atacuri de panica in timpul sarcinii

19-01-2013
mami1
Nu este medic/terapeut
mami1
Buna ziua, ma numesc madalina, am 29 ani si un copil de 11 ani.Eu si sotul meu ne mai dorim un copil, la fel si baietelul deja ne reproseaza ca el nu are un fratior sau o surioara.Problema este ca eu acum 1-2 ani am avut niste atacuri de panica.Am urmat tratament o perioada scurta de timp, apoi doamna doctora mi-a recomandat Calmogen plant..din care am luat foarte putin, rereori, pt ca am invatat si imi controlez binisor starile.Imi este frica sa mai raman insarcinata deoarece ma gandesc ca pe timpul sarcinii o sa am diferite stari si mie frica sa nu imi revina atacurile de panica si sa fiu nevoita sa iau tratament. Exista medicamente care se pot lua si pe timpul sarcinii pt atacurile de panica? de exemplu Calmogenul se poate lua?
2 comentarii
0
20-01-2013, ora 10:50
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Se va gasi tratament si pentru cazul in care vei avea asa ceva...Dar nu trebuie sa pornesti din start cu aceste ganduri, cu frica...ai spijin in familie, in copilul pe care il ai deja.Esti matura si trebuie sa gandesti mai curajos, mai intelept.Nu au fost atacuri de panica adevarate, daca le-ai calmat doar cu Calmogen luat si acesta ocazional.si faptul ca ai ajuns singura sa ai control asupra lor, sa le elimini prin gandire, vointa, arata ca esti o femeie puternica ce se poate redresa relativ bine din situatii critice.Si in cursul primei sarcini nu s-a intamplat nimic.Sarcina insasi, perioada de graviditate, sporeste tonusul mamei insarcinate, deci este un risc foarte mic ca tu sa ai iar probleme.
0
22-01-2013, ora 14:04
mami1
Nu este medic/terapeut
mami1
Va multumesc pentru sfatul acordat.Zilele acestea m-am hotarat sa-i mai fac baietelului meu o suriaoara(un fratior).Dorinta de a mai avea un copil este mai puternica decat teama care imi da cateodata batai de cap.In acele clipe de nehotarare cuvintele dv m-au incurajat foarte mult.Va multumesc din suflet, si promit sa anunt atunci cand doamne doamne ma va binecuvanta cu un sufletel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: