anemie prin deficit de b12?

12-04-2013
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
MIam facut hemoleucograma :
HEMOGLOBINA 11, 90
MCH 26, 5
MCHC 30, 1
RDW19, 5
RESTUL SUNT IN LIMITE NORMALE.STIE CINEVA DACA E VORBA DE O ANEMIE PRIN DEFICIT DE B 12?VA MULTUMESC
7 comentarii
0
13-04-2013, ora 09:41
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. Pentru incadrarea etiologica a unei anemii sunt necesare mai multe informatii cu privire la investigatiile efectuate (hemoleucograma nu este suficienta), boli de care sufera pacientul, alimentatie, etc. Toate cele bune!
0
13-04-2013, ora 14:31
flo73
Nu este medic/terapeut
flo73
Pot sa va mai spun ca sufar de o candidoza intestinala pe care o tratez de vreo 2 luni cu diflucan si nu am scapat de ea. Mi a distrus tot acidul din stomac si stiu ca b 12 se absoarbe si cu ajutorul acidului.De aceea ma gandeam ca poate e o anemie prin lipsa de b12.La fel candidoza mi a distrus toate enzimele digestive. Ce parere aveti?Ce analize ar tb sa mai fac?Nu cred ca fierul e problema.
0
13-04-2013, ora 15:15
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua. O suferinta gastro-intestinala prelungita poate conduce la afectiuni carentiale, printre care anemia este cea mai frecventa. Deficitul de fier sau/si de vitamina B12nu poate fi exclus/confirmat decat prin analize de laborator. Imunitatea poate fi afectata in situatia unei candidoze rezistente la tratament. Deci planul investigatiilor de laborator ar trebui elaborat de catre un medic specialist (medicina interna, gastroenterologie). Multa sanatate.
0
19-04-2013, ora 23:48
milicent
Nu este medic/terapeut
milicent
Buna seara. In februarie am facut hemoleucograma si dozare de b12 si diagnosticul a fost de anemie megaloblastica; am facut injectii milgamma n 12 zile si apoi 5 saptamani cate una/sapt. ; la vreo 2 sapt au inceput sa reapara manifestarile incomode ale anemiei, am facut alte analize :WBC este in parametri dar RBC 4.02(normal 4.70-6.10), , HGB 13.8 (normal 14.0-18.0), HCT 39.5, (normal 42.0-52.0), MCV (98.5, (normal 80.0-94.0), MCH 34.4, normal 27.0-31.0; PLT este bine. Diagnosticul a fost anemie Biemer. La endocrinologie a iesit TSH mare 5.71 (normal 0.46-4.68).. Mai trebuie sa merg lsa fac ATPO si ecografie la tiroida. Ma gandesc ar fi bine sa iau milgamma n comprimate 3/zi? Si pt cat timp? In prezent iau acid folic 1/zi, fier haussman. Sunt suparata ca dupa atatea injectii milgamma n nu ma simt cum am sperat (ceva ameteli si nesiguranta). In plus in februarie hemoglobina a iesit bine 12.2 (normal 11.o-17.0) iar acum nu a iesit in parametri.Va rog mult sa-mi dati un raspuns. Multumesc.
0
20-04-2013, ora 00:03
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara. In situatia descrisa se impune dispensarizarea hematologica si gastroenterologica de specialitate. Multa sanatate!
0
20-04-2013, ora 00:34
milicent
Nu este medic/terapeut
milicent
Va multumesc pt raspuns ; nu cred ca inteleg prea bine ce inseamna dispensarizare hematologica si gastroenterologica. Este asa grav? Multumesc f mult.
0
20-04-2013, ora 08:50
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata. M-am referit la a a va prezenta periodic, respectiv conform programarii, la consulturi de specialitate (hematologie/gastroeneterologie), a efectua analize de laborator, etc. si a beneficia de recomandari corecte de tratament. Va doresc multa sanatate si toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru anemie
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.