bebe de 8 luni fara dintisori

02-06-2009
sabina irina
Nu este medic/terapeut
sabina irina
Ieri am implinit 8 luni si inca nu avem nici un dintisor.Toata ziua roade si baga orice in gurita insa dintisorii nu mai apar.Trebuie sa-i dau un tratament sau ceva?Trebuie sa mentionez ca nici par nu prea avem.
Daca tot nu-i apar dintisorii, mancarea sa incep sa i-o dau bucatele mici sau sa continui cu cea pasata?Multumesc.
8 comentarii
0
02-06-2009, ora 20:22
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vigantol i-ai dat in aceste 8 luni ? Sau calciu gluconic, sau vreun sirop de vitamine? Ce greutate are? L-ai nascut la 9 luni? Nu trebuie sa-l lasi sa bage orice in gurita, sunt jucarii speciale din silicon recomandate in perioada de cresetere a dintilor. Le gasesti la farmacii.Pana nu are dintisori trebuie sa-i dai doar pasat, carne fiarta si data prin masina de tocat si pusa in supa. Ai inceput diversificarea alimentatiei, mananca ou, branza de vaci?
0
04-06-2009, ora 13:50
sabina irina
Nu este medic/terapeut
sabina irina
Da, i-am dat Vigantol si branza calcica, ou.Am nascut-o la termen de 3.170 iar acum are 8.100.Nu i-am dat vitamine, doar suc de fructe..Inca o alaptez iar lapte praf ii dau doar cu cereale.
0
04-06-2009, ora 17:29
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Solicita de la medicul de familie un sirop de vitamine pentru sugari si ai rabdare, caci vor erupe dintisorii; primii apar cei de jos, apoi cei doi de sus din fata.La greutate se putea si mai bine.Intra mai tare in bebelus cu diversificarea alimentatiei.La varsta lui ar trebui sa mamance carne de pasare sau de vita foarte bine fiarta si bine tocata in amestec cu supa si pireul de legume, perisoare de carne, ciorba acrita cu bors sau lamaie, galuste de gris si " zdrente de ou " in supa, pilaf de orez, ciulama, piine alba in supa sau lapte, papanasi fierti din branza de vaci, mamaliga foarte bine fiarta cu branza de vaci si smantana ; nu-i mai fa branza calcica.Daca nu are probleme digestive repetate, poti sa-i dai tot ceea ce ti-am scris eu mai sus. Si cu siropul vitaminic, ai sa vezi cum bebelusul creste mai bine in greutate si-i vor aparea si dintisorii.Numai bine!
0
07-06-2009, ora 13:28
oajdea
Nu este medic/terapeut
oajdea
nu te ingrjora are timp !un coleg deal meu de servici are un baietel de 10 luni si deabia ieri ia iesit primi dintisori si el era ingrijorat dar se pare ca afacut febra asa dintrodata in urma cu 2 zile si iaca atreaia zi copilu sanatos tun si surpriza jos a spart gingia primul dintisor asa ca nu mai fi ingrijotata ca are timp pana la 1 an sa iasa si dupaia o sa vezi ca o sai iasa unu dupa altu !sanatate multa
0
16-06-2009, ora 11:31
marynamarylena
Nu este medic/terapeut
marynamarylena
buna
si eu am o fetita de 9luni si 15 zile si nu i-au dat dintisorii desi ii dau vigantol, calciu mananca carne ou iaurt. fructe cam tot ce trebuie la lunile ei.Si eu eram ingrijorata dar pediatrul m-a sfatuit sa stau linistita ca o sa ii apara pana la 1 an.Fetita s-a nascut la 35-36 de saptamani nu stiu daca are influenta lucrul acesta la aparitia dintilor
pupicei
0
22-07-2009, ora 21:35
mamica_leo
Nu este medic/terapeut
mamica_leo
buna; si eu am un bebe de 10 luni in curand si inca nu are dintisori.nici nu prea da semne
.lâpticul il refuza categoric de la 6 luni.doar iaurt mai mananca.vigantol ii dau.se pare totusi ca ii vin sus primii dintisori.e normal?pupicei
0
02-11-2009, ora 16:08
SCUBITU
Nu este medic/terapeut
SCUBITU
Buna ziua.am si eu un baietel de 8 luni si are doar 7450 kg si 69cm, l-am nascut la 38, 5 saptamani cu greutatea de 3100kg si lungimea de 49cm.as vrea sa stiu cate kg ar trebui sa aiba la varsta lui pentru ca mie mi se pare cam slabut, se poate sa nu ia atat de bine in greutate pentru ca este foarte energic?
0
02-11-2009, ora 18:44
SCUBITU
Nu este medic/terapeut
SCUBITU
laptic bea doar 150ml de 6-7 ori pe zi dar in schimb ai place mancarea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: