Biocan C administrat la pisici

20-01-2021
Merdelia
Nu este medic/terapeut
Merdelia
Bună ziua, am un pisoi de 4 luni, am mers cu el la un cabinet veterinar pentru schema de vaccinare și deparazitare și acolo mi-a zis medicul că trebuie să-i administreze și vaccin corona. A fost o informație adresată imperativ, ca și cum e un vaccin obligatoriu. M-a cam uimit, ce-i drept, am mai avut 4 pisici la viața mea și niciodată nu li s-a propus un astfel de vaccin. M-am gândit că o fi vorba de ceva inovație în contextul Covid-19 și nu am pus întrebări, la urma urmei medicul e specialist și știe ce face, nu?

Apoi, inspectând carnetul de sănătate al pisoiului după administrarea vaccinului "corona", văd că i s-a administrat Biocan C, adică vaccin împotriva coronoavirozei canine. Vaccin pentru câini. Pentru un virus ce cauzează o boală gastrointestinală la câini. I-a mai apărut pisoiului și acea reacție locală (destul de comună, am înțeles), o întăritură subcutanată la locul vaccinării de aproximativ 2 cm... Sper să se resoarbă cât mai repede, anul trecut mi-a decedat un motan după un cancer cauzat de un sarcom de vaccinare și nu-mi pică deloc bine toată povestea asta.

Din experiența dvs, cât de comună e administrarea unui vaccin canin la feline? Singura informație vagă pe care am găsit-o în acest sens e un studiu despre anumite similitudini între coronavirusul canin și peritonita infecțioasă felină, dar nu am văzut nicăieri să se recomande vaccinul canin pentru a preveni PIF. Senzația mea e că acest medic a profitat de faptul că trăim în pandemie și a zis să păcălească niște muritori de rând că le protejează pisoiul de coronavirus, de parcă se îmbogățea cabinetul respectiv cu 70 lei de la mine. Dar e posibil să mă înșel, nu vreau să sar la concluzii fără să cer înainte păreri avizate. Mulțumesc anticipat pentru orice lămurire și informații.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.