anevrism cerebral de vena galen

03-03-2011
anca_comy
Nu este medic/terapeut
anca_comy
copilul meu are anevrism cerebral de vena galen, are marimea de 5/4 cm. V3-V4 deplasat anterior, deplaseaza linia mediana spre STG. Bebelusul are 3 luni de zile. Se poate vindeca? Ma puteti ajuta, va rog frumos!Unde l-as putea duce sa-l vindece ? Astept raspuns! Sunt disperata..
11 comentarii
0
03-03-2011, ora 09:59
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Cred ca ar fi bine sa duceti bebelusul la neurochirurg, numai el va poate raspunde la intrebarile dv.Unde locuiti?
Amindorura va doresc multa sanatate !
0
15-04-2011, ora 12:14
Doinita V
Nu este medic/terapeut
Doinita V
Buna Anca, sunt si eu o viitoare mamica de 33 de saptamani si bebelusul meu a fost depistat ecografic cu anevrism de vena Galen. Spune-mi te rog tu cum ai rezolvat aceasta malformatie? Iti multumesc din suflet!
1
23-04-2011, ora 15:32
anca_comy
Nu este medic/terapeut
anca_comy
buna. Am nascut la Bucuresti, eu sunt din Valcea. Tot la 33 de sapt a aparut si la bebele meu anevrismul. Acum are 4 luni si ma duc lunar la Bucuresti la spitalul Marie Chiurie, acuma sa vad ca trebuie sa plecam in Franta sa se faca bine. Sa dea Domnul! Putem vb -*. Am nascut la spitalul Caritas si a fost transferat la spitalul de copii la terapie intensiva la dr. carsoveanu. Mai vb, Sarbatori fericite ! t mai tin la curent cu problema asta. Tu d unde esti?Astept sa ma contactezi

(*modificat de admin)
0
06-07-2018, ora 06:32
Farna
Nu este medic/terapeut
Farna
Buna ziua. Eu si sotia ne confruntam cu aceeasi problema. Pe toata perioada sarcinii totul a fost ok, la 33 saptamani bebelusul a fost depistat cu anevrism de vena galen. Medicii de aici ne indruma sa nasca la bucuresti. Ce putem face?
0
07-08-2018, ora 13:24
Doinita V
Nu este medic/terapeut
Doinita V
Buna ziua,
este bine sa luati legatura cu doctorul care va trata ulterior bebelusul. El, in urma RMN-ului efectuat, va va sfatui cel mai bine.
Multa sanatate!
0
28-06-2019, ora 14:34
mama88
Nu este medic/terapeut
mama88
Buna ziua. Cum s-au continuat povestile dvs? Ce fac copiii?

Multumesc!
1
11-09-2019, ora 20:48
Farna
Nu este medic/terapeut
Farna
fata are 1 an si 2 luni acum. totul este ok, anevrismul este stationar. doctorul spune ca va urma o embolizare a anevrismului in viitor.
0
03-03-2023, ora 15:24
Adelina.D.
Nu este medic/terapeut
Adelina.D.
Bună ziua, ma confrunt și eu cu aceasta problema sunt în saptamana 37 de sarcina as dorii sa iau legătura cu o mămică pentru a ști cum a procedat și care sunt urmările ma puteți ajuta!!! Va rog mult
0
14-03-2023, ora 20:53
Farna
Nu este medic/terapeut
Farna
Cum ti-am raspuns si in privat. Nu iti pierde speranta, copiii sunt mai puternici decat credem noi. Fetita mea are aproape 5 ani acum, merge la gradinita, creste, se dezvolta foarte frumos, fara niciun fel de problema. Anevrismul s-a micsorat foarte mult, iar ea nu a avut nicio interventie chirurgicala pana acum, doar supraveghere. Multa sanatate va doresc. Daca este cineva care a facut embolizare sau interventie chirurgicala va rog sa postati aici.
0
04-06-2026, ora 08:53
NarcisaC
Nu este medic/terapeut
NarcisaC
Buna ziua! Ati putea sa imi spuneti la ce medic ati fost pentru a consulta copilul si a lua o decizie daca este sau nu nevoie de interventie? Din pacate bebelusl meu de 8 luni este diagnosticat cu anevrism de vena galen, cu o dilatatie de 9.6mm
0
06-07-2026, ora 09:40
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Vă înțeleg îngrijorarea și greutatea cu care vă confruntați — un astfel de diagnostic la un bebeluș este cu adevărat solicitant emoțional. Din discuțiile anterioare de pe acest topic, alte familii au trecut prin situații similare și au primit ajutor.

Ce este anevrismul de venă Galen?

Este o malformație vasculară cerebrală rară, prezentă din perioada intrauterină, în care există o comunicare anormală între artere și o venă profundă din creier. Aceasta suprasolicită inima și poate afecta circulația cerebrală. Severitatea și evoluția variază considerabil de la caz la caz.

Unde să vă adresați în România

• Spitalul de Copii Marie Curie din București este menționat în discuțiile de pe acest topic de alte familii care au beneficiat de urmărire și îngrijire pentru aceeași afecțiune. Secțiile de neurochirurgie și cardiologie pediatrică sunt punctul de start.
  • Medicul pediatru curant poate face trimiterea necesară cu toate documentele de la diagnosticare. Pe baza lor, echipa medicală specializată va decide ce investigații suplimentare sunt necesare (RMN, angiografie, ecografie Doppler).
  • Centrul de neuroradiologie intervențională pediatrică — embolizarea (blocarea vaselor anormale prin cateter) este tratamentul standard recunoscut internațional și se realizează de specialiști cu experiență pediatrică.

Despre evoluție

Prognosticul depinde de dimensiunea malformației, gradul de afectare cardiacă și vârsta la care se intervine. O mamă din acest forum a confirmat că fiica ei are acum aproape 5 ani, se dezvoltă complet normal, iar anevrismul s-a micșorat semnificativ sub supraveghere medicală, fără intervenție chirurgicală. Alte cazuri necesită embolizare — fiecare situație este individuală.

Cel mai important pas acum este să ajungeți cât mai curând la un centru specializat de neurochirurgie sau cardiologie pediatrică din București sau Cluj, cu toată documentația medicală existentă, pentru ca medicul să stabilească conduita terapeutică potrivită situației concrete a bebelușului. Multă putere și sănătate familiei!

Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.