cancer de colon operatie?

27-04-2012
tytypopa
Nu este medic/terapeut
tytypopa
Salut am si eu o problema cu mama, are 41 ani, din decembrie a fost diagnosticata cu T.M. COLON std. IV- M1 hepatic chimiotratata(U=IOCN) Anemie sec. BHP(ficat)- IOCN -adenocarcinom. Din ianuarie face tratamen cu citostatice, dar nu vad mare efect, tot are probleme cu ficatul si colonu, o scupara foarte tare, de curand am dus-o la urgenta la spital. La sedinta a 6 doctorul i-a zis ca markarii tumorali au scazut de la 52000 la 8700, credeti ca o operatie ar fi benefica sau sa continue cu citostaticile. Multumesc.
17 comentarii
0
27-04-2012, ora 09:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce fel de operatie ? se afla in ocluzie sau iminenta de ocluzie intestinala ?
0
27-04-2012, ora 15:19
tytypopa
Nu este medic/terapeut
tytypopa
nu stiu exact, eu ma refer adica am auzit ca daca faci operatie nu mai trebuie sa faci tratamen cu citostatice, eu unu am intrebat e mai bine sa se opereze ? sau sa mearga in continuare numai asa cu tratamentul ?
0
27-04-2012, ora 15:41
viocic
Nu este medic/terapeut
viocic
eu zic sa nu va grabiti cu operatia, mai incercati si la alti medici pentru o a doua opinie. De exemplu o data pe luna vin medici din Viena la un centru privat din Bucuresti, cred ca ati auzit de renumitii medici Zielinski si Brodowicz si poate va ajuta ei cu un raspuns. Chiar daca se face tratament cu citostacice, numai un oncolog bun cu experienta poate sa ofere un tratament eficient.
0
28-04-2012, ora 12:32
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie sa stii exact ce nedumeriri ai si ce intrebari vrei sa pui, ca eu sa-ti pot raspunde cel mai bine ! asta PANA la a ajunge sa arunci bani aiurea pentru consultatii scumpe la niste oameni ca Zielinski sau Brodowicz sau altii, pentru ca, din pacate, cazul mamei tale este unul pe cat de grav, pe atat de simplu din punct de vedere oncologic: un cancer in stadiul IV (adica metastatic) nu este operabil si, din pacate, nici vindecabil. va trebui sa urmeze tratament chimioterapic, cu speranta prelungirii vietii si amanarii aparitiei simptomelor si controlul lor cand vor aparea.

exista totusi mici abateri de la aceasta regula, unele se aplica chiar in cazul cancerului de colon, dar pentru asta am nevoie sa stiu mult mai multe informatii referitoare la extensia bolii, cand a fost diagnosticata, ce zice examenul anatomopatologic, ce tratamente a urmat, cum le-a tolerat, unde s-a tratat, etc etc, informatii relevante medical. uneori chiar si metastazele pot fi micsorate spre a putea fi operate...

afla toate lucrurile astea si scrie-le aici si cu siguranta ca iti voi putea da un raspuns CEL PUTIN comparabil cu ce ai obtine de pe urma unei consultatii foarte scumpe, doar ca pe gratis !
0
29-05-2012, ora 16:45
Dr. Cristina Manolache
Nu este medic/terapeut
Dr. Cristina Manolache
Buna ziua,

Pentru a va putea raspunde la intrebarea dvs. as avea nevoie de urmatoarele informatii:
- rezultatele initiale ale examenului histopatologic la care se adauga evaluarea statusului genei K-RAS
- CT (computer tomograf) torace + abdomen + pelvis
- markerii tumorali CEA, CA 19-9
la care se mai adauga informatii despre tratamentul deja urmat, respectiv valorile actuale ale:
- CT torace + abdoment + pelvis
- markerilor tumorali CEA, CA 19-9

Insa, decizia finala de a efectua sau nu operatia, ii apartine doctorului chirurg.
0
01-06-2012, ora 00:57
1Cenusareasa
Nu este medic/terapeut
1Cenusareasa
Uite ce zice vraciul ;

Este frectie la picior de stejar. In stage 4 e doar gasit si a ne afla in treaba.
Trebuie ceva sa omoare cancer si nu facut iar poze.. Dupa ce vedeti pozele, ce faceti ?
daca nu stiti ceva de omorit cancer, e pierdere de vreme. Si stiu ca nu aveti.
Uite ca iar sint de acord cu Duke ! ( pina la urma m a converteste la secta lui ), ca nu are rost sa meaga la nici un mascarici nicaieri. Nu vad si nu s e priocep mai mult, GARANTAT !
Solutie la stage 4 ? Nu au ! Este gresit ca daca se merge la distanta mai mare, va fi mai bine.
La medici, sint scoas e zvonuri ca e cel mai bun din Judetz, din oras, din tara, din parcare. Nu e ! Fiecare scoate un zvon singur.
Cei cu chelie isi scot zvonuri singuri ca sint mai virili.
Tanti dr Cristina, dupa ce vezi pozele si hirtzoagele, ce faci ? cred ca te gindesti oleaca si zici ceva.
Ca medicul chirurg ar face o decizie..
Pot sa-mi arat jena ? cancerul nu s e opreaza decit daca e pericol ca mori in urmatoarele 3 zile.
si la stage 4 unde operezi ? ca ai front de lucru peste tot.
De cind se opreaz a cancerul, nu s-a invatat ca e jale dupa asta ? Din atitea poze nu s-a invatat ca tumora e doar o parte din cancer si si de obicei e partea buna. daca nu se formeaza tumora , mori ! Tumora este in directa proportionalitate cu incarcarea virala ( da, cancerul e dat de un virus pleomotph ) si nu o crestere de sine statatoare, pregatita s a fie taiata si decupata de.medicul chirurg.
E un pic mai complicat decit ai invatzat tu la scoala. De asta noi, vracii, stim mai multe. Nu ca sintem mai destepti, ci pt ca avem vederile mai largi si nu pierdem vreme a sa ne yuitam la factori tumorali.
Chiar ! Dupa ce vezi pozele, ce faci ? E cancer colo si colo, si colo. Si ? dai gingas din umeri. probabil !
0
01-06-2012, ora 09:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ca sa iti raspunzi singur la ultima ta intrebare, trebuie sa te duci la facultatea de medicina si ulteiror sa te faci oncolog. iar incepi cu imbecilitatile? sunt "markeri" nu "factori" tumorali, in romania e "a lua o decizie" nu "a face o decizie" (scuteste-ne cu talentele tale de emigrant!) si de asemenea nu orice tip de cancer este dat de virusuri, ci numai cateva au fost demonstrate inca, ca atare.

asa e, cancerul in stadiu 4 in rare cazuri poate spera la operatie si interventii cu scop de vindecare, dar in locul tau nici nu as pune intrebari despre asta, despre ce, cum si cat si ce merge incercat macar in fiecare caz in parte, pentru ca nu ai nici cunostintele nici inteligenta sa intelegi! tu doar "STII" deja care e adevarul, ca orice paranoic...

lasa lumea in pace, daca tot nu faci nimic bun pe fata pamantului!
0
02-06-2012, ora 07:27
1Cenusareasa
Nu este medic/terapeut
1Cenusareasa
Nu am vorbit de markeri deloc. Asta e o inventie ce nu spune nimic. Am zis factori. Si nu markeri.

Oncologia este ceva jalnic. hai s a privim rezultatele !
De ce as face eu as a scoala, cind invat mult mai mult ca amator ? !
cancerul e dat mereu de un virus Pleomorh, numit Bx/ De fiecare data. se schiba doar mediu. dar virusul acelasi. Prin polaritate ( virusul are sarcina electrica pozitiva ) virusul Bx schimba metabolismul celulei. Se opreste pompa ce baga C+-oxigen.


da, din fericire stiu !
Stiu cu ce s e omoara cancerul. Nu=i as a ca nu ati auzit de as a ceva ? Voi ii faceti poze !
Stage 4 este punctul meu forte. Si in general incurabile ( voi credeti ca sint incurabile, ca nu ati auzit decit de antribiotice ),.
da, aici le-ai nimerit ! Le stiu !
0
02-06-2012, ora 13:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, ai zis factori, dar nu ai definit ce sunt aia; defapt ai vrut sa zici "markeri tumorali" dar iti lipseste un minim limbaj si creier suficient, iar acum incerci sa o dai la intoarsa, ca ai fost inca odata demascat ca impostor si prefacut!

treaba cu virusul tau pleomorf (e pleomorf/pleomorph, nu PLEOMORH, analfabetule!) e inca o inventie de a ta, la fel ca si cu polaritatea si nu stiu ce mizerii pe care le tot scuipi in ignoranta, pompa cu oxigen, alcalinitatea si restul jegurilor din capul tau. pana in ziua de azi abia au fost cateva virusuri implicate in etiologia cancerului, si de fiecare data un ALT virus, imbecilule, nu acelasi virus pentru toate cancerele. dar imi dau seama cum pentru orice cretin, "cancerul" e asa, o boala generala si nu exista tipuri diferite. singurele virusuri implicate in cancerele umane pana in momentul de fata sunt HPV pentru cancerul de col uterin si cateva cancere din sfera ORL, Epstein-Barr, KSHV, virusul hepatitei C si putine altele. de asemenea si H. Pylori, care este o bacterie si nu un virus (nu ca stii tu care e diferenta) a fost descoperita ca fiind implicata in producerea cancerului de stomac. mai sunt si altele, dar in mica masura, dar tu ca ramai habarnist pana la capat si spune prostii colorate, din filme SF de mana a doua, pentru cine e destul de slab de inger incat sa-ti dea crezare !

MINCIUNI !!!
0
02-06-2012, ora 17:59
1Cenusareasa
Nu este medic/terapeut
1Cenusareasa
Succesul a milioane de ioncologi spune de fapt ce stiti voi.

Virusul Bx, pleomorh ( lesinati cind auziti ) este capatul , nu prostiile pe care le spuneti voi.

Cancerul este o lips a de oxigen cauzata de schimbare de potentual electric. Virusul bx este incarcat pozuitiv. celulel canceroase au potentialul de numai minus 5-6 mV. fata de minus 85 mV cit au celulel normale.
De asta nu merdge la voi chemo, amarestenilor !
Ceilalti au potential s a slabeasca zona si sa ii scada pH ( consecinta ), dar cancerul e dat numai de Bx.
De fiecare data !
De asta motr toti ! ca nu puyteti intra in celulel canceroas e cu nimic ! Divizarea are lor c odata cu impartirea vurusilor si pricesul este izolat.
Desigur ca nu stiti. ca voi inca folositi stetoscopul, un aparat inventat la inceputul sec 19. Cind Bunicul lui ion creanga era flacau.
ca folositi radiatii tot ca in sec 19 !. daor chemo a aparut de la sf primului razboi mondial, ca nu stia nimenui ce sa faca cu atitea chimicale ramase de la armament chimic. " dati-le la cei cu cancer ! ca facem si un ban pe ele.
Asta e chemo si nu ati evoluat mai mult. canecrul este favoruzat de multi paraziti, dar schimbarea metabolismului celulei s e face numai cu Bx ( trecerea la fermentatie in locde oxidare ).

Cancerul este o enigma pt oncologi. Stiu ca nu aveti voie s a iesiti di sabloane. Cei care o fac ajung rau.
Cancerul cum e acum e un business. Ma uit cum toti recita ce a iesit la test si spera ca tu sa stii ceva. Tu nu stii si te uiti ca o curca in lemne la cancer,
Cancerul nu poate trai in mediu bazic si doar aduci pe cel cu cancer la o valoare mare ( 7, 4 ) si cancerul pleaca ca si cum nu a fost.
E rea vointa la voi, dar si o lipsa de cunostinte..
Numai viruisul Bx da cancer.

Pina acum ziceati ca s e modifica genetic ceva. Ca de acolo este si numele meseriei practicate de tine, fara demnitate. Esti doar un recitator la ce dicteaza Industria cancerului.
0
02-06-2012, ora 19:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ti-am mai zis ca pH-ul normal e in jur de 7, 4 ? de ce insisti cu prostia, habarnistule ?

virusul Bx e la tine in creier si nicaieri altundeva. iar radioterapia nu se foloseste din secolul 19 si nici chimioterapia de la sfarsitul primului razboi mondial. sunt informatii denaturate culese de tine de pe site-urile retardate pentru pensionari decrepiti care nu au cu ce sa-si ocupe timpul, asa ca tine. iar oncologia de multa vreme nu se mai ocupa doar cu radioterapie si chimioterapie.

las-o balta, esti desprins de subiect! nimeni nu te baga in seaman. eu doar iti raspund pentru ca esti amuzant. normal ca stiu foarte bine atac la persoana, cand e vorba de persoane care reprezinta pericol public...
0
08-06-2012, ora 15:59
balan stefan
Nu este medic/terapeut
balan stefan
Buna ziua. am o intrebare pt domnul raul duke.Tatal meu a fost operat de cancer la colon in stadiul doi malign.ia fost prescris o serie de 6 citostatice una la 3 saptamani si xeloda 500mg de trei ori pe zi cate 2 pastile. Pe durata tratamentului sa simtit bine dupa care la o sapt de la ultima sedinta de citostatice a inceput sa vomite si sai fie foarte rau. A fost internat in spital si iau facut spalaturi la stomac si doctorul nea spus ca din cauza ca mancase niste mazare si nu a respectat regimul. dupa 4 zile a fost lasat acasa si de anunci nu mai poate manca aproape nimic vomita tot ce mananca si merge de 3-4 ori pe zi la baie si e foarte slabit. dupa o sapt de stat acasa fara ameliorari a intrerupt tratamentul cu xeloda 500mg pt ca avea dureri la stomac si vomita mereu.dar si dupa intreruperea tratamentului situatia lui nu sa ameliorat nu mai vomita dar era era in continuare foarte slabit si mama a vb cu doctorul oncolog si a chemat o asistenta acasa sai faca perfuzii cu glucoza si medicamente pt greata si diaree si pt regenerarea ficatului si de cand a inceput sa faca perfuziile se simte mai bine. Pe 12.06 2012 trebuie sa mearga din nou la consultatie dar doctorul ia zis ca nu poate sai faca tomografie decat dupa 6 luni de la operatie.Vroiam sa stiu parerea dumneavostra despre intreruperea tratamentului si despre perfuzia cu glucoza si ce analize sau examene ar putea face pentru a vedea daca daca se extinde si la alte organe si daca exista riscul de a se extinde la alte organe.VA MULTUMESC ANTICIPAT
0
09-06-2012, ora 00:28
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca tratamentul nu poate fi continuat atata timp cat starea lui e atat de rea. daca a intrerupt Xeloda (care este si ea un citostatic) de mai mult de o saptamana, lucrurile ar trebui sa-si revina. daca NU isi revin, trebuiesc facute investigatii suplimentare spre a se vedea care e cauza acestor stari: are tranzit intestinal ? ar dureri abdominale ? trebuie facut un consult chirurgical ? o radiografie abdominala ? o endoscopie digestiva ? etc.

CT abdominal nu isi are rostul in acest moment, intru cat s-a plecat la drum ca fiind o tumora operabila si vindecabila. nu prezinti rezultatul biopsiei (de dupa operatie) si nici alte investigatii, un eventual examen CT, care trebuia facut inainte de operatie, deci nu iti pot spune mai multe.

in orice caz, situatia presupune controlarea ei cum am zis la primul alineat, inainte de a se vorbi de o "reevaluare" a bolii canceroase.

ce v-au zis medicii ultima data ?
0
09-06-2012, ora 00:36
balan stefan
Nu este medic/terapeut
balan stefan
Va multumesc pentru raspuns.O sa revin cu informatii.
0
09-06-2012, ora 00:38
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ok. continuam discutia pe threadul cel nou pe care l-ai deschis tu !
0
28-09-2012, ora 17:20
alexandravet
Nu este medic/terapeut
alexandravet
ce se intampla daca analiza de psa este in valoare de 8.69?este grav?
0
28-09-2012, ora 17:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie contextualizat. altfel poate fi vorba de un cancer de prostata... de aia trebuie vorbit cu un medic.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.