analize sange si HVC pozitiv

12-04-2007
viper
Nu este medic/terapeut
viper
hristos a inviat!!!
am facut niste analize la sange printre care si HCV care a iesit pozitiv insa in subsolul paginii de rezultate exista o sectiune cu comentariii cere o alta analiza ANR viral hepatita C. Vreau sa stiu daca e concludenta analiza sau daca trebuie sa mai merg la alti doctori as vrea sa stiu daca exista un tratament eficient?
va multumesc, astept raspunsul dumneavoastra.
5 comentarii
0
23-04-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Da, ARN viral hepatita C este important in a cuantifica cit virus este, dar si in pregatirea dosarului pentru tratamentul antiviral. Exista medicamente care vindeca acest virus*(Peg-Interferon, ribavirin), dar pt a le obtine trebuie indeplinite anumite conditii, care sunt constatate de o comisie nationala din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Pt a fi adresat acestei comisii, trebuie sa va prezentati intr-o clinica de Gastroenterologie, unde se intocmeste un dosar pentru tratament antiviral, cu conditia ca sa existe indeplinite criteriile respective.
0
28-08-2007, ora 00:00
cristin@
Nu este medic/terapeut
cristin@
Fratele meu a fost diagnosticat cu hepatita C.Se pare ca o are de ceva vreme in organism fiind descoperita intamplator.Dosarul pentru interferon e in curs de aprobare si sunt sanse mari sa inceapa tratamentul luna viitoare.Problema este ca el consuma droguri injectabile...heroina..Mai poate face interferon daca nu renunta la droguri?Care vor fi reactiile adverse?Sau ar fi mai bine sa renuntam la tratament?Pentru ca ca este dependent si nu are inca vointa sa se lase.Fara tratament, cu boala lui si cu faptul ca introduce substante nocive in organism, nu mananca, nu tine regim, nu doarme si mai si bea si fumeaza.exista riscul sa-l pierdem?Va multumeste din suflet o familie disperata.
0
25-03-2008, ora 00:00
erste
Nu este medic/terapeut
erste
va rog sa-mi transmite-ti f rapid daca se poate raspunsul la urm intrebare...: am un partener despre care am aflat ca are hepat. c, relatia dureaza de 1 luna ! dupa cata vreme de la infectarea, ipotetica se poate face testul ?
0
26-03-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Dupa 45-60 zile de la contaminarea ipotetica trebuie facut ARN al VHC prin PCR(Polimeraze chain reaction)(Tehnica de biologie moleculara). Ac anti VHC nu sunt suficienti pt a preciza daca s-a produs infectia. Seroconversia (aparitia Ac anti-VHC) poate apare mai tarziu.
O doza de Peg-Intron s-ar putea administra in primele 10 zile de la contaminarea ipotetica-sub controlul unui specialist gastroenterolog, pt a scadea riscul infectiei.
Pt a va linisti va spun ca sunt familii care sunt de o viata impreuna si unul din parteneri are VHC-iar celalalt NU, contactele sexuale fiind evident neprotejate de zeci de ani, pana la aflarea prezentei virusului.
0
18-07-2008, ora 00:00
turoncarmen
Nu este medic/terapeut
turoncarmen
Buna seara,
Am si eu o mare intrebare. Fratele meu are hepatita C, abia acum a inceput tratamentul cu Pegasys si ribavirina. Din cate am citit pana acum sunt slabe sanse sa scape definitiv de boala ci doar sa o opreasca din evolutie. Va putea avea copii in cazul in care ramane cu aceasta boala, sau se va transmite implicit si copilului. Mentionez ca sotia lui si-a facut analizele si ea nu e infectata cu acest virus.

Multumesc f. mult.
Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.