții, însă alegerea unui medicament precum Prozac (fluoxetina) nu este ceva ce ar trebui făcut fără evaluare medicală.

De ce se întâmplă

Erețiile nedorite pot apărea la bărbați sănătoși, mai ales în contexte de emoție, atracție sau anxietate.
Uneori, frica de a avea o erecție nedorită (anxietatea anticipatorie) face ca aceasta să apară și mai des – este un cerc vicios.
Nu este o boală în sine, dar poate deveni o problemă dacă îți afectează semnificativ viața socială și stima de sine.

Prozac (fluoxetina) și medicamente similare

Fluoxetina este un antidepresiv din clasa ISRS. Poate reduce libidoul sau poate duce la dificultăți erectile, dar nu este indicat ca soluție directă pentru erecții nedorite.
Se prescrie doar în cazuri de depresie, tulburări de anxietate sau alte indicații psihiatrice.
Folosit "ca soluție rapidă" pentru problema descrisă, ar putea să-ți aducă efecte secundare neplăcute (scăderea dorinței sexuale, ejaculare întârziată, tulburări digestive etc.), fără să trateze cauza reală.

Ce poți face

1. Evaluare medicală: ar fi bine să discuți cu un medic psihiatru sau psihosexolog. Ei pot clarifica dacă anxietatea este factorul dominant și dacă e nevoie de tratament medicamentos sau psihoterapie.
2. Psihoterapie cognitiv-comportamentală: foarte eficientă în anxietatea anticipatorie și fobiile sociale. Te poate ajuta să reduci frica de "a se întâmpla", ceea ce scade semnificativ apariția erecțiilor nedorite.
3. Tehnici de control al anxietății: respirație controlată, mindfulness, redirecționarea atenției atunci când apare frica.
4. Educație sexuală și normalizare: află că pentru mulți bărbați, astfel de erecții apar ocazional și sunt fiziologice. Ceea ce le transformă într-o problemă este anxietatea și auto-monitorizarea excesivă.
5. Dacă problema persistă, medicul ar putea lua în calcul medicamente anxiolitice sau antidepresive, dar numai ca parte a unui plan complex, nu ca soluție unică.

Recomandarea mea este să nu începi Prozac pe cont propriu. Cel mai util pas ar fi să consulți un psihiatru sau psihosexolog, care să îți confirme diagnosticul (probabil anxietate de performanță sau anxietate socială cu componentă sexuală) și să îți ofere un plan personalizat.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exerciții pentru disfuncția erectilă
  • Lipsa excitației - de ce nu mă excit?
  •