Am si eu o mare dilema. Ma poate ajuta un medic?
Buna, sunt insarcinata in 21 saptamani si in urma cu 3 saptamani am facut o morfologie fetala si s-a descoperit pe capusorul copilasului o gaurica de 2 mm. Dupa 3 saptamani am refacut ecografia si, desi am sperat ca a disparut semnul, se pare ca s-a marit ajungand la 6 mm. Nu prea am inteles ce a scris doctorul pe fisa, in paranteza a precizat ca e "posibil HIC localizata fiziologic ???". As vrea sa stiu, inainte de a merge si la alt doctor, daca ar trebui sa-mi fac griji si sa mi se explice, pe intelesul unei persoane care nu le are cu termenii medicali, in ce consta aceasta mica problema.
Va multumesc anticipat si astept raspuns cat mai curand.
Va multumesc anticipat si astept raspuns cat mai curand.
1 comentarii
Depinde mult unde era gaura. In mod normal craniul copilului are 3 gauri in plus fata de adult, numite fontanele (fantani mici sau izvorase). Dupa nastere mai raman 2 care se inchid cu timpul. Bineinteles ca aceste gauri sunt acoperite cu piele, nu va inchipuiti ca se vede creirul prin ele.
"Posibil HIC" ar putea sa insemne "posibila hipertensiune intracraniana localizata fiziologic". Poate ca a vazut ca proemina acele locuri unde sunt fontanelele, lucru care se poate intampla si sa fie normal sau nu.
Toate astea sunt simple presupuneri, cel mai bine va lamureste asupra semnificatiei unui rezultat al unei investigatii doctorul care v-a recomandat acea investigatie.
"Posibil HIC" ar putea sa insemne "posibila hipertensiune intracraniana localizata fiziologic". Poate ca a vazut ca proemina acele locuri unde sunt fontanelele, lucru care se poate intampla si sa fie normal sau nu.
Toate astea sunt simple presupuneri, cel mai bine va lamureste asupra semnificatiei unui rezultat al unei investigatii doctorul care v-a recomandat acea investigatie.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Va rog, ajutor! Fructe de mare crude in sarcina!
- 0Medici București nasteri stat
- 1Ajutati-ma cu aceste analize
- 1Lama lichidă în fundul de sac Douglas 2.31/1.11 cm
- 1Rezultat amniocenteza
- 1Omfalocel în sarcina 10 săptămâni
- 1Toxoplasma in sarcina
- 1Ciclu in prima luna de sarcina
- 1Sarcina oprita in evolutie
- 0Triplu test interpretare