Boala wilson

21-12-2018
Aurass
Nu este medic/terapeut
Aurass
Buna ziua. Sunt mama unui baitel de 8 ani suspectat ca ar avea boala Wilson. Vreau sa rog, poate este aici vreun medic care sa ma lamureasca in privinta analizei, fiindca doamna genetic dupa anumite metode de calculare a cuprului liber ne spune ca cuprul este foarte marit, cu toate ca ne incadram in valorile de referinta. (vreau sa specific ca am ajuns la genetic la recomandarea neurolugului, fiindca copilul acuza dureri frontale c-am 1 data pe saptamina, dureri scurte de 5 min.analiza, biochimica ALT - 13, AST - 31. In rest fara simptome.

Ceruloplasmina in ser - 287 mg/l ( Valori de referinta 150-300)
Cupru, total in ser - 1321 ug/l (800-1600)
Cupru in urina 147.8 ug/24h (10-60)

Analiza, cupru in urina este marit, dar cind am dat aceasta analiza el primea "Kuprenil", care are rolul de a scoate cuprul din organism e si normal cind cineva primeste un medicament sa aiba si anumite schimbari
in organism. Poate si de aceea este asa marit? In rest celelalte valori (singe) dupa cum vedeti se incadreaza in valorile normale.
Vreau cineva sa ma poata ajuta, sa analizez aceste analize si sa imi zica, unde este mult cupru. Doamna genetic imi zice ca calculeaza cuprul liber.
1 comentarii
0
21-12-2018, ora 12:18
Aurass
Nu este medic/terapeut
Aurass
Si o intrebare. Pentru analiza bolii Wilson, cupru in urina, se face cind copilul este sub tratament cu Kuprenil, sau cind nu este sub tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Boala Wilson

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: