Usturime puternica si lipsa sensibilitatii la coapsa si fesa dupa injectii cu Refen

28-07-2016
Ilasi elena
Nu este medic/terapeut
Ilasi elena
Va rog din suflet sa ma ajutati
Am facut cateva injectii acu 6 luni, insarcinata fiind, cu no spa si refen.. Ulterior am constatat o usturime locala care mai apoi s a extins spre pucior. Dupa cum v am spus asta s a intamplat acu 6 luni. Intre timp durerea nu mai era atat de puternica insa nu prea simt la atingere, zona.
Acu careva zile am revenit cu o injectie Refen si durerea a reaparut mai puternic, nici nu suport sa mangai zona fiinca ustura puternic la suprafata, si iarasi s a extins in partea de jos a fesierului. Nu este umflat si nici rosu insa doareee puternic... Frige, inteapa, iar daca pun gheata nu simt ca am pus rece pe portiunea respectiva. Va rog sa mi spuneti E grav?!?!
8 comentarii
0
28-07-2016, ora 08:23
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Aveti durere, parestezie si alterarea sensibilitatii locale. Este probabil o neuropatie senzitiva periferica ca efect advers la injectia respectiva.
Refenul intramuscular se administreaza numnai atunci cand e o urgenta si este necesar obtinerea efectului antiinflamator/antialgic foarte rapid sau nu se poate administra pe cale orala sau rectala (prima fraza din prospect). Evitati-l pe viitor ca va distruge nervii senzitivi cu care intra in contact. Altii il tolereaza bine, dvs nu. Trebuie sa explicati pe viitor medicului. Exista o multime de alte solutii pentru durerea postoperatorie sau durerea acuta in general.
0
28-07-2016, ora 09:34
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Durerea coboară pe membrul inferior? Până unde ajunge? Pe ce parte a acestuia? Pe partea din spate a coapsei, sau pe lateralul acesteia "pe cusătura pantalonului"? E important pentru diagnostic...
0
28-07-2016, ora 18:28
Ilasi elena
Nu este medic/terapeut
Ilasi elena
Durerea este putin mai sus de imbinarea fesei cu piciorul, pe lateral, la piciorul drept... Mai exact pe fesa dreapta cu 3 cm mai jos de locul injectiei..e grav?!? Si cum as putea scapa de durere?!?! Parca se lasa si in picor, dar nu ca o durere puternica ci un disconfort muscular
0
28-07-2016, ora 18:57
Ilasi elena
Nu este medic/terapeut
Ilasi elena
De fapt eu simt un disconfort pana jos in talpa... Sunt f ingrijorata.. Ce as putea sa fac?!?
0
28-07-2016, ora 20:54
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
este o problema mio-fasciala cu prezenta de "trigger point" pe muschii : Tensor al fasciei lata, cei trei fesieri si pe piriform. Un terapeut manual care stie ce sa faca poate rezolva problema in maxim 2-3 sedinte. Nu cred ca are legatura cu injectia. Din ce oras sunteti?
0
29-07-2016, ora 02:35
Ilasi elena
Nu este medic/terapeut
Ilasi elena
Din pacate nu sunt in tara, iar durerea se lasa in picior si e mai puternica
0
29-07-2016, ora 07:27
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Căutaţi acolo unde sunteţi un OSTEOPAT. Va sti cu siguranta cum sa va ajute.
0
08-08-2016, ora 11:05
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Simptomele sunt clar legate de administrarea refenului intramuscular. Aceleasi simptome aparute in aceleasi conditii. Asta mi se pare evident.
In plus Refenul intramuscular poate da neuropatie periferica. Si nu sunt semne de inflamatie locala inafara durerii. Iar simptomele sunt clar de afectare de nerv periferic (durere de tip arsura + parestezii + tulburari de sensibilitate termica si tactila) . Iar distributia simptomelor urmeaza teritoriul nervului sciatic ce trece exact pe langa locul injectarii.

Citez dintr-un articol de aici:
"Totusi, cea mai frecventa cauza a leziunilor de nerv sciatic este cea iatrogena. Nervul poate fi deteriorat si in cazul efectuarii necorespunzatoare a injectiilor terapeutice in gluteul mare."

Deci se poate sa nu fie neaparat refenul per se cat administrarea incorecta a injectiei sau ambele.

Ca urmare sunt convins ca este o neuropatie periferica (n.sciatic) post administrare intramusculara de Refen.
Din pacate raul a fost facut si cauza nu mai poate fi tratata. Ramane doar terapia durerii.
Din pacate multe astfel de neuropatii raman cu un anumit grad de disfunctie nervoasa (simptome pe termen lung, dar in general atenuate si suportabile).
Un consult neurologic ar putea confirma sau infirma o astfel de patologie si sa va dea un tratament pentru durere daca e greu de tolerat.

Nu mai faceti niciodata refen im! A fost o greseala administrarea a doua oara. Ar fi trebui sa ii spuneti medicului ce s-a intamplat dupa prima administrare, iar acesta ar fi trebuit sa tina cont de asta si sa sisteze administrarea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele ar putea influența eficiența terapiilor anticancer
  • Efectul de rebound al medicamentelor
  • Cum influențează microbiomul intestinal efectul medicamentelor? O întrebare esențială în medicina de precizie
  •