Bebe deshidratat

21-07-2017
alimaria
Nu este medic/terapeut
alimaria
Buna dimineata,
Bebe are 2 luni si de o saptamana face caca cam verde si moale dar numai cu supozitor chiar daca el se screme...si i.am aratat la doctora si a zis ca este dezhidratat sa i fierb apa sa o racesc si sa i dau sa bea.si mai mult ceai. El pe fiecare zi bea ceai si ia si sanu si lapte praf. pana acum are greutatea buna...dar ma sperie culoarea la caca si ca face numai cu supozitor
Spuneti.mi va rog ce are si ce sa i fac...nu face caca nici cu masaj nici cu termometru.
Multumesc !
1 comentarii
0
21-07-2017, ora 09:30
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata

Vreau sa incep prin a va preciza ca, utilizarea varfului de termometru si a supozitorului intrarectal, pe termen lung, creaza dependenta si sugarul nu va mai face scaun decat stimulat astfel.
Pentru a-l ajuta va sugerez sa-i dati in fiecare dimineata 20 ml ceai de musetel inainte cu 20-30 minute de a-i da masa de lapte din ziua respectiva.
In privinta scaunului verzui, daca aparitia lui coincide cu perioada in care a-ti adaugat lapte praf pt. completare in alimentatie, se datoreaza continutului de fier din acesta, daca nu, atunci faceti un examen de coprocultura pt. a vedea daca nu este o infectie digestiva, desi nu semnalati alte simptome.
Sanatate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deshidratarea la bebeluși
  • Scaune verzui
  •