Bebe de 8 luni nu ia în greutate

04-09-2022
Daiana19
Nu este medic/terapeut
Daiana19
Bună ziua! Băiețelul meu sa nascut cu greutatea de 3340kg nastere naturala 39 săptămâni, de la început nu prea a mâncat lapte am reușit sa îl alăptez doar 1 luna apoi am trecut pe formula de lapte praf nan1 dar nici asa nu prea manca 60-90ml la o masa când ii dădeam biberonul incepea sa planga, apoi la 3 luni am ajuns la urgenta deoarece am mers un drum mai lung și sa deshidratat și la spital am aflat ca are și o anemie. Atunci nea recomandat Altrifer și vitamina C la 4 luni tot refuza laptele și nu lua în greutate avea în jur de 4kg am fost la un medic pediatru și nea mai prescris calciu 10 zile pe luna și sa vedem cum evoluează. Am schimbat și laptele pe Topfer 1 începuse câtuși de cât sa manance cam 120-150 la o masa La 6 luni am ajuns cu el la urgenta deoarece incepea sa nu mai manance aproape nimic și sa îmi scada in greutate 5800kg, la spital iau făcut perfuzii cu vitamine iau monitorizat greutatea și dinou o mica anemie si nimic în rest si iau prescris un sirop cu multivitamine. La 7 luni am ajuns din nou la urgenta deoarece a avut scaune apoase și începuse sa scada iar în greutate 6300kg, iar i sau făcut perfuzii, vitamine și iau schimbat și laptele pe aptamil fara lactoza, și ia prescris frutdep immuno 20 flacoane pe luna timp de 3 luni. Acum mănâncă între 120-150ml la o masa cam 3-4mese pe zi plus diversificare fructe cu biscuiti dimineata si supa, piureuri amiaza dar totuși ia putin în greutate și laptele trebuie sa îl păcălesc ca să îl manance trebuie sa ii distrag atenția sa ii dau ceva în mânuțe pentru a-l tine ocupat. Țin sa menționez ca este foarte agitat merge dea "Bușilea" se ridica în picioare nu sta o secunda pe loc. Dacă încerca să îl iau lângă mine sa îl linistesc se enervează și se agita. Am fost la genetica și endocrine ai au spus ca e sănătos.
Am vazut ca pe cutia de Aptamil fara lactoza scrie intre0-6 luni ce ar trebui sa fac sa ii schimb iar laptele si cu ce lapte as putea sa mai încerc pentru a lua în greutate? Și poate ma mai puteți ajuta cu un sfat? Acum are aproape 8 luni și are în jur de 6800kg.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  •