cancer de san?

48 comentarii 1 2
0
03-02-2013, ora 15:59
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Bine ati revenit. Dar cu hormonoterapia cu tamoxifen ce aveti ? Este denumita terapia blanda a cancerului de san si ar trebui sa fiti bucuroasa ca aveti un cancer cu caracteristici care va pemite sa beneficiati de utilizarea ei. Ceea ce ati citit referitor la cresterea riscului de cancer endometrial si restul problemelor legate de inducerea menopauzei fortate apar in pricipal la femeile sub 45 de ani dar si acolo beneficiile sunt superioare. Dumneavoastra la 58 de ani si de 10 ani in menopauza nu veti avea astfel de probleme si prin utilizarea ei va veti reduce riscul de recidiva cu inca vreo 50%. Se ia zilnic 5 ani ca atata are efect si efectul dureaza inca 5 ani dupa ce nu se mai ia. Practic sunt niste pastile care regleaza nivelul hormonilor in corp la cei care au un cancer a carui dezvoltare a fost influentata de el. Si intr-adevar ati fost bine si frumos tratata. Asa ca sanatate si sa auzim numai de bine.
0
03-02-2013, ora 23:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur, va trebui sa faci hormonoterapie, cel mai probabil o schema care prevede initial cativa ani de tamoxifen (probabil 2), dupa care, dupa standardele din momentul actual, vreo 3 ani de ceva care se cheama un "inhibitor de aromataza", care nu creste riscul de aparitie al cancerului de endometru. iar despre asta, si tamoxifenul creste acest risc cu FOARTE FOARTE PUTIN si e un risc mult mai mic decat beneficiul adus; plus ca se poate controla foarte usor cu niste examene ginecologice. desigur ca pe perioada aceasta lunga a hormonoterapiei vei face si tot soiul de reevaluari, clinice si prin diverse investigatii, iar intre timp standardele se pot si ele schimba putintel...
0
05-02-2013, ora 15:51
johana
Nu este medic/terapeut
johana
poate sunt un pic offtopic s-au ma rog o intrebare nelalocul ei dar din pacate la noi in romania se practica datul spagii la dr si -m-ar interesa si pe mine daca stiti cat se cotizeaza la dr chirurg si la anestezist pt o operatie la san?
0
07-02-2013, ora 16:22
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Depinde carui medic va adresati si ce tip de operatie trebuie sa faceti. Daca aveti un simplu nodul de scos pentru verificare care, daca nu cumva stiti ca il aveti de peste 5 ani ca atunci se schimba datele problemei, in principiu are sanse de doar 1 la 8 sa fie malign va sfatuiesc sa va adresati unui Institut oncologic (Bucuresti, Cluj) si acolo nu celor mai bine cotati medici la care recompensele sunt mai mari (500 - 1000) ci celor care inca nu sunt foarte bine cotati pentru ca acolo numai asta se face asa ca o face bine oricine si iesiti cu eu stiu doar 100 - 200 date. Daca in schimb sunteti deja diagnosticata cu cancer la san va sfatuiesc sa va adresati celor mai bine cotati medici mai ales daca sunteti mai tanara. Mai exact aflati la usa medicului la care va hotarati sa apelati de la pacientii operati de el si va orientati in teren cat va permiteti si cui sa dati. Recompensele variaza si in functie de amploarea operatiei ca una este o mastectomie cu evidare ganglionara totala care dureaza cateva ore si depinzi de priceperea medicului la curatat locul de celulele canceroase restante si sa nu ramai cu sechele prea mari la mana de la evidarea ganglionara totala si alta scoaterea pentru verificare a unui simplu nodul care dureaza cel mult jumatate de ora si ramai doar cu o mica cicatrice. La anestezist eu am dat cred 150 facand o medie intre ceea ce auzisem de respectiv 100 - 200. De cerut nu mi-a cerut nimeni nimic ba chiar medicul principal si cel care l-a secondat nu au primit si la mana a treia din pacate nici nu m-am gandit sa dau si-mi pare rau ca a fost simpatic. Avand doar 40 de ani si gasindu-ma cu cancer si un ganglion invadat si necunoscand inca caracteristicile cancerului ca le afli peste cel putin 2 saptamani ulterior am realizat ca au banuit ca stau foarte rau si si e vai de capul meu. Asa le trebuie daca sunt surdo-muti si nu m-au tras de limba initial ca le spuneam ca aveam nodulul de vreo 10 ani si deci nu aveam caracteristici rele ci bune la cancer si aia era tot ce aveam. Am fost intrebata doar cand l-am observat si eu am spus ca a inceput sa creasca de cateva luni si restul nu l-am mai spus asa ca o bagasera pe maneca. Si de fapt sunt bine mersi. Mentionez ca informatiile sunt vechi de peste 3 ani. Sanatate.
0
07-02-2013, ora 19:17
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
100-200 pentru o chirurgie la nivelul sanului ? la naiba, preturile sunt bune in romania ! eu am platit tot atata pentru ca mi-am reparat un monitor acum un an, operatie care a presupus schimbarea unui condensator care costa vreo 3 lei. interesant !
0
28-05-2014, ora 23:29
oanyyo
Nu este medic/terapeut
oanyyo
pentru eas
urmeaza sa ma operez si eu la san pentru un nodul imi puteti da mai multe informatii despe dr. bordea(iob)!
0
02-06-2014, ora 21:06
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Este un chirurg bun. Care numai asta face si a avut de la cine invata s-o faca bine. Ambitios si caruia ii place ceea ce face. Si cu care poti sa stai de vorba daca vrei, ca inca nu este supraaglomerat, spre deosebire de cel care m-a operat pe mine in principal, ceea ce este un avantaj pentru ca daca doctorul nu este de la inceput comunicativ, daca esti capoasa rau ca mine, nu mai comunici cu el nici cand binevoieste sa devina comunicativ. Specificati ce alte informatii mai doriti dar tineti totusi cont ca eu m-am operat acum 4 ani si jumatate si nu mai stiu nimic de dansul de atunci. Sunteti telepatica sau ati avut noroc ca v-am vazut postarea pentru ca eu mai intru doar foarte rar pe forum, de asta v-am raspuns asa tarziu. Succes cu operatia.
0
02-06-2014, ora 21:51
cristina_pop
Nu este medic/terapeut
cristina_pop
Buna Ziua.Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la sân gradul 4 cu metastaze osoase anul trecut in mai. A făcut chimioterapia si radioterapie iar acum face Herceptin si Zometa. Merge la control cam la 2 luni in Bucureşti la un chirurg foarte cunoscut insa acesta refuza sa o opereze spunând ca i-ar putea face rău la oase operatia. Dupa 7 luni de chimioterapie si Zometa tumoarea de la sân sa restrâns (medicii spunând ca e regresia totala) iar la oase s-au observat uşoară ameliorari. De 6 luni a început tratamentul cu Herceptin insa se pare ca boala nu răspunde la acest tratament. De o luna de zile i s-a mai dat o pastila care ajuta herceptinul sa îşi face efectul insa marcarii sunt tot măriţi. Nu prea inteleg de ce doctorul amâna operaţie. Dr oncolog susţine ca trebuie eliminată tumoarea insa chirurgul ne tot amâna. Oare e ceva ce noi nu ştim si de aia nu o operează? Va rog sa ma ajuti cu o părere... Multumesc anticipat.
0
02-06-2014, ora 23:55
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Eu va ajut cu cea mai mare placere dar tineti cont ca nu sunt medic ci doar pacient informat de nevoie la un moment dat. Ce trebuie sa intelegeti dumneavoastra este mecanismul a ceea ce are mama dumneavoastra. A avut initial cancer la san si celulele canceroase din san au migrat prin sange si limfa si au atacat cu succes celule osoase pe care au reusit sa le transforme in celule canceroase ale oaselor care se dezvolta actualmente ca si cancer la oase independent de cancerul la san. De asta e asa periculos cancerul. Dupa tratament are o tumora la san in regresie totala si markeri tumorali mariti si la oase usoare ameliorari. Acuma la san doar markerii tumorali mariti mai indica prezenta cancerului si tineti cont ca acesti markeri se detecteaza in probe de sange deci pot indica si celulele cancerului la san ramase in sange, ca celulele canceroase sunt celule defecte din acest punct de vedere in sensul ca nu sunt pogramate sa moara singure asa cum sunt celelalte celule din care suntem formati. Si atunci actualmente prioritatea este tratarea cancerului la oase rezultat doar initial din cancerul la san dar care actualmente se dezvolta absolut independent de cancerul initial de la san. Pe de alta parte operatia de mastectomie cu evidare ganglionara totala este o operatie destul de grea pentru organism. Si atunci medicul chirurg asteapta sa vada rezultate mai bune in evolutia cancerului la oase pentru ca altfel este absolut inutil acuma s-o mai opereze de cancerul la san ca si de cancer la oase se moare la fel ca si de cel de san. Medicul oncolog probabil considera ca ar fi mai bine sa scape si de sursa initiala de celule canceroase si daca asta s-ar realiza prin focus-pocus ar fi. Dar nu se face asa si operatia in sine slabeste organismul si de putinele resurse imunitare pe care le mai are in lupta cu cancerul pentru ca nu uitati ca acest cancer in sine se dezvolta pe sistem imunitar scazut. Asa ca deocamdata ascultati-va chirurgul, ca daca e cunoscut nu e degeaba, pentru ca in cazul mamei dumneavoastra in acest moment operatia de mastectomie probabil ii va face mai mult rau decat bine. Daca tratarea cancerului de oase in sine va avea un rezultat mai bun atunci poate se va reconsidera si oportunitatea operatiei de mastectomie. Practic acum chirurgul considera ca aceasta operatie ii va face mai mult rau decat bine per ansamblu mamei dumneavoastra. Pe de alta parte daca mama dumneavoastra simte sau tine cu tot dinadinsul sa faca aceasta operatie puteti sa va adresati altui chirurg sau macar sa-i cereti opinia pentru linistea dumneavoastra. Dar mama dumneavoastra si nu dumneavoastra. Imi pare rau pentru situatia prin care treceti si sper ca v-am fost de folos. Apasati pe profilul meu si cititi raspunsurile pe care le-a primit doamna Elivia ca a trecut prin ceva asemanator si va pot fi de folos.
0
03-06-2014, ora 08:35
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da-mi voie sa incerc sa te ajut/lamuresc (sunt oncolog): ce fel de radioterapie a facut (adica pe ce zona a corpului)? ma tem ca din ce relatezi tu, operatia NU este indicata ! despre ce oncolog si respectiv chirurg este vorba ?
0
03-06-2014, ora 11:20
cristina_pop
Nu este medic/terapeut
cristina_pop
Eas, Multumesc mult pt răspuns.M-aţi ajutat enorm sa inteleg situaţia. Mama nu tine neaparat sa se opereze. Încercam doar sa Înţelegem deciziile luate de cei ce stiu ce e mai bine pt noi.

RaulDuke, mama a facut in Decembrie radioterapie la oase iar in Februarie la san. Cât despre numele doctorilor as prefera sa nu le fac publice. Domnii doctori îşi fac treaba exemplar insa eu încerc sa inteleg deciziile luare de aceste din disperarea sa nu imi pierd cel mai de preţ om din viaţa mea.
Anul trecut cand boala a fost depistata gradul cancerului era 4 iar acum este 3b. Sa inteleg ca acesta este un semn ca medicamentatia îşi face efectul?
0
03-06-2014, ora 21:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, evident ! din pacate boala nu este mai vindecabila acum decat era atunci, de asta nu se indica operatia. trebuie sa continue o forma de tratament, cu evaluari periodice.
0
03-06-2014, ora 21:25
oanyyo
Nu este medic/terapeut
oanyyo
Va multumesc pentru raspuns!eu am programata operatia pe 13 iunie la dumnealui si mi-as dori daca nu sunt indiscreta sa imi spuntei cam cum decurge totul inclusiv 'darul' cui si cam cat!
0
03-06-2014, ora 21:32
cristina_pop
Nu este medic/terapeut
cristina_pop
Domnule doctor, sa inteleg ca in stadiul acesta se va face tratament toată viaţa, sau care este cursul bolii? V a multumesc pentru timpul dumneavoastră.
0
03-06-2014, ora 22:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, se face tratament pana la progresia bolii (cand se schimba, daca mai exista optiuni) sau pana la aparitia unor efecte adverse inacceptabile. scopul tratamentului este acela de a tine sub control boala cat mai mult timp posibil.
0
05-06-2014, ora 22:37
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Pt. oanyyo. Eram sigura. Eu stiu doar din ianuarie 2010. Pentru mastectomie (scoaterea completa a sanului si de obicei si a ganglionilor axilari aferenti) care dureaza peste 2 ore si jumatate, se oferea dupa operatie la prima mana, a doua mana si unii si la a treia mana. Tarifele nu erau fixe oferea fiecare cat avea. La principal, adica chirurgul al carei pacient erai, in functie de reputatia lui intre 500 si 1000. Dar nici o problema ca si la cel cotat sa zicem la 1000 se ofereau si 650, 700, mai des 800 si mai rar 1000. De exemplu doctorului de care ati intrebat dumneavoastra ca secundar la mastectomie am auzit atunci ca i se oferea in jur de 200 mai exact intre cel putin 100 si cel mult 400 (sotul unei doamne tinere care scapase dupa ce fusese internata in 3 sau 4 spitale din capitala ca nu stiau ce are si in sfarsit fusese diagnosticata si operata). Dansului ca principal astazi nu am nici cea mai mica idee. Probabil pana in 500. Habar n-am. Pentru sector care dureaza in jur de o jumatate de ora stiu doar, de la o doamna tanara care nu avea cancer, ca a oferit unei d-ne dr. mai tinere a carei pacienta era doar 100. Nu stiu cate maini sunt implicate la sector. La anestezist se da cel putin 100 inainte de operatie. La pansat se dadea cate 5 la asistenta si 10 la doctorita. Cu aia de 5 sa veniti pregatita ca nu-i gasiti prin spital. La asistenta sefa unii de la profesor dadeau 100 ca dansul era mai greu accesibil si atunci lumea se punea bine cu asistenta sefa ca sa ajunga la dansul. Restul nu stiu daca sau cat dadeau. Dac-o fi tot aia (una cu o coama deslanata) aveti grija cu ea ca e incompetenta rau. Mie mi-a zis si scris pe bilet sa fac si radiografie pulmonara pe langa controlul medical la inima pentru internare, cu toate ca ii spusesem ca vin de la CT. Asta in aceeasi zi in care profesorul, care ma trimisese si la ea pentru programarea internarii, imi scrisese pe alt bilet sa fac si facusem deja CT torace abdomen cu solutie de contrast care include si plamanii. Chiar presupunand ca n-a fost atenta la ce am spus eu, era de datoria ei sa intrebe daca fac sau am CT-ul ala inainte sa scrie pe bilet ca trebuie sa fac si radiografie pulmonara. Putea macar sa vada ca ma tineam strans de intepatura de la injectia de la CT. Nimic. Si uite asa am primit eu in aceeasi zi un bilet pentru CT torace abdomen cu solutie de contrast de la profesor si putin mai tarziu un bilet pentru radiografie pulmonara de la asistenta sefa. Si cand m-am internat si cu CT-ul si cu radiografia pulmonara, tot ea se mira ca am CT-ul facut ?! Problema principala a fost alta. Peste aproape 2 saptamani intr-o luni cand am facut radiografia pulmonara, ca am asteptat si eu macar atat inainte sa iradiez din nou, era iarna si frig afara, era rece si-n incapere si cand m-am mai si lipit dezbracata de aparatul ala am simtit gheata. Si mi-a zis doamna doctor radiolog care mi-a citit radiografia ca sunt racita. Zic nu sunt racita ca nu stranut, nu-mi curge nasul, n-am febra. A zis acuma sunteti ca-mi apare pe radiografie. Si spre seara am inceput sa stranut, sa-mi curga nasul. A doua zi aveam si febra si eram cat se poate de racita dupa ce ma tot pazisem sa nu racesc. Si vineri aveam internarea. Am intrat pe antibiotice marti si vineri m-am internat ca-mi mai trecuse raceala. I-am zis asistentei sefe ca sunt racita si ce iau, i-am zis si d-nei anestezist care mi-a zis sa-mi iau temperatura in fiecare seara si s-o notez si c-o anunta dansa pe asistenta sefa. Dar seara n-a venit nici o asistenta cu termometru ca asistenta sefa nu le anuntase. Asa ca mi-am cautat singura termometru vineri, sambata, duminica seara si mi-am notat. Noroc ca am avut 37.8, 37.2, 37.2 adica era bine. Partea cea mai proasta a fost ca trebuia sa iau antibiotice pana duminica, am luat pana marti ca miercuri m-am operat. Dupa operatie ti se administreaza antibiotice o perioada de timp ca sa nu ti se infecteze operatia initial in timpul procesului de resobtie a firelor de catre organism. Dar nici antibioticele astea nu-si fac efectul la nesfarsit si eu luand deja cu o saptamana inainte de operatie, probabil ca si-au mai facut efectul doar o perioada mai scurta de timp decat avea nevoie organismul meu ca sa nu permita deloc formarea granulomului de fir. Si dupa peste un an si jumatate mi-a aparut un granulom de fir in zona cicatricii postoperatorii. Poate fi si de la fumatul meu dar nu cred pentru ca pielea s-a vindecat foarte bine si ea e de fapt cel mai tare afectata de efectele fumatului. Si dupa toate astea nu era nici politicoasa decat atunci cand o punea seful, de am ajuns sa-i intorc spatele si sa plec in timp ce vorbea cu mine pe hol in dimineata zilei in care m-am externat, ca era prea de tot cucoana. Ceea ce n-am facut in viata mea mai ales ca era totusi de sex feminin si eu sunt feminista de felul meu. In principiu n-ai nici o treaba cu ea, doar te prezinti la ea pentru internare, la operatie si pe palier sunt alte asistente. In schimb doctorul la care esti tu tare gingas a fost cand a venit la mine la reanimare dupa ce m-am trezit si mi-a scos chipiuta cu care ti se prinde parul si mi-a aranjat pe langa gat patura cu care eram infofolita ca sa nu racesc. Si a zbughit-o dar tot am apucat sa-l intreb cat a taiat si a zis uitandu-se in pamant, ca m-am straduit sa-l vad cu coada ochiului pe dupa geam, o operatie mare si sigura. Si a doua zi cand a venit la vizita si l-am intrebat pentru confirmare daca a fost malign, dupa ce a zis ca da, iar se uita pamant cand a continuat cu voi face tratament, reconstructie si intr-un final va fi foarte bine si a fugit ca se grabea. Daca nu eram asa demolata de operatie si diagnostic cred ca ma pufnea si rasul si-l intrebam pe cine vrea sa convinga pe mine sau pe el. Bafta cu operatia.
0
06-06-2014, ora 16:31
oanyyo
Nu este medic/terapeut
oanyyo
pt.eas
Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si va doresc multa multa sanatate!asistenta sefa mi s-a parut de treaba o cheama ana maria poate nu e vb de aceeasi persoana, am auzit numai vorbe de bine despre ea!in fine tot ceea ce imi doresc e sa scap cat mai repede pentru k ma aflu int-un stres continuu si stiu k ma intelegeti! sper sa fie vorba despre unul bening dupa spusele dl.dr.!
0
08-06-2014, ora 23:21
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
FETELOR nu va inteleg de ce va faceti griji de cat si cui, mai bine energia asta o folositi sa va vindecati aveti nevoie de ea si in opertie, si dupa, si dupa ce ajungeti acasa, , si pe timpul chimio sau radioterapiei, folosti-o cu folos nu o risipiti aiurea.
SI VORBESC DIN CUNOSTINTA DE CAUZA EU LUPT CU CANCERUL DE CINCI ANI JUMATE.SANATATE TUTUROR.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
48 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • S-a descoperit enzima care controlează metastazarea cancerului de sân
  • MIT: Antiperspirantele sunt o cauză a cancerului de sân
  •