Bronsiolita pe fond astmatiform la copil de 5 luni

02-10-2010
kodrina
Nu este medic/terapeut
kodrina
Buna!
Fetita mea are bronsiolita. Are si fond astmatiform. Prin urmare luam tratament cu prednison, salbutamol, prospan, augmentin si aerosoli cu flixotide.
Flixotide-ul este de 2mg/2 ml. Facem curele de 2 ori pe zi cu 1 ml flixotide si 1 ml ser fiziologic.
Sotul meu nu a gasit flixotide in farmacii decat de 0, 5 mg/2 ml. Pediatru meu nu raspunde la telefon, si nu stiu cum sa il administrez. Sau sa iau la rand toate farmaciile din oras pana gasesc de 2m/2ml??
4 comentarii
0
02-10-2010, ora 18:47
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca esti atenta la doza si faci un simplu calcul matematic, observi ca 1 ml din flaconul de 2mg/ 2ml inseamna 1mg.deci 1mg din noul flacon de 0, 5mg/2ml care l-ai gasit inseamna 4ml.dar parerea mea este sa pui 2ml din noul flacon, impreuna cu serul fiziologic, nu se va intampla nimic rau, tratamentul de fond este destul de puternic.
0
03-10-2010, ora 10:28
kodrina
Nu este medic/terapeut
kodrina
Da, tocmai asa am facut si eu calculul dar 4 ml insemna sa dureze cura aproape 20 min, iar dr zicea sa calculez dozele(ser+solutie) asa incat sa dureze intre 5-10 min. Am reusit sa dau de dr si mi-a zis ca si asa trebuiau reduse dozele, ddeci sa ii administrez flaconul de 0, 5/ 2m simplu si fara ser.
Multumesc mult de raspuns.
Si mai am o intrebare. Fondul astmatiform al fetitei mele, asa usor a fost depistat? Nu ar trebui o serie de analize sa se faca? Oricum, in familia mea exista cazuri de bronsita astmatiforma (sora mea si baietelul ei). Si sotul a avut ceva probleme pulmonare in copilarie. Sa fie gena?

va multumesc mult
0
03-10-2010, ora 19:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu este o regula obligatorie.O predispozitie genetica exista in familiile care au mai multi membri cu aceasta boala, copilul se naste cu o anume dispozitie proalergica respiratorie, iar tratamentul primit acum are o justificare mai mult anamnestica, bazat pe interogatoriu.dar bronsiolita este una si astmul bronsic alta.pentru o simpla bronsiolita tratamentul este cam incarcat.tratati acesta raceala si pe viitor copilul poate fi supus unor testari care ar argumenta sau nu sensibilitatea pulmonara si drumul spre astm bronsic [ explorari functionale pulmonare, radiografie toracica, teste alegologice etc.]
0
04-10-2010, ora 10:04
kodrina
Nu este medic/terapeut
kodrina
Am inteles. Multumesc de raspuns.
Nu stiu ce se intampla. Sambata a fost dr de familie acasa la noi, a consultat fata, totul e ok, nu se mai aude nimic la plamani. Dar azi noapte, chiar si in acest moment, in timpul somnului, se aude o haraitura. Ca un fel de sforait. Mie imi pare ca porneste mai mult din gat (este inca rosu). Sa ma ingrijorez? sau erupe si cum nu stie sa tuseasca ramane in gat rezultand haraiala asta? Sa fie de la rosu in gat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: