as dori un regim de slabit

06-03-2007
danielapdana
Nu este medic/terapeut
danielapdana
Am 37 ani, 1, 60cm si 79kg sufar de LES cu determinari cutanate, seroase, renale, HTA secundara si anemie secundara.M-am ingrasat foarte mult anul trecut 2006(12kg) intr-un timp foarte scurt, iau prednison, metroprolol, felodipin, imuran, omez, dicarbocalm si aspenter
V-as ruga daca se poate sa-mi trimiteti si mie un regim de slabit nu foarte drastic dar nu pe baza de proteine ptr. ca am probleme cu proteinuria.
va multumesc !
7 comentarii
0
07-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna ziua doamna! Desi indicele dvs. de masa corporala va incadreaza in categoria obezitatii de gradul I, aceasta este o incadrare eronata. De ce? pentru ca prednisonul are ca efect secundar aparitia edemelor, adica umplerea tesutului subcutanat cu apa, ceea ce inseamna ca cele 12 kg in plus sunt doar in parte grasime, in rest fiind acumulare de apa. Pentru pacientii cu lupus eritematos sistemic nu exista indicatii speciale de dieta, dar trebuie sa se tina cont de complicatiile acestora, mai ales cele de ordin renal.
Nu doar ca nu veti slabi de la dieta hiperproteica, ci va veti si forta inutil rinichii! Ca recomandari generale, pentru a nu va incarca mintea cu cifre, incercati ca in ziua in care mancati carne, sa nu mancati branzeturi si oua, urmand ca in ziua urmatoare sa mancati ou si branzeturi, dar nu si carne.
Utilizarea cat mai restransa a grasimilor de origine animala s-a demonstrat ca aduce beneficii pentru pacientii cu LES. Incercati sa evitati carnea grasa, consumati peste de minim trei ori pe saptamana si pentru salata utilizati ulei de masline.
Atentie la sare! ar fi bine daca ati putea sa nu sarati mancarea, sa evitati conservele si muraturile, pentru a nu forta rinichii si pentru a permite resorbtia edemelor.
Apa, de asemenea utilizata cu masura, pana la 1-1, 5 litri pe zi.
acestea sunt doar niste recomandari generale.
ideal, pentru un meniu individualizat necesitatilor dumneavoastra, ar fi sa mergeti la un consult la un medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice, care va va indica si niste analize mai amanuntite pentru a evalua statusul nutritional.
va doresc multa sanatate!
0
10-03-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
stimata doamna tina,
cu tot respectul, doresc sa va atrag atentia ca exista o limita. Cunosc programele de control al greutatii prin produse naturiste, fiind un colaborator al unei firme de wellness. Dar nu intrati pe un teren nesigur, asa cum este alimentatia unui pacient cu probleme renale. Produsele de slabit naturiste se bazeaza pe aport excesiv de proteine, provenite din soia. Recomandand aceste produse unui bolnav cu proteinurie, fortati rinichii si rezultatul va fi dezastruos, bolnavul ajungand la dializa mult mai repede. Asadar, pastrati niste limite de bun simt in ceea ce priveste recomandarile nutritionale, chiar daca procentul din vanzari va indeamna sa fiti constiincioasa.
0
18-05-2007, ora 00:00
danielapdana
Nu este medic/terapeut
danielapdana
Multumesc d-nei cristinadanila pentru raspuns dar din pacate nu sunt din IASI ci din BRASOV, dar as dori daca se poate niste recomandari din partea unui nutritionist. -*. Va multumesc anticipat


(*modificat de admin)
0
18-05-2007, ora 00:00
petrina45
Nu este medic/terapeut
petrina45
As dori sa precizez ca produsele de care vorbeam mai sus naturiete nu sunt de la herbalife, nu as dori sa comentez calitatea lor.Produsele naturistede care vorbesc eu sunt pe baza de aloe vera, sunt doua programe destepte pe care le urmez si am slabit pana acum 8 kg, deoarece abia am inceput programul al doilea.Nu au la baza soia sau mai stiu eu ce...dar se bazeaza pe aloe vera, detoxifierea organismului si schimbarea metabolismului.Se poate slabi mult cu vointa, perseverenta, rabdare si intr-un mod sanatos.
Tina
0
23-03-2008, ora 00:00
angela35
Nu este medic/terapeut
angela35
as dori un regim de slabire...am 35 de ani..1, 60 si 94 de kg..probl de sanatate nu am.
0
24-10-2008, ora 12:17
nadia67nadia
Nu este medic/terapeut
nadia67nadia
Buna as dori si eu un regim personalizat. Am 160/60 /41 ani si nu am probleme de sanatate.
va multumesc.
0
14-10-2010, ora 23:15
tatianabadea69@yahoo.it
Nu este medic/terapeut
tatianabadea69@yahoo.it
buna ziua in ultima vreme am inceput sa ma simt rau adica mi-sau unflat picioarele am luat cam 10 kg in greutate in scurt timp mam gindit ca am probleme hormonale vazind ca mam ingrasat foarte repede deoarece eu am tot timpul grija de siluieta mea am 173 si aveam 67 kg dar acum am 77 am facut multe amalize nu am nimic cu tiroida dar in schimb am facut analiza de urina si mi-au gasit proteine totale 403 si protenuria 604 valori foarte mari am fost sfatuita de medicul meu sa imi fac o biopsie la rinichi va rog da-timi un sfat ce pot face sincera imi este cam frica ma simt tot timpul umflata nu numai picioarele dar si corpul va rog sa ma ajutati va multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.