betablocante

14-03-2008
cristinat
Nu este medic/terapeut
cristinat
Mi s-au prescris beta blocante pentru atacuri de panica. Atacurile pornesc cu o stare de presiune si disconfort in zona superioara a gatului care imi provoaca si o tuse seaca. Analizele sangelui, inclusiv o ecografie tiroidei au fost bune. De asemenea tensiunea si pulsul sunt normale.
Sunt ingrijorata pentru ca nu cred ca s-a descorperit exact de ce am presiunea asta in zona gatului. Sunt foarte obosita si de 3 saptamani de cand iau betablocante starea de oboseala s-a accentuat. As vrea sa renunt la ele, dar in prospect scrie sa nu renunt brusc si fara stirea medicului.
Medicul meu este in concediu acum. Ma ajuta si pe mine cineva? Va rog din suflet. Mentionez ca sunt ( ei bine am fost ca acum am ajuns ca o epava) o persoana activa, cu un regim de viata sanatos. Va rog dati-mi si mie un sfat. Ce alte analize as putea sa cer sa mi se faca?
2 comentarii
0
15-03-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Pt a lamuri situatia, ar trebui descris atacul ceva mai amanuntit, istoricul bolii(de cand a debutat si in ce fel, ce tratamente ati luat in timp), simptomele de insotire si investigatiile facute de la inceput si pana acum. Cine a stabilit ca sunt atacuri de panica si pe ce baza?
Daca sunt atacuri de panica, tratamentul cu beta- blocante este insuficient, insa eu nu sunt convins ca despre asta este vorba. Tusea ce amestec are in atacul de panica?
0
15-03-2008, ora 00:00
cristinat
Nu este medic/terapeut
cristinat
drmarkuss1, va multumesc foarte mult pentru timpul pe care l-ati alocat sa-mi raspundeti
De doua luni am inceput sa am aceste stari. Simt o presiune in zona gatului, simt ca nu mai am aer si incep sa tusesc. Tusea este seaca si este ca un rezultat al presiunii pe care o simt in zona gatului. In momentul cand simt presiunea si se declanseaza tusea incepe sa mi se fac frica. Am " hot flushes" si ametesc. Medicul de famile mi-a dat o trimitere sa fac testele de sange, inclusiv T4 si THS care au iesit in limite normale T4=13.1 si TSH 3.5 Am facut si o ecografie a tiroidei si nu aparut nimic anormal. Singurul tratament care mi-a fost prescris a fost Deralin (propanolol). Am renuntat la el de astazi pentru ca imi face rau (oboseala pana la epuizare, iar ieri dupa un episod care a inceput cu presiune in zona gatului>tuse>ameteala, am lesinat).
Mentionez de asemenea ca am o stare letargica, nu am chef sa vad sau petrec timp cu nimeni si de cateva zile si plang foarte des fara sa am un motiv aparent.
Serviciul pe care il am este intradevar stresant, dar in ultima vreme am avut o perioada fara prea mult stress.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: