anemie neonatala inca necorectata la bebe de 6 1/2 luni

08-11-2009
cristina niculoiu
Nu este medic/terapeut
cristina niculoiu
Buna ziua.Sunt mama unui baietel de 6 luni si jumatate din Pitesti. Am rh- si sotul+ si, in consecinta, baietelul meu s-a nascut cu o forma de anemie pe care nu am reusit sa o corectam pana in prezent (am avut 3 chiuretaje la cerere). La iesirea din spital hemoglobina avea valoarea 13 iar la nici 2 saptamani ajunsese la 8. Am inceput tratarea acestei anemii, la indicatia medicului neonatolog, cu Ferrum hausmann timp de 12 saptamani. Astfel, in luna august hemoglobina avea valoarea 10.4 si la inceputul lunii noiembrie 11.8. Se poate aplica un alt fel de tratament? in urma acestei anemii copilul poate ramane cu sechele(si daca da care ar fi acelea)? Copilul a fost alaptat la san pana la 3luni, arata foarte bine, nu este letargic- este foarte vioi si foarte istet.(are 9 1/2kg si 70cm). Acum am inceput diversificarea cu ficat de pui si galbenus de ou dar tot ma tem ca nu o sa-i creasca valoarea hemoglobinei. Dr neonatolog mi-a recomandat sa-i mai fac o cura de Ferrum Hausmann la jumatatea lunii decembrie- timp de 1 luna. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Mentionez ca am nascut la 38 saptamani si 5 zile prin cezariana si cu titrul de anticorpi antiRh1/128. Bebelusului meu nu i s-a facut exangvinotransfuzie dar a facut fototerapie 5 zile (de icter am scapat la 2 saptamani de la externare cu fenobarbital - la indicatia medicului pediatru)
In aceeasi zi din luna noiembrie cand valoarea hemoglobinei era 11.8 (la spitalul unde am nascut, in Bucuresti) am repetat analiza si la o clinica din Pitesti si hemoglobina avea valoarea 10.9(foarte multe valori ale hemoleucogramei nu se gaseau in intervalul de referinta) si sunt nu mai stiu ce sa cred. Sunt foarte speriata. Va rog sa-mi scuzati incoerenta dar incerc sa va dau cat mai multe date pt a primi un raspuns corect. Multumesc frumos.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns