Autism?

13-01-2023
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
buna seara!Sunt mamica unui baietel de aproape 1 an.Este sanatos, mananca bine, s a dezvoltat normal pentru varsta lui insa ce ma nelinisteste sunt anumite comportamente pe care le am observat la el.Spune tata, nana, dada si bolboroseste pe limba lui, se joaca si cu masinutele si cu animalute, daca ii spun sa imi dea mana, o face.Daca ii cer sa ia cartea, o ia.Ridica mainile cand vrea in brate.Daca este intrebat unde sunt membrii familiei intoarce privirea spre fiecare in parte, raspunde la nume desi cateodata raspunde a doua/a treia oara.Merge sustinut, dar face si pasi singur.
Faptul ca nu spune mama, nu face ” pa sau bravo”, nu imita cuvinte, Se stramba si strange din nas, cateodata ramane blocat pret de 2-3 secunde, mai roteste si el rotile masinutelor, isi mai priveste palmele ma sperie putin, pentru ca am citit despre semnele autismului la copii mici si am putut sa vad cateva in el.Credeti ca este autism? Pediatrul a spus ca nu ii se pare nimic in neregula.Mentionez ca se uita la tv pentru ca desi am impus niste reguli, locuind cu bunica..bunica ii face poftele si ii deschide televizorul
2 comentarii
1
14-01-2023, ora 23:30
Teacher2k17
Nu este medic/terapeut
Teacher2k17
Înseamnă ca al meu copil deja are autism! Nu va mai panicați. Copilul este in regula. Și al meu Rotea rotile mașinuțelor se învârtea de multe ori și mai facea și alte lucruri tipice. Dar cam asa fac toți copiii. Al Dvs e destul de mic. Ba chiar e foarte deștept și receptiv din ce am citit. Ascultați de specialist. No panica! Sănătate!
0
15-01-2023, ora 00:03
Loys
Nu este medic/terapeut
Loys
Multumesc pentru raspuns!E incurajator sa primesc asta de la un alt parinte
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: