Bebelus bronsita 3 | Forumul Medical ROmedic

Bebelus bronsita 3

20-06-2019
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna ziua, am un bebe de 7 luni care la 3 luni a facut bronsita, a fost f urat, a avut nevoie de highflow oxigen, tub bagat pe nas pana in stomac pt a il hrani 1zi. Si a revenit mai reoede de cat credeau medicii, a stat in spital doar 2 zile. In 1a zi a fost f grav, a 2a deja se mirau ca nu mai avea nev de oxigen.
La 4 luni, l am botezat, a fost frig jn bjserica si la restaurant si a facut iarasi o bronsita dar mai usoara..ne am revenit acasa cu ingtijiri si atentie maxima. dupa ce am ajuns iar la spitalpt ca respira din nou cu abdomenul sa zic asa..ca dupa o alergare rapida. A avut mult mucus, tusea urat. febra nj a facut niciodata de cand s a nascut(nici cand i au iesit dintii la 6luni).
A 3a bronsita a fost in iunie, acum, urata de tot. 4 zile in spital, 2 zile grav..din 9kg a ramas cu 8kg. Din nou oxigen, tub pt a păpa cate 20ml saracul..plangea nonstop de foame. deci..acum..fiind si mai mare..s a manifestat saracul..foarte urat.
Au vrut sa ii dea si antibiotice. pt ca li se parea ciudat de grava starea lui bebe. Dar infectie nu a avut.

I am dat piept 2 luni..putin de tot lapte am avut.
A luat f bine in greutate inca de la nastere.
S a nascut cu 2880g, la termen. Si acum tot asa bine se dezvolta si fizic si cognitiv. Sta in fund acum la 7l. E vesel mereu.
Moasa ( in anglia e ca o pediatra..noi locuim in anglia), a zis ca are oasele f dense, ca e f ok si ssnatos.
Acum..legat de aceste bronsite (ultima nu cred doctorii ca a fost neaparat bronsita ci..ceva gen alergie), ne au intrebat doctorii daca avem astmatici sau alergici in familiile noastre. Nu avem.
Bebe nu e alergic la nimic din cate stim.
Nici ei nu sunt siguri dc tot revine raceala intr un mod atata de urat.
Au pus o pe seama faptului c noi, parintii fumam.
Nu fumam in casa cu copilul dar cica..hainele de pe noi trebuie schimbate după ce fumam daca vrem sa ne apropiem de bebe..mi se pare exagerat dar..o facem si pe asta.
In anglia e mereu umeda vremea, bate vantul..care poate fi tăios de multe ori..adica ff rece, la umbra, iar la soare poate fi ff cald. E inselatoare vremea..se poate sa fie de l vreme? prea dezbracat..eu zic ca nu l am lasat..a.i. sa raceasca. Se poate ca acum.ultima raceala sa o fi luat o de la tati lui care a fo racit.

Pe foaia de externare scrie ca nu e nevoie sa mergem cu bebe la dr de fsmilie pt a il vedea, asculta plamanii.. eu m as duce dar am sunat si au insistt ca nu e nevoie. ca plamanii lui bebe oricum vor ramsne cateva luni sensibili.
In spital i au facut aerosoli din ora in ora apoi i am facut lui bebe inhalant cu salbutamol..care i l am facut si acasa 2 zile după externare. Bebe mai 'horcaie' si acum dar putin de tot. si doar uneori. Acum iar ii curge putin nasucul si iar tremuram d frica sa nu raceasca. Acum..ii facem 24..25 grade in camera. pt ca inainte aveam si 22 si ne gandim ca poate de aia a racit..o fi el mai sensibil. Nu nai stim ce ss credem.
Englezii recomanda 21 grade in camera lui bebe. mie la 21 imi e rece putin..mereu am incercat sa avem 22_24.

De ce se imbolnaveste bebe asa tare, adica..toti copii racesc..dar asa rau? toti prieteniis e mira si spun ca ai lor nu s au imbolnavit nkciodata asa.
am inteles ca pana la 2 ani copiii fac bronsite des..dar totusi..in fiecare 2..3 luni? si asa urat!m si asa, la o varsta ataat d efargeda? 3..7 luni?


Va rog frumos ss mi dati un sfat ceva..ar trebui dus la control bebe acum, la 1 saptamana dupa externare?
stiu ca plamanii se auzeau f urat cand eram in spital..in ultima zi era putin mai ok.
Nu vr sa fac pe desteapta..dar am ascultat si eu plamanii lui bebe si se auzea..nu ca un fluierat..șuruit..ci ca o voce asa..de monstru..un sunet ragusit.
deci..cand am aj la spital, cu ambulanta, bebe avea 87 oxigenul. Apoi dupa cele 2 zile in care a fo grav..bebe a inceput sa fie ff vesel, primind si laptic mai mult, si in a 3a..4a zi d spitalizare avea oxigenul cand 93..cabd 97..98..cand 90..ca o medie avea 95%.

Avem nevoie de o parere..suntem ffff panicati acum. oare e ok bebe? oare va fi ok? va raci iar? pana la 2 ani... sper sa nu mai traga o sg data ce a tras acum.
va multunim anticipat si..asteptam o
pareri, sfaturi..orice
3 comentarii
0
20-06-2019, ora 15:25
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Au dreptate medicii care au afirmat ca, micutul Dvs., se afla in convalescenta un timp, dupa trecerea printr-o suferinta respiratorie, si, pana la stingerea inflamatiei cailor sale respiratorii, are inca unele semne si simptome diminuate, dar prezente. Intrebarea Dvs. justificata este de ce se repeta atat de frecvent aceste infectii respiratorii. Este posibil sa aiba un deficit imunitar mai accentuat decat copii de varsta lui si sa aiba predispozitie la infectii respiratorii. Vestea buna este ca, pe masura cresterii, copilasul isi va dezvolta acest sistem de aparare si episoadele infectioase se vor rari. Ar ajuta pt o accelerare a cresterii imunitatii 2-3 cure de aerosoli sarati
( 10-14 zile pe an, 3 ani succesivi, sa mergeti cu micutul sa respire aerosolii sarati din salina sau de la mare ). La aceasta varsta nu aveti optiuni medicamentoase de stimulare, caci este prea mic. Sanatate !
0
21-06-2019, ora 11:15
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
multumesc mult pt sfaturi. am auzit de aerosoli la mare. dar atata imi este de frica sa ma duc cu el caci aici bate vantul mai mereu. la mare bate continuu. si dimineata pe 16 grade cat sunt aici vara..vantul e cam rece. mi e frica sa nu l imbolnavesc rau asa.
poate nu e bine sa compar dar eu la vantul acesta putin rece, mereu am o tuse usoara si ma ia stranutul si simptome de usoara raceala. sa nu faca rosu in gat daca sta cu gura deschisa si respira pe gura.
eventual pe la 11 dimineata..daca e mai cald..ar fi ok asa, ar merge?
multumesc inca o data.
ps. mereu am crezut ca vantul acesta i a afectat caile resp superioare si incet incet a ajuns la bronsita.
la soare e f cald iar la umbra, dsca e vant, vantule atata de taios ca te ustura nasul uneori.
0
24-06-2019, ora 09:46
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Da, este adevarat ca trebuie sa va adaptati la conditiile pe care le aveti in zona in care ati ales sa traiti.
Santate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectele coronavirusului, al virusului respirator sinciÈ›ial È™i al rinovirusului asupra copiilor
  • Cum afectează co-infecÅ£iile coronavirus, virus sinciÅ£ial respirator ÅŸi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecÈ›ii ale tractului respirator superior la copii
  • InfecÈ›iile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot creÈ™te riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •