Bebe de 9 luni refuza mancarea si laptele

18-08-2008
andreeaalex
Nu este medic/terapeut
andreeaalex
Buna ziua,
Am un bebelus de 9 luni si am mari probleme cu el cu mancarea, nu vrea sa manance aproape nimic de exemplu ieri a mancat de dimineata jumatate de banana si pe la ora 15 un iaurt iar mai spre seara cativa pufuleti si altceva nimic refuza mancarea cand o simte in gurita isi face greata pana vomita, nu mai stiu ce sa fac, nu vrea sa bea nici lapte, eu il alaptez dar de 2 saptamani refuza si sanul si am incercat sa ii dau pe biberon lapte praf, de vaca si chiar si lapte de mama dar degeaba ca nu vrea nimic cum il simte in gurita plange, bea doar apa plata. Cam de 3 zile i-a iesit primi 2 dintisori, oare asta sa fie cauza dar eu nu mai stiu cum sa procedez cu el deoarece ii cam mult de cand nu bea laptic nu nu isi aumuleaza ceea ce are nevoie corpul si a scazut din greutate, sunt foarte speriata sa nu pateasca ceva, nu stiu ce sa fac, am fost la medic dar ii in concediu, doctorita care a inlocuito mo trimis la un pediatru care nu poate sa vina decat maine, va rog sa imi spuneti o parere ca nu stiu ce sa fac si sunt foarte nelinistita.
Va rog sa imi dati un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc mult.
2 comentarii
0
18-08-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua,
Probabil problemele sint de la eruptia dintilor (poate fi agitatie, plans, refuzul hranei, diaree, febra moderata). Pe parcursul eruptiei dintilor, aceste probleme vin si trec, periodic. Poate ajuta masajul bland al gingiilor, cu un deget curat. Se poate da sirop de paracetamol pentru copii mici (Calpol 3+). Nu este totusi obligatoriu sa fie de la dinti (poate fi o infectie in gat etc.), mai ales daca febra este mare. Este bine ca il vede un pediatru.

Numai bine!
0
18-08-2008, ora 00:00
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
mai mult ca sigur nu are pofta de mancare din cauza dintisorilor pt ca il doare gingia!!ai incercat sa ii dai cu canita sau lingurita?ca sa nu fie nevoit sa suga pt ca daca il doare gingia refuza orice!!este un unguent pt durerea gingiei se numeste calgel!incearca sa il ungi pe gingii si nu te panica pt ca nu o sa pateasca nimic ca oricum cat de cat manaca ceva!!incearca sa ii dai supita cu lingurita, cereale moi, suc de fructe si mai pasat deocamdata pana ii trece durerea!!sunt si picaturi pt pofta de mancare dar nu cred ca este cazul, avand in vedere ca afara este si foarte cald, plus ca ii ies dintisorii!!dacamai ai vreo nelamurire nu evita sa ma intrebi!!atat cat pot o sa te ajut.am si eu o fetita de 4 ani!!multa sanatate!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul