Bebe 11luni constipat frecvent

09-06-2018
SophiaM
Nu este medic/terapeut
SophiaM
Fetita mea in varsta 11 luni are probleme cu burtica fiind mai mereu constipata. Lucru acesta l-am observat incepand de la varsta de 5 luni cand incepuse sa faca la 2-3 zile, ea fiind alaptata exclusiv la san pana la 6luni. Daca inainte se rezolva cu un supozitor cu glicerina, acum situatia a devenit mai dificila in sensul ca nu il.mai suporta si il elimina pe loc dupa ce il bag. Saptamana trecuta a fost constipata 5zile. Am.fost la med de fam.si mi-a dat Laxodep care nu a ajutat-o cu nimic, ea nereusind sa faca. De la farmacie mi-au dat niste tubulete cu glicerina (microclisme) si i-am bagat doar jumatate. Asa a reusit sa faca insa scaunul eliminat a fost foarte tare si uscat ca niste pietre. Am vb cu alt medic si mi-a recomandat Dulcopic. Sapt aceasta pt ca nu facuse de 2zile i-am dat 4picaturi de Dulcopic care i-au provocat dureri abdominale insa a doua zi a reusit sa faca. Apoi a avut iar o zi in care nu a facut si i-am dat din nou Dulcopic insa a doua zi nu a facut...aseara i-am mai dat 4pic (doua zile la rand de Dulcopic) si astazi tot nu a reusit sa faca. Am vb la farmacie si mi-a recomandat sa incerc din nou cu microclisma insa sa nu o pun pe toata(are 3gr)...i-am pus dar bebe nu a reusit nici asa sa faca.. Sunt disperata...problema e ca ea nici nu ma lasa sa ii dau lichide mai multe, am avut prob cu diversificarea de la 6luni... Nu stiu ce sa mai fac. Avand burtica plina nu mai vrea nici sa pape ( azi a mancat doar un galbenus de ou si lapte de la san), nu ma lasa sa ii dau nici apa sau ceai de musetel decat foarte putin. Pere, prune sau piersici nici nu mai vb... Nu stiu cum sa mai procedez...nu inteleg de ce picaturile de Dulcopic nu o ajuta pt ca scrie pe prospect ca au efect in 6-12 ore. Si nici microclisma nu a ajutat-o acum.imi e teama sa nu aibe ceva mai grav la burtica. Va rog poate ma ajutati cu un sfat
4 comentarii
0
11-06-2018, ora 10:02
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
In problema constipatiei trebuiesc avute in vedere 2 componente: hidratarea si aportul alimentar de fibre vegetale. Folositi la masa de fructe para, prune, citrice, cu pulpa cu tot, supa de zarzavat cu pastai, radacinoase (nu morcov), ardei gras, brocoli. NU orez, cartof. Puteti utiliza Duphalac(este un dulce ce nu se absoarbe, fermenteaza si creste peristaltica intestinala) o administrare seara cu doza de inceput de 5 ml., care se poate creste la 2-3 zile pana avem rezultatul scontat: un scaun pastos pe zi sau la 2 zile. Succes!
0
12-06-2018, ora 19:37
SophiaM
Nu este medic/terapeut
SophiaM
Multumesc mult pt raspuns. Ieri am fost cu ea la medic si mi-a spus acelasi lucru. I-am dat ieri Duphalac si spre seara a avut scaun, mai gros..nu a facut mult dar m-am bucurat...azi in schimb nu a avut. I-am dat para, piersica, strugure, putina supa...inca nu poate sa manance decat foarte putin. Medicul ne-a recomandat sa facem si un test pt gluten si lactoza. Sper sa fie totul bine si sa se rezolve.
0
20-06-2018, ora 22:55
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Nici o coprocultura nu ar strica dacă i-ați face..al meu bebeluș la fel a pățit pe la 3 luni și a ținut o așa până i-am făcut o coprocultura la care a ieșit giardia..
0
29-06-2018, ora 22:15
SophiaM
Nu este medic/terapeut
SophiaM
Revin cu o completare, i-am facut fetitei analizele pt intoleranta la lactoza si i-au iesit: genotip 13910 C/C (homozigot). Cum trebuie sa procedez mai departe? Trebuie sa evit lactatele si produsele derivate? Legat de constipatie, lucrurile s-au rezolvat ( incerc sa ii dau cat mai multe fructe zemoase ) si are in fiecare zi scaun. Va rog sa ma ajutati cu un sfat pt ca nu stiu cum sa procedez mai departe. Eu i-am dat pana acum iaurt simplu, smantana si branzica de vaca...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  •