Bebe hipoton - tonotil

03-08-2016
elena_sb
Nu este medic/terapeut
elena_sb
Buna ziua,
Fetita mea are 10 luni, ni s-a recomandat sa-i dam tonotil 10 zile.
Musculatura de pe spate nu este intarita, am facut 10 sedinte de kineto la varsta de 4 luni - atunci cand statea pe burta nu isi ridica, capul. Acum la control ni s-a spus ca are o intarziere motorie de o luna jumate(are o usoara hipotonie). Nu se ridica singura in fund, cand o pun in sezut nu sta mult nesustinuta in schimb se rostogoleste, se taraste, sta in patru labe si se clatina-inca nu merge de-a busilea, nu spune inca silabe.
La control ni s-a spus ca tonotilul este un fel de stimulent pentru activitatea cerebrala...ce efecte adverse poate avea? Puteti sa imi spuneti mai multe despre acest medicamentstimulent? Credeti ca este neaparat necesar sa il dau? Este grav ca are intarzierea asta?
Multumesc!
3 comentarii
0
04-08-2016, ora 13:05
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna ziua!
In primul rand, retardul neuro-motor al copilului poate fi apreciat doar de neurologul pediatru care il examineaza constant, acesta avand la dispozitie toate elementele necesare emiterii unui prognostic. Strict in teorie, o intarziere de o luna si jumatate in achizitii (atat in ceea ce priveste functiile motorii - sezut, mers - cat si functiile cognitive - ma refer achizitiile de limbaj) nu inseamna ca situatia este grava. Fiecare copil se dezvolta in ritmul sau iar limitele normalitatii, ca sa spun asa, sunt uneori destul de largi.
In ceea ce priveste Tonotilul, acesta il puteti administra cu incredere; este un tonic pentru sistemul nervos folosit pe scara larga, atat la adulti, cat si la copii (daca doriti o paralela, este la fel de des utilizat ca si vitaminele din complexul B la copii). Teoretic, nu are contraindicatii (cu exceptia eventualelor alergii la excipientii din produs, lucru intalnit destul de rar). Insa trebuie sa stiti ca nu face minuni. Ajuta, dar nu rezolva problema, asta ca sa ma exprim direct.
Din punctul meu de vedere, kinetoterapia este cea care ajuta foarte mult pacientul in astfel de cazuri. Exerciitile pot fi efectuate atat de catre specialist, cat si de dumneavoastra, la domiciliu, urmand intocmai indicatiile acestuia.
Acestea fiind spuse, va recomand sa realizati controale regulate la medicul neurolog pediatru, pentru a fi informati permanent despre evolutia micutei.
Sanatate!
0
07-06-2018, ora 11:14
adinadanet
Nu este medic/terapeut
adinadanet
Buna ziua. Va rog frumos daca stie cineva sa imi spuna. am uitat sa iau tonotil inainte de micul dejun. Se mai poate administra sau trec peste aceasta zi fara el?
multumesc anticipat
0
21-01-2021, ora 12:51
Aura8
Nu este medic/terapeut
Aura8
Mămica Elena SB... Cum este fetita dumneavoastră acum și bebele meu e într-o situație similara și as vrea sa vb putinMultă sănătate!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul