atentie !!!!

19-03-2009
iuly78
Nu este medic/terapeut
iuly78
am vazut ca nu mi-a raspuns nimeni la mesaj dar intre timp m-am lamurit si vreau sa va spun si voua ca sa nu ajungeti ca mine. domeniul meu e invatamintul nu medicina asta e scuza mea ca nu cunosc termeni medicali, care este scuza unor medici -2 din 3 medici -care mi-au spus ca am cancer, m-au trimis la oncologie si care nu fac deosebirea intre ADENOM si CARCINOM si m-au facut sa trec printr-o luna de cosmar. am intalnit si medici minunati pt care am tot respectul si ii pomenesc in rugaciunile mele. deci aveti grija consultati cat mai multi medici. pe mine al 4-lea ma lamurit si am putut sa ma uit la baietelul meu de un an fara sa plang si am reusit sa adorm după o luna fara calmante stiind ca nu am cancer. ADENOM-benign- CARCINOM- malign
9 comentarii
0
19-03-2009, ora 14:55
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Adenomul si Carcinomul sunt amandoua Cancere. La fel, un Cancer poate fi Benign sau Malign. Uneori chiar un Adenom poate fi extrem de periculos cu toate ca este o forma de neoplasm Benign.
Sunt de acord ca o parte din medici (ca si cei din invatamant, dealtfel) sunt incompetenti, dar puteti sa va informati si singura asupra terminologiei medicale de baza.
0
19-03-2009, ora 17:26
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Parerea mea e ca nu ai in totalitate dreptate, dar e parerea mea, provenita de la medicul la care am fost. NU intotdeauna o adenopatie are ca substrat o tumora, un neoplasm!!!! Poate fi ceva viral, infectios, deci nu-i un cancer beningn!
Iata si o informatie in plus:
http://www.sanatateatv.ro/ghid-terapeutic/adenopatie/

Si inca ceva: pacientul nu este obligat sa caute informatii asupra terminologiei medicale, ci medicul este OBLIGAT, pe scurt, sa lamureasca pacientul asupra diagnosticului dat, nu e necesar sa-i tina cursuri si prelegeri.
0
19-03-2009, ora 22:49
iuly78
Nu este medic/terapeut
iuly78
Morgan sunt de acord cu tine. intentia mea nu a fost sa judec, nu sunt in masura am intalnit si medici nemaipomeniti crede-ma pt care am tot respectul. am vrut doar sa spun omului de rand care nu intelege toti acei termeni medicali despre care vb tu cu atata usurinta să consulte mai multi medici. sti eu pot gresi o nota sau. dar un medic...nu.nu
0
19-03-2009, ora 22:51
iuly78
Nu este medic/terapeut
iuly78
teosophia - multumesc-
0
19-03-2009, ora 22:55
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Adenopatie= inflamarea ganglionilor limfatici
Adenom = tumora unei glande

In general Cancer este denumirea proceselor maligne adica a celor care sunt invazive si metastazeaza.
Nu este vorba de terminologie medicala avansata ci de notiuni care ar trebui sa le stie orice absolvent de liceu.
0
19-03-2009, ora 23:02
iuly78
Nu este medic/terapeut
iuly78
multumesc
0
20-03-2009, ora 14:38
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Fara urma de rautate sau ironie spun: Morgan, sper ca nu esti medic.
0
23-03-2009, ora 09:15
morgan
Nu este medic/terapeut
morgan
Nu sunt medic, sunt asistenta. Deci speri bine ! Cautati termenii medicali in dictionarul romedic daca vreti. Daca aveti nelamuriri bineinteles consultati un medic. Dar faceti un minim efort si informati-va singuri pe cat puteti, inainte de a incerca sa intelegeti ce va spune doctorul.
0
23-03-2009, ora 16:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Total de acord cu tine, Morgan, ca ne putem informa si cred ca deja majoritatea foloseste netul sa-si explice anumite aspecte, DAR exista oameni simpli care nu deschid o carte, un computer in viata lor si care sufera exact ca si cei "culti", carora le tremura sufletul auzind termeni precum cancer "dar nu mori din asta"...La asta ma refeream. E un efort minim din partea celor cu pregatire cu un rezultat pozitiv pentru cel care are o suferinta. Multi pleaca din cabinete buimaciti, chiar daca au apoi rabdare sa caute, incep presupunerile etc... Sanatate deplina!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.