As fi curios ce teste se fac pe langa testosteron

26-10-2011
andrei1.
Nu este medic/terapeut
andrei1.
Problema mea initiala este ca am 18 ani(baiat) dar nu am par facial si arat si mai tanar decat varsta mea.
Ce as fi eu curios sa aflu este ce teste trebuie facute pe langa testosteron, pentru ca mi-am facut de ceva vreme testul pentru testosteron si mi-a iesit in jur de 471 ng/dl, la care medicul endocrinolog mi-a spus ca nu necesti nici un tratament avand valoarea in media normala, pe langa testul respectiv am facut si ceva teste de LH, FGH, prolactina, care au iesit normal.Fiind nemultumit cu rezultatul am contiunat sa caut pe internet probleme asemanatoare, ceea ce am gasit a fost ca un hormon mai important ca testosteronul la dezvoltarea caracterelor masculine secundare este DHT(dihydrotestosteron), ce m-am gandit eu este ca si o cantitate mai mare de estrogen ar impiedica la distribuirea de testosteron in corp, sub forma de a contura caracterele masculine secundare.
Ceea ce as vreau eu sa stiu este ce teste m-ar ajuta sa aflu daca testosteronul din corp este transformat in ceea ce am eu nevoie pentru cresterea parului facial si in mare, , ceea ce te face barbat'.
3 comentarii
0
28-10-2011, ora 00:10
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle Sergiu1, de foarte multe ori, ca şi caracter masculin secundar, părul facial apare mai târziu la unii bărbaţi tineri, chiar în jurul vârstei de 20-21 de ani, o astfel de apariţie fiind normală pe un substrat genetic favorabil tardivităţii. Existenţa şi parametrii părului facial - configuraţia, ritmul de creştere, distribuţia pe piele, ca şi densitate şi uniformitate etc. - sunt, în mare parte, generate şi întreţinute de efectorul endocrin denumit dihidrotestosteron (DHT), aşa cum aţi menţionat şi dv., care îşi manifestă activitatea numai pe raza receptorilor androgenici sensibili.
Ar fi indicat să vă dozaţi DHT-ul, DHEA-S-ului (dehidroepiandroteronul) şi estradiolul. Dozarea acestor hormoni o puteţi face în cadrul laboratorului de analize Synevo!
(Re)Consultaţi medicul.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune,
Mr. Nick
0
28-10-2011, ora 13:46
andrei1.
Nu este medic/terapeut
andrei1.
Prin dozare va referiti la verificarea nivelului din sange sau la administrarea lor?
Si inca un lucru despre care am mai citit este Aromatase care este o inzima care converteste testosteronul in estrogen, care m-am gandit eu ca ar putea influenta acest fapt.
0
28-10-2011, ora 15:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
@Sergiu1,

Prin dozare m-am referit la verificarea nivelului din sânge al acelor hormoni.
Catalizarea conversiei testosteronului în estrogen, realizată de către enzima aromatază, nu cred că vă afectează, cel puţin nu în sensul gândit de dv.
Consultaţi medicul!
Numai bine,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.