ameteli puternice cand merg prin soare

05-07-2008
gr
Nu este medic/terapeut
gr
De vreo 2 ani iau am ameteli puternice la expunerea la soare chiar si 3min.Imi amortesc mainile noaptea, si-mi simt corpul greu. Recent am facut analizele obligatorii si in afara de hdl colesterol =34, toate celelalte analize sant bune.Spwcific faptul ca aceste simptome le am de 2 ani, in ultimele 2 luni am luat tratament cu BETASERC pentru ca s-a banuit ca am o problema la ureche. In urma acestui tratament ma simt mai bine in sensul ca pot merge cat de cat pe strada, dar ametelile sant puternice in sezonul cald. Am 35 de ani, merg zilnic pe jos 3-4 km, atunci cand ma simt bine.
TOT INFORMANDU-MA PE DIVERSE CANALE MA GANDESC SA NU AM CARDIOPATIE ISCHEMICA...AS MERGE LA UN MEDIC UNDEVA DAR NU MAI STIU UNDE...LA INIMA INTRADEVAR NU AM FOST PE NICAIERI.
2 comentarii
0
05-07-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Tensiunea arteriala poate sa creasca sau sa scada rapid, de exemplu de la soare. Verificati tensiunea, in pozitie culcata si la 10 si 20 minute dupa ce v-ati ridicat in picioare (testul Schellong). Daca tensiunea sistolica scade cu mai mult de 20 mmHg, este hipotensiune posturala.
Nu seamana deloc cu cardiopatia ischemica, nici simptomele, nici varsta dvs. Daca doriti, se poate face un EKG.

Numai bine!
0
16-05-2010, ora 11:05
gr
Nu este medic/terapeut
gr
revin cu precizari dupa 2 ani de la data primei postari. tratamentul cu betaserc a dat rezultate. numai am acele ametelei puternice, insa la soare simt ca ma ia cu lesin. oricum sant bine, tensiunea in schimb o am in mod constant mare 17/11. am o stare buna pozitiva, pot merge pe strada. multumesc lui dzeu. caut un medic endocrinolog, ptr ca m-am ingrasat, cu tot mersul meu pe jos frecvent.sau sa-mi indice cineva ce analize imi sant necesare ptr.dozarile de hormoni, ecografii la suprarenale, etc.caut un medic bun sa ma indrume. sant din bucuresti.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •