Ameteli si tiuit in urechi.

16-03-2018
Alex Vlad
Nu este medic/terapeut
Alex Vlad
Buna ziua, va expun problema care nu imi da pace de ceva luni:

Prima problema care ma deranjeaza (de fapt sunt mai multe dar posibil legate intre ele):

de ceva vreme, aproximativ 8 luni, am niste stari de ameteala(mult spus) / cap usor / ca dupa o betie usoara, care vin si pleaca. Acestea sunt deranjante prin prisma faptului ca imi afecteaza calitatea vietii. Nu pot numi vertij aceasta stare, incat nu se "invarte" camera cu mine, ci am o senzatie de nesiguranta cand pasesc, ca si cum as face trecerea de la o podea solida la un covor pufos. Seara, daca ma pun sa dorm iar in camera este lumina ambientala incat sa disting lucrurile, am o usoara senzatie ca se misca camera, dar nu este foarte pronuntata. Spun senzatie pentru ca nu mai stiu sincer sa fiu ce mi se pare si ce este adevarat in legatura cu starea mea. Am devenit foarte anxios iar cautand pe internet am dobandit si o hipocondrie care a dat in stari de neliniste si asa mai departe.

Daca are relevanta, inainte de aceasta perioada, am avut doua episoade de ameteala puternica la distanta de aproximativ un an, stari care au trecut de la sine progresiv, una in cateva ore dupa ce m-am ridicat brusc in mijlocul noptii pentru a ma duce la baie iar alta dupa ce am mancat ceva la un restaurant.


A doua problema, este data de un tinitus de fundal, il aud doar daca este liniste, sunt perioade cand dispare complet si perioade cand se aude ceva mai pronuntat, dar oricum, nu ma deranjeaza pe timpul zilei, doar seara cand este liniste si vreau sa dorm. Am observat ca sunt si niste episoade cand tinitusul apare pronuntat, apoi dispare gradual intr-o perioada de 10-15 secunde, aici ma gandesc ca este ceva legat de presiune si de circulatia aerului in sistem. La un moment, cand am simtit acest tinitus am pus degetul in ureche si am facut vid tragand de el (sper ca se intelege) iar tinitusul a incetat imediat.

De 3-4 luni am observat ca intampin o dificultate in deschiderea gurii, pe partea stanga mai exact, articulatia temporo mandibulara cred ca se numeste. In momentul de fata nu ma mai deranjeaza insa am observat ca au fost perioade cand m-a deranjat si perioade cand nu m-a deranjat. Acum cateva zile am fost la medicul stomatolog pentru un detartraj si a trebuit sa casc gura destul de mult si se pare ca momentan nu ma mai doare. Nu mai inteleg nimic.


In momentul in care ma aplec (e.g. sa caut ceva sub pat) sau merg mai alert cu pasii hotarati, aud ca si cum as avea apa in urechea dreapta, ceva care se misca. Aceeasi senzatie ca dupa ce intram intr-o piscina si ne intra apa in urechi. La ORL mi-au spus ca nu au observat nimic vizual.

Nara dreapta este infundata / fluxul de aer este diminuat in mare parte din timp.

ANALIZE

Am fost la ORL, mi s-a facut o audiograma, rezultatul a fost bun, fara pierderi de auz sau sensibilitate scazuta, iar la examenul vizual nu au observat nimic. Tind sa cred ca am fost tratat cam superficial, dar nu sunt medic si nu imi pot da cu parerea pertinent.

Am facut o ecografie cardiaca unde nu s-a gasit nimic. Un usor suflu pe la o valva insa dl. doctor mi-a spus ca este absolut normal.

Am facut un RMN cerebral si acestea au fost rezultatele:

"Fara anomalii de semnal sau morfologie la nivelul encefalului infra / supratentorial.
Fara leziuni cu restrictie de difuzie sau stigmate de sangerare endocraniana.
Artere endocraniene principala cu flux rapid.
Hipoplazie de segment A1 al ACA drepte.
ACP bilateral de tip fetal.
AICA bilateral prezinta aspect sinuos la nivelul unghiurilor pontocerebeloasa, intersectant traiectul perechii de nervi cranieni VII - VIII in vecinatatea porului acustic intern, bilateral - de corelat cu examenul clinic pentru suspiciune de conflict vasculo-nervos.

Spatii lichidiene periencefalice si cisterne bazale cu dimensiuni in limitele varstei.
Sistem ventricular normal pozitionat si dimensionat.
Sept pellucid pe linia mediana
Minima deviatie de sept nazal spre stanga.
Hipertrofia mucoasei cornetului nazal inferior stang.
Ingrosarea mucoasei sinusurilor maxilare, in compartimentul stang al sinusului frontal si cu aspect polipoid in labirintul etmoidal drept ocupand bula etmoidala superioara.


CONCLUZII:

Variante de dezvoltare a ACA, ACP, AICA - descoperiri incidentale.
Suspiciune de conflict vasculo-nervos bilateral intre AICA si n. acustico-vestibular (>stang?) in vecinatatea porului acustic intern - necesita corelare cu examenul clinic.
Modificari de sinuzita cronica maxilara, etmoidala si frontala."

Am fost cu rezultatele la 3 neurologi si uitandu-se pe film / CD toti mi-au spus ca nu sunt probleme din punctul lor de vedere, primul (cel care a efectuat RMN-ul) spunandu-mi ca el trece mai detaliat observatiile si ca ar fi neurologi care nu mi-ar fi spus nimic.


Am facut un tratament pentru sinuzita cronica cu NASONEX spray nazal si cu un antibiotic timp de 10 zile (nu mai tin minte ce antibiotic, a fost la recomandarea doctorului ORL) insa nu observ imbunatatiri in starea mea.

Pentru ca eram tot timpul balonat, mi-am facut o analiza pentru Helicobacter Pilory si a iesit pozitiv, urmand tratamentul recomandat cu antibiotice.

Alte date:

Analize hormoni - au iesit in regula
Analize sange - au iesit in regula
Bila lenesa
Nisip la rinichi
Tensiune: in general 12 cu 8 sau 11 cu 7 iar pulsul intre 60 si 80 bpm

Date personale:

Sex: M
Varsta: 28 de ani
Fara probleme de sanatate in afara de cele evidentiate in acest mail.
Inaltime: 1.90
Greutate: 85 kg
Nefumator
Lucrez mult la PC si nu prea fac miscare, cel putin pe perioada iernii.
Nu mai beau sucuri neacidulate / acidulate
Incerc sa renunt la zahar cat de mult pot

Pana acum aproape un an, nu am avut nici o problema de sanatate, eram o fire foarte activa, nu ma dadeam in laturi de la nimic. Acum sincer mi-e frica efectiv sa mai fac o drumetie pe munte, parca nu sunt eu. Va rog, daca aveti idee, puteti sa ma indrumati catre ceva anume? Nu mai stiu ce sa fac. Va multumesc! Sanatate!
11 comentarii
0
16-03-2018, ora 22:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 radiografiii la radacina dintilor sus sub acel sinus cu probleme si consult maxilo facial sau stoamatolog chirurg
2 investigatii la gastrologie.. findca calitatea sangelui care trebuie sa oxigeneze creerul si urechea interna..se face in intestine si ficat, din ce puneti DVS in farfurie.
0
19-03-2018, ora 12:50
Alex Vlad
Nu este medic/terapeut
Alex Vlad
Dl. Dr. Flueraru, va multumesc nespus pentru faptul ca va rupeti din timpul dvs. pentru a ne ajuta si pe noi cei care avem probleme.

Investigatii gastrice: am facut anul trecut (o endoscopie si o colonoscopie) - rezultatele au fost urmatoarele: colon iritabil, o usoara gastrita si acel helicobacter pilory de care am vorbit mai sus, pentru care am urmat tratament.

In perioada aceasta (aproximativ o luna) am renuntat complet la alimente de origine animala (fie carne sau lactate) intrucat e post iar dieta e compusa doar din legume, fructe si mancaruri bazate pe legume.

Imi puteti recomanda niste suplimente care ar putea sa ma ajute in problema mea? Incerc sa ma feresc de medicamente cat de mult pot, dar daca este necesar sa le iau, le iau.

Ce tratament as putea sa iau pentru detoxifiere?

Va multumesc!
0
19-03-2018, ora 17:43
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in acest caz nu pot sa ma pronunt
cauta un nutritionist, un medic naturist...
e complexa problema si trebuie sa te vada medicul ca sa recomande ceva
0
17-04-2018, ora 23:31
danflorindan
Nu este medic/terapeut
danflorindan
O problema similara cu tiuitul, mai ales cand este liniste.Am facut CT la sinusuri si au iesit urmatoarele...concluzii
Deviatie de sept nazal la stanga
Sinuzita maxilara cronica bilaterala
Chist mucos cu pereti calcificati pe partea stanga
Am facut si RMN si concluzia explorarii este de MODIFICARI DE PANSINUZITA CRONICA SAF.
.Eu vin din tinerete cu astfel de probleme netratate.Am 56 de ani, 1.76 inaltime, 86 kg nefumator, fac si ceva sport, mai ales alergare.Acum cateva luni am avut o raceala puternica si aveam mari dificultati de respiratie si stranuturi ff multe mai ales dimineata.Am fost la un consult ORL la Medlife, am avut ca tratament de baza Medrol, tamalis, xyzal, apoi totul s-a inbunatatit considerabil, fiind propus ptr operatie de deviatie de sept si cornete.Cand apas pe tample sau in laterale pe cap ma doare.Asta ar fi pasul urmator, dar acum a aparut tiuitul cat si presiune mare cand ma aplec, lucru care dupa tratament disparuse.Ce ma sfatuiti sa fac in prima faza, sa incerc sa vad ce e cu tiuitul sau sa merg la operatie, are legatura toate problemele semnalate cu tiuitul urechilor?
0
18-04-2018, ora 10:24
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 problemele cu sinusita sunt foarte vechi..si posibil sa aiba ca origine infectii dentare sus sub sinsu
asa ca e cazul si de investiagtii la stomatologie
2 duypa un medic ORL trebui e sa vada daca e cazul de punctii sinusale sau interventie pe sinus
3 acufenele.. au alta cauza..deja cu varsta se diminueaza circulatia cerebrala..si trebuie schimbat stilul alimentar ca sa fie un sange bun, de calitate , fluid..sa oxigeneze corect nervii cranieni
0
18-04-2018, ora 14:18
danflorindan
Nu este medic/terapeut
danflorindan
Va multumesc...!!!
0
07-10-2021, ora 12:53
lili15
Nu este medic/terapeut
lili15
Buna ziua,
In urma unui RMN cerebral am primit ca si concluzie :"Posibil conflict vasculo neural pe traiectul transcisternal al nervilor vestibulari. Microleziune hemoragica talamica dreapta in stadiu cronic." Mi s-a solicitat o angiografie cu același rezultat:"Posibil conflict vasculo neural pe traiectul transcisternal al nervilor vestibulari." Tin sa mentionez ca am ameteli in permanenta si dureri de cap care persista de aproximativ 1 an, timp în care am fost redirectionata dintr-un cabinet in altul fara un diagnostic precis. As vrea sa stiu ce inseamna mai exact acest conflict si cum l-aș putea trata deoarece mi-a fost afectată întreaga viață, efectiv imi este frica sa ies neinsotita din casa. Am adaugat comentariul aici deoarece vad ca ati avut cam aceleasi simptome pe care le am si eu.
Multumesc
0
07-10-2021, ora 14:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Varsta
Sex.
Inaltimea
Kg
Tensiunea arteriala??
0
07-10-2021, ora 15:38
lili15
Nu este medic/terapeut
lili15
Sex:F
Înălțime:172cm
Greutate:50kg
Tensiune: 12 cu 8

Multumesc mult,
0
07-10-2021, ora 15:40
lili15
Nu este medic/terapeut
lili15
Varsta: 24
0
07-10-2021, ora 19:31
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Foarte important sa ai 3 mese. Mici. Regulate pe zi. Mic dejun. Prânz. Cina
Cu hidratare corecta. Apa. Ceaiuri cu infuzie sub 1minut
Calitatea sângelui care oxigenează și alimentează creerul vine din intestin și ficat
Presiunea care o face vasul acolo pe acel nerv.. Tine și asta de Calitatea sângelui care ajunge acolo. Alceva nu se poate face acolo. Nu se poate interveni chirurgical.
Ești Condamnata sa te alimentezi corect și sa te hidratezi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.