Boala Lyme sau simpla lovitura ?

30-06-2015
sprite
Nu este medic/terapeut
sprite
Buna ziua,

In urma cu aproximativ 40 zile, am observat pe pulpa piciorului o leziune tegumentara in forma de cerc cu diametrul de aproximativ 5-7 cm.
In interior era un nodul de culoare alba, de aproximativ 2 cm, ferm, care durea la apasare. In interiorul nodulului, in mijloc, se observa (daca se privea cu foarte mare atentie) un punct rosu de aproximativ 1 mm.
La exteriorul nodulului, culoarea pielii era vanata (si rosie pe alocuri), apoi a inceput sa se ingalbeneasca dupa cateva zile.
In aproximativ 2 saptamani leziunea a disparut aproape complet.

Se poate sa fie vorba de boala Lyme sau a fost vorba doar de o lovitura ? Nu tin minte nici sa ma fi lovit, nici nu am gasit capusa pe mine.

Mentionez ca de cateva zile, am un tiuit continuu in ureche, asta m-a facut sa cred ca poate fi vorba de Lyme. Mentionez ca am si o otita seroasa de aproximativ 1 an, si tiuitul poate fi asociat si cu aceasta (inca n-am ajuns la ORL pt control).

Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
30-06-2015, ora 16:56
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Mergeti la boli infectioase, povestiti povestea, ce simptome aveti, medicul va examineaza si decide daca e cazul sa va faceti anticorpii - probabil ca da.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Boala Lyme, diagnosticată în doar câteva minute
  •