Asistent medical fara bacalaureat

21-05-2020
asistent
Nu este medic/terapeut
asistent
Salut !

As dori sa aflu mai multe rationamente cu privire la conditionarea obtinerii avizului de libera practica pentru absolventii de scoala postliceala sanitara fara diploma de BAC.

Daca legea permite inscrierea la postliceala fara diploma de BAC, doar cu 12/13 clase absolvite, atunci logica juridica nu poate conditiona absolventul scolii postliceale de promovarea BAC-ului pentru a practica meseria invatata. In linii juridice se incalca acestuia dreptul de-a profesa si dreptul la munca implicit.

Probabil aceste colegii/postliceale sunt inafara legii sau pot fi acuzate de inselaciune si fals intelectual, odata ce organizeaza cursuri de pregatire pentru care elevii ce vor fi conditionati de promovarea altui examen(BAC). pt. a se angaja.

Asist.medicali cu BAC si cei fara BAC invata laolalta intro clasa de postliceala si primesc note/calificative indentice, uneori cei fara BAC sunt sefi de promotie.

Totusi, ce poate face un absolvent de postliceala in contextul in care nu reuseste sa promoveze BAC-ul , nici pe parcursul scolii post.lic. si nici dupa.sau nu doreste sa acest lucru.
Poate fi incadrat ca infirmier cu inalta calificare :)

Personal cred ca ar trebui : ori introdusa regula detinerii BAC-ului pentru admiterea la postliceala sanitara , ori eliminarea acestei discriminari pt. obtinerea atestatului de libera practica.

Voi ce spuneti ?
2 comentarii
0
08-05-2021, ora 23:45
maar
Nu este medic/terapeut
maar
Fară diplomă de bac nu ești primit în ordinul asistenților( de acolo se eliberează avizul de liberă practică).
0
08-05-2021, ora 23:46
maar
Nu este medic/terapeut
maar
Cred că sunt pe lângă subiect, dar scriu ce cred eu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.