Am ramas insarcinata sau nu, va rog din suflet, un raspuns la aceasta grava problema

16-07-2013
Morena7110
Nu este medic/terapeut
Morena7110
Am o ingrijorare c-am mare as spune, si as dori sa primesc un raspuns
Care este riscul unei sarcini, daca am folosit metoda coitului intrerupt, in ultima zi de menstruatie
Si alta intrebare e: poate aparea o sarcina, daca dupa asta, am mai intretinut relatii sexuale inca de 2 ori, tot prin metoda coitului intrerupt, o data c-am dupa 4-5 zile de la menstruatie si a doua oara c-am dupa 7-8 zile?
Ultima menstruatie am avuto pe 17 iunie si astazi este 16 iulie si nimic...si ma preocup enorm
(accentuiez, este pt prima data cand folosesc acest metod (coit intrerupt) )
Va rog mult, imi poate raspunde cineva, nustiu ce sa fac, sunt ft preocupata!
2 comentarii
0
16-07-2013, ora 23:24
Morena7110
Nu este medic/terapeut
Morena7110
un raspuns din partea unui medic, va rog...chiar nimeni nu ma poate ajuta?!
0
17-07-2013, ora 11:10
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Metoda coitului intrerupt este atat de nesigura, incat niciun medic nu o recomanda ca metoda contraceptiva. Indicele care arata eficienta unei metode este dat de numarul de cupluri la care nu apare nicio sarcina in decurs de un an, dintr-o suta de cupluri care folosesc corect metoda respectiva. Acest indice este de 60 pentru coitul intrerupt, 75 pentru metoda calendarului, 82 pentru spermicide, 98-99 pentru prezervativ sau pilula, 99 pentru sterilet, 99.5 pentru ligatura trompelor, 100 pentru abstinenta.

In concluzie, pe viitor, daca nu doriti copii, este bine sa nu va bazati pe metoda coitului intrerupt. Pentru cele de pana acum, faceti un test de sarcina, avand grija sa fie facut la cel putin 18 zile de la ultimul contact sexual suspect.
Adaugă un comentariu / răspuns