analize medicale - sarcina - interpretare rezultate

09-10-2009
dianacraciun
Nu este medic/terapeut
dianacraciun
as dori o interpretare avizat a analizelor de mai jos:

biochimie urinara:
densitate 1.005 (normal 1.010-1.020)
ph 9 (normal 5-7.5)
flora bacterioana predominant cocica - relativ frecventa

limfocite 18.3 (normal 25-40)
granulocite 76.5 (normal 50-75)
hematocrit 35.8 (normal 36-52)
concentratie medie Hb./eritrocit 36.2 (normal 30-35)
largimea distributiei eritrocitare (%) 15.4 (normal 12-15)

multumesc.
14 comentarii
0
11-10-2009, ora 08:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai o infectie urinara [ coci frecventi, urina alcalina ] si o usoara anemie.Pentru anemie alimenteaza-te bine [ ai frecvent varsaturi de cand esti insarcinata ? ], legumele, fructele, carnea, prodsele lactate sa nu-ti lipseasca si cumpara-ti un flacon de Elevit.Pentru infectia urinara mergi la MF sa-ti dea tratament.
0
12-10-2009, ora 08:50
dianacraciun
Nu este medic/terapeut
dianacraciun
Multumesc pentru interpretare si ptr indicatiile Dvs.
Intr-adevar cu alimentatia am stat f prost - am avut o perioada in care am f suparata si nu am prea mancat, iar varsaturi am avut dar cu de f multe ori (o data la cateva zile). Acum sunt in sapta 15 (luna 4) - si se pare ca mi-a revenit pofta de mancare, dar au aparut niste arsuri groaznice.
In ceea ce priveste infectia urinara, de asta imi era frica ptr ca la prima sarcina (acum 7 ani) am riscat un avort spontan. Atunci mi s-a spus ca singurul tratament in sarcina se poate face numai in spital.
0
12-10-2009, ora 17:50
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu e adevarat, o infectie urinara la o gravida se poate trata foarte bine si acasa, de catre MF. Trebuia sa faci si o urocultura + antibiograma a urinei ca sa vezi la ce antibiotice sunt sensibili germenii urinari.Amoxicilina, de exemplu, nu are efecte toxice asupra fatului, este bine tolerata si are un spectru larg de actiune, atat de germenii grampozitivi cat si pe cei gramnegativi. Poti merge la un ginecolog sa-ti dea tratament sau la cine ti-a indicat efectuarea analizelor.
0
12-10-2009, ora 18:53
dianacraciun
Nu este medic/terapeut
dianacraciun
Va multumesc pentru toate cele ce imi spuneti si ptr ca imi ridicati moralul. Voi merge la MF si va voi tine la curent. La ginecolog ajung abia peste 3 saptamani.
0
14-10-2009, ora 09:17
iuliartr
Nu este medic/terapeut
iuliartr
Va rog, daca ma puteti ajuta cu interpretarea analizelor - mentionez ca sunt insarcinata in 24 saptamani:
Leucocite(WBC) - 12.6 10^3/mm3 !!!
Lym% -10 % !!!
Mid% - 3 %
Gran% -85 % !!!
Eozinofile - 2 %
Hematii RBC -4.49 10^6mm3
VEM -92 fL
HCT -41.4 %
HEM -30.1 pg
CHEM -32.6 g/dl
RDW -15.5 %
HGB -13.5 g/dl
PLT -279 10^3mm3
MPW -8 fl
PCT -0.25 %
PDW -38.1 %
0
16-10-2009, ora 13:04
lili1990
Nu este medic/terapeut
lili1990
buna vad ca toate gravidele se confrunta cu probleme am si eu una sunt ansarcinata an 11 saptamani si am o scurgre insuportabila pt k m sint umeda tot timpul desi folosesc protejslipuri.scurgerea e d culoare galbuie cateodata ami provoaca mancarimi dar nu miroase urat va rog sami spuneti dak afecteaza bebele mentionez ca an urma cu 3 ani ani am avut o infectie urinara.va rog sami raspundeti
0
22-01-2010, ora 10:46
marialf
Nu este medic/terapeut
marialf
Am si o rugaminte de interpretare analize (sarcina in saptamana 10).
La Babes-Papanicolau am PAP II, cu celule superficiale si intermediare moderat infiltrat leucocitar.
Vidas Rubeola IgG am 82 UI/ml (unde pozitiv este 15 UI/ml) iar Vidas CMV IgG mi-a iesit 59 UA/ml (unde pozitiv este 6UA/ml).

Sunt motive sa ma ingrijorez?
0
28-01-2010, ora 11:14
g.gynutza
Nu este medic/terapeut
g.gynutza
buna ziua as dori si eu o interpretare a analizelor mentionand ca sunt insarcinate in 3 luni:
anti-cmv igg, chemi, liaison:5, 20
anti-rubella igg, chemi, liaison:28, 30
anti-herpes igg 1+2, chemi, liaison:pozitiv
factor rh:pozitiv
GRA:5, 6
GRA%:67, 4
MCV:79
AS VREA SA STIU DAKA ARE SA AFECTEZE SARCINA.MULTUMESC
0
05-02-2010, ora 22:23
gmgc
Nu este medic/terapeut
gmgc
Buna ziua ! Sunt insarcinata in 20 saptamani si am repetat o hemograma completa cu doua zile in urma. Valoarea leucocitelor este de 16100/mmc, Ht=34%, Hb=11, 7g/dl,. Urocultura negativa. La 10 saptamani : leucocite = 12600/mmc Hb=12, 20g/dl, Ht=38%., urocultura negativa. Nici un motiv de ingrijorare stiind ca in perioada sarcinii un nr de 12600/mmc leucocite fiind absolut normal.In urma cu o luna la acelasi laborator a fost lucrata HLG si a iesit valoarea leucocitelor de 14100/mmc, Hb=12.20 d/dl, Ht=34%, uree =21mg/dl, cr=0, 64mg/dl, cu urocultura negativa. Nu am probleme dentare. Acuz de la inceputul sarcinii dureri pelvine, durerir pentru care medicul ginecolog s-a pronuntat ca fiind absolut normale si nu au legatura cu sarcina.Rog sa mi se dea un raspuns avizat si sa imi spuna cineva dc sunt motive de ingrijorare. Va multumesc. Astept raspuns si va doresc multa sanatate!
0
07-04-2010, ora 14:45
emy83
Nu este medic/terapeut
emy83
Durerile pelviene nu sunt normale...si p-e mine ma doare dar foarte putin... medicul tau ce a spus?..valoarea leucociteleor este destul de mare..
sper ca pana acum ai rezolvat problema...astept un raspuns...
multa sanatate
0
13-04-2010, ora 22:19
gmgc
Nu este medic/terapeut
gmgc
RE emy 83.
Acum am 30 sapt. Mi-am schimbat dr. si mergand la celalalt medic s-a contatat ca am colul uterin mult scurtat, aproape sters, drept pt care am primit o punga de medicamente, injectii si perfuzii si conditie obligatorie repaus la pat.Mers doar la toaleta.ACELE DURERI era de fapt contractii care au dus la scurtarea colului.si Doamne fereste o nastere prematura. Imi pare rau ca am stat atat de mult la un medic cu renume care s-a dovedit a fi o ciubucareasa fara scrupule.
0
14-04-2010, ora 13:14
emy83
Nu este medic/terapeut
emy83
ma bucur foarte mult ca acum esti bine..eu am pierdut o sarcina din cauza colului deschis..si tot la fel medicul meu de atunci nu si-a dat seama... leucocitele ai descoperit de ce le ai asa marite?... si mie mi-au crescut dar infectie n-am pe nicaieri.astept un raspuns...multa sanatate si un bebe sanatosssssss
0
14-04-2010, ora 15:43
gmgc
Nu este medic/terapeut
gmgc
RE emy 83
in mod normal in sarcina numarul leucocitelor creste si nu poate fi condiderata o problema majora decat atunci cand apar si alte simptome ce pot incrimina o afectiune.Am repetat HLG la un alt laborator si erau in limite acceptabile, deci daca in cazul tau nr. leucocitelor este ceva mai mare nu tb sa te ingrijorezi pt ca se pare ca organismul percepe sarcina ca pe un corp strain de care incearca sa se apere.practic toate valorile se vor modifica un pic. Oricum este indicat sa se faca urocultura, sumar urina, coagulare, HLG, glicemie la un anumit interval de timp. NU cred ca sunt motive de ingrijorare si pt linistea ta discuta cu medicul tau. Bafta multa si un bebe sanatos si frumos. Si sincer imi pare tare rau pentru sarcina pierduta. Multa sanatate, nastere usoara si mai vb pe net. Apropos cate sapt ai?
0
14-04-2010, ora 17:55
emy83
Nu este medic/terapeut
emy83
Eu acum sunt in 7 saptamani si mi-au iesit leucocitele 12.00/mmc... nu am niciun alt simptom. Pana sa raman nsarcinata mi-au iesit toate in limite foarte bune. Acum dupa ce am ramas s-au modificat. Mi-am facut azi si un sumar de urina si o urocultura sin astept rezultatele, dar nu ma doare nimic, nu urinez des, nu ma ustura si carii nu am deloc...celelate teste sunt negative..ma refer la ureaplasma, mycroplasma, clamydia, steptococ b,. ma mai doare spatele in schimb dar asta ma durea si inainte..Eu stau si foarte mult pe scaun la birou... Colul este ok acum insa dr meu il verifica mereu...urmeaza sa se decida daca imi face cerclaj sau nu... Imi face placere sa vorbim..dac vrei mai vorbim
Adaugă un comentariu / răspuns

13-09-2017, ora 09:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.