Anemie la bebelus de 2 luni alaptat

21-01-2009
Rux
Nu este medic/terapeut
Rux
Baietelul meu are 2 luni si o saptamana si in urma unei analize la sange recomandata de medicul pediatru, a fost depistat cu o anemie. Mentionez ca este alaptat exclusiv, are pofta de mancare, ia in greutate, e relativ vesel (in afara durerilor de colici). La nastere avea 4350g si 55 cm, iar acum are 6200g si 62 cm. Analizele arata astfel:
Fier.56 ug/dL
Leucocite.5, 34 mii/uL
Eritrocite.3, 31 mii/uL
Hemoglobina.9, 97 g/dL
Hematocrit.30, 15 %
Volum eritrocitar mediu.90, 96 fL
Hemoglobina eritrocitara medie.30, 07 pg

In rest, toate analizele au iesit bine. Hemograma mea arata bine. Medicul mi-a recomandat sa incep sa ii dau suc de mere, pentru aport de vitamine si fier, dar consider ca este prea mic. Poate daca imi imbogatesc eu alimentatia cu fier, sa se corecteze carenta de fier? Ar trebui sa ma ingrijoreze atat de mult rezultatele analizelor?
3 comentarii
0
21-01-2009, ora 15:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu te ingrijora, anemia nu e mare.Nu-i prea mic, poti sa incerci sa-i dai inainte de masa de lapte, cu lingurita, suc de mere sau putin mar ras prin razatoarea speciala, din sticla; astepta pana piureul de mere obtinut capata culoarea maro, asa nu-ti va face diaree copilul.Da-i cate putin, incepe cu cate jumatate de lingurita pe zi.Tu poti sa te alimentezi mai bine, cu carne, peste, ou, carne de curcan, ficat, spanac, acusi ies urzicile, mazare, struguri, mere.Mergi la medicul de familie, poate-ti recomanda si un sirop de vitamine cu fier sau numai fier sirop.Numai bine!
0
01-02-2012, ora 16:34
adinette
Nu este medic/terapeut
adinette
Buna ziua,

Imi puteti spune daca este cazul sa ma ingrijorez?
Valorile de mai jos sunt pentru bebelus de 3 luni, alaptat de asemenea exlusiv la san. S-a nascut cu 3.24kg iar la 3 luni si 0 zile avea 5kg:

Leucocite(WBC) 6.32 5-18
Lym# 4.82 1.3-4
MON# 0.36 0.15-0.7
NEU# 0.85 2.7-7.5
EOS# 0.28 0-0.2
BAS# 0.01 0-0.2
Lym% 76.2 50-70
MON% 5.7 3-10
NEU% 13.5 20-45
EOS% 4.4 0-5
BAS% 0.2 0-2%
Hematii(RBC) 3.59 3.9-4.7
Hemoglobina(HGB) 11.2 12-16
Hematocrit(HCT) 31.96 30-50
VEM (volum er mediu) 89 78-125
HEM (hemoglobina er medie) 31.1 25-40
CHEM (conc HB er medie) 34.9 33-36
RDW 14.3 11.5-15.5
Trombocite(PLT) 592 200-475
PCT 0.51 0.1-0.45
MPW 8.7 6-13

La examen copro nu a iesit nimic iar la ex de urina: PH=7, nitriti=POS, leucocite=25 si densitate 1000

Multumesc!
0
11-02-2014, ora 15:18
alynamarya87
Nu este medic/terapeut
alynamarya87
Am un baietel de 2 luni si o saptamana, are 6, 200 kg. Am facut analizele azi si sunt un pic ingrijorata.

Hematii(RBC)... 3.49.
Vol. mediu eritrocitar (MCV).. 92.2.
Hemoglobina eritr. medie (MCH)...31.8.
Trombocite (PLT).. 425.0.
Lymfocite.3.60.
Mid. 1.40
Limfocite %...46.2
Mid.17.10

Sunt un pic ingrijorata si nu stiu ce sa fac, daca e bine sau e ceva rau ca sunt asa marite analizele. Va rog
sa-mi raspundeti daca se poate sa stiu ce sa fac mai departe. Va multumesc mult.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.