cancer la oase grad 4

14-10-2011
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Buna ziua, am o mare problema cu mama mea, in urama cu 3 luni a fost diagnosticata cu cancer de colon gradul 1a facut operatie totul a decurs cu bine, nu i s-a dat de facut citostatice pentru ca era intr-o stare incipienta asa au zis doctori. Acum are dureri de bazin si picioare foarte mari, a facut radiografii, rezultatul a fost dezastros cancer de grad 4 la oase. Deja nu se mai vede la radiografie un os de rezistenta al bazinului g4. A inceput saptamana aceasta chimioterapia.si va incepe si radioterapia. Ce sansa de viata mai are? Cum as putea sa o ajut? Va multumesc mult.
36 comentarii 12 Înainte ›
0
14-10-2011, ora 17:44
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu se poate spune nimic despre prognostice, sanse si mai stiu eu ce, pentru ca trebuie sa ne furnizezi un diagnostic mai clar intai. nu se intelege si nu reiese ce problema are din ce zici tu. trebuie sa intri in posesia unui diagnostic clar, cu histopatologie si stadiu TNM si eventual sa ai si niste explicatii de la medici. unde are cancer la oase ? care e punctul de plecare ? e putin probabil ca un cancer DE COLON, ca sa nu mai vorbim de stadiul I sa dea metastaze osoase asa, din senin.
vino cu mai multe informatii, te rugam!
0
15-10-2011, ora 10:40
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Luni am sa va furnizez diagnosticul clar, pentru ca trebue sa faca un tomograf si un RMN toracic. Oricum doctorul oncolog mi-a zis ca acesta e cancerul primar si ca tumoarea la colon a fost metastaza. Ce pot sa zic este ca cei de la bucuresti i-au gresit total diagnosticul si nu numai nici macar nu i-au dat tratament dupa operatie. Am sa va tin la curent.
0
16-10-2011, ora 18:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
citez: "Oricum doctorul oncolog mi-a zis ca acesta e cancerul primar si ca tumoarea la colon a fost metastaza". CARE E CANCERUL PRIMAR DECI ?
0
16-10-2011, ora 23:04
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Ok m-am exprimat gresit, se mai intampla. Cancerul la oase este primarul ok.
0
17-10-2011, ora 17:26
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in acest caz trebuie niste biopsii din tumora primara, eventual examen imunohistochimic din ce biopsii exista pana in momentul de fata. asteptam inca sa ne spui diagnosticul, dar pana una alta, nu pare a fi vorba de nici o greseala din partea nimanui. nu te grabi cu acuzatiile !
0
17-10-2011, ora 18:44
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Ce pot sa spun este ca nu a rezistat astazi sa ii faca RMN abdominal si pelvin cu substanta contrast pentru trebuia sa stea nemiscata in jur de 2 ore, maine va face un tomograf ca sa-i dea diagnosticul clar. Va trebui sa mearga la Iasi sa faca radioterapie. Apropo nu acuz pe nimeni ci pe mine insumi ca am facut o greseala de exprimare.
0
17-10-2011, ora 18:57
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Tratamentul pe care il urmeaza acum mama mea este DHC Continus dimineata si seara, la ora 10 i-a Bonefos 800 2 pastile si in caz ca durerea este foarte mare ii face o injectie care are la baza morfina. Credeti ca este bun acest tratament? Multumesc.
0
17-10-2011, ora 21:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
DHC si ce mai zici de morfina sunt pentru durere. nu pot eu sa ma exprim daca sunt bune, asta numai pacienta poate spune. daca urmand acest tratament durerile sunt sub control atunci da, e bun. daca nu, trebuie umblat la el. bonefos este pentru leziunile osoase, le incetineste progresia.
totusi nimic din lucrurile astea nu e menit sa creasca sansele de prelungire a vietii si ma tem ca o astfel de solutie nu este si nici nu se poate stii daca este, macar pana nu se transeaza un diagnostic pe baza unei BIOPSII si a unei IMUNOHISTOCHIMII. sigur nu are nimic la san ?
0
18-10-2011, ora 21:04
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
A facut tomograf astazi si am sa va zic rezultatul si concluziile trase de doctori:
In ambii plamani se obs numeroase formatiuni dense, de max 50-60 mm;
Adenopatii mediastinale anterioare, inferioare, in fereastra aortopulmonara, hilul pulmonar drept, latero-traheal dreapta inferior si latero-traheal superior bilateral, de max 35-40 mm;
In aria de proiectie a glandei suprarenale stangi se obs o masa tumorala densa de 89-65 mm;
La nivelul glandei suprarenale drepte se obs o formatiune densa de 17/14 mm;
La nivelul publisului si a ischionului stang se obs o formatiune tumorala osteolitica de 119/81/88 mm;
Leziunea sparge corticala osoasa infiltrand tesuturile moi din regiunea inghinala stanga. In bazin formatiunea invadeaza parametrul stang determinand comprimarea rectului si a vezicii urinare.
Concluzii:1. Tumori pulmonare(in obs formatiune primitiva in lobul inferior drept)
2. Adenopatii mediastinale
3. Determinari secundare osoase si in glandele suprarenale.
Doctorul oncolog si-a pus mainile in cap cand a vazut toate problemele pe care le are si nu va putea face radioterapie pentu ca va ceda inima. Nu stiu ce sa mai zis sunt fara cuvinte.
0
18-10-2011, ora 23:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu siguranta ca nu e inima o problema in calea radioterapiei. doar ca nu vad ce poate fi iradiat, in problema pe care o descrii mai sus. de iradiat nu se va iradia nimic pana in momentul in care devine o urgenta care nu poate fi rezolvata altfel, de genul o compresie mediastinala care sa dea probleme la respiratie sau niste dureri osoase necontrolabile.
dupa cum arata si cum e descrisa tomografia, intr-adevar, e posibil ca tumora principala sa fi fost una PULMONARA, desi e greu de spus asta. diagnosticul deci este probabil ceva de genul: metastaze pulmonare, limfatice, suprarenale, osoase si de colon, cu punct de plecare neprecizat, posibil pulmonar. singurul lucru care sa spere la a mai castiga ceva timp de viata este o schema cu citostatice, dar neavand o biopsie mai clara, asta scade sansele capacitatii adaptarii unei asemenea scheme la problema corespunzatoare. totusi probabil ca oncologul va alege o schema cu citostatice si in paralel va recomanda si tratamentul cu bifosfonati si suportiv, antialgic si etc. e foarte important!
sa ne spuneti ce decizie de tratament va lua!
0
27-11-2011, ora 18:34
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Ma scuzati ca nu am mai scris ce s-a intamplat cu mama mea. A facut 2 sedinte de chimioterapie pana acum cu Calciu Folinat, 5 Fu, Zometa, Bonefos si oxid de platina. Probleme cele mai mari au aparut inainte de a face a doua sedinta de citostatice pe 15 noiembrie, urcand scarile de la bloc a avut fractura de femur cu deplasare. Doctorii nu au vrut sa o opereze deoarece este afectat tot bazinul si femurul drept pana la genunchi, i-au pus doar o gheata de ghips pentu a nu-l misca deloc. Acum asteptam sa vedem cum va decurde cea dea 3 sedinta de citostatice pe 6 decembrie. Acum e acasa la pat si in ultimul stadiu de calmante. Sansele de viata s-au diminuat mai mult.
0
27-11-2011, ora 18:51
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
spune-mi, te rog, si mie unde anume se trateaza ea. pentru ca din tot acest topic nu reiese decat o varza calita din tot acest caz si eu personal nu inteleg nimic. are si ea o biopsie din ceva ? un buletin histopatologic? o biopsie dupa rezectia de colon ? o bronhoscopie pentru tumora pulmonara ?
tratamentul cu OXALIPLATIN si FOLINAT DE CALCIU nu are nici o legatura cu ce pare a fi boala ei de baza, si anume CANCER PULMONAR. este un tratament indicat in cancerul de colon. lucrurile nu se leaga.
0
28-11-2011, ora 16:54
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Rezultatul histopatologic de la operatia de colon este adenocarcinom tulbo papilar bine diferentiat G2 invaziv pe intregul perete pT3. Marginile de rezectie si limfoganglioni regionali recoltati ( nr 12 diam = 0.3 0, 8 cm) prezinta arhitectura conservata. Ea se trateaza la Bacau deoarece doctorii din Spitalul Clinic Fundeni au zis ca e mai bine sa se trateze acolo. Sincera sa fiu nu stiu ce sa mai fac pentu ea in acest moment.
0
29-11-2011, ora 00:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce se intampla este faptul ca metastazele osoase sunt EXTREM de rare in cazul cancerului de colon, insa foarte frecvente in cazul cancerului bronhopulmonar.
deci in conditiile unui CANCER DE COLON cunoscut, operat, totusi restrans ca extindere (T3 N0), cu un CT care arata cum arata, probabilitatea este FOARTE MARE ca ea are CANCER BRONHOPULMONAR METASTATIC. greu de spus daca acest cancer de plamani a dat metastaze in COLON (nu e nici chiar asa rar) sau pur si simplu a avut 2 cancere distincte simultane, cel de plamani si cel de colon, dar opinia mea este ca aceste lucruri trebuiesc investigate si abordate astfel.
ca atare, ce as face eu, as recomanda o bronhoscopie + biopsie, pentru tumora pulmonara, si asta cat mai repede, pentru ca un eventual cancer pulmonar NU raspunde la chimioterapie cu fluorouracil si oxaliplatin. aceste lucruri nu conteaza prea mult unde sunt facute, atata timp cat sunt facute, fundeni, bacau, san antonio, nu conteaza!
asta e parerea mea dpdv oncologic, nu e obligatoriu sa fie unica sau nici macar cea mai buna, dar astfel gandesc eu.
oncologul vostru ce spune vis-a-vis de asta ?
0
09-01-2012, ora 16:06
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Scuze ca nu am mai scris demult pe forum, dar situatia mamei s-a agravat are acum si metastaza cerebrala, nu mai vede, si de cateva zile nu mai poate manca. Are fractura de bazin si de femur pe os patologic, plus 1/3 din plamanul drept este afectat de tumoare. Nu mai are ce sa-i mai faca nici un doctor decat tratament paleativ. Numai bine si sanatate multa tuturor!
0
09-01-2012, ora 20:24
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de ce nu mai poate manca ? iradiere cerebrala a facut ?
tratamentul suportiv este absolut esential in momentul de fata. din pacate notiunea de "tratament paleativ" este ce era indicat sa urmeze inca din momentul diagnosticarii cu metastaze multiple. tratamentul "paleativ" este alternativa tratamentului "curativ", adica "in scop de vindecare", iar de foarte multe ori, mai ales la pacientii cu cancer, acest lucru nu e posibil. totusi nu inseamna ca nu exista tratament, care sa imbunatateasca starea unei persoane si chiar sa-i prelungeasca supravietuirea.
referitor la starea ei, care intelegem ca e foarte grava, cum este administrata ? aveti un dosar pentru ingrijire la domiciliu ? vine personal medical sa o vada si eventual sa-i administreze tratament ? cum decurg aceste lucruri, in conditiile in care starea ei nu permite deplasarea ?
0
11-01-2012, ora 09:20
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
toate astea sunt vrajeli pe varza calita !!!doar calmantele o ajuta dar restul e de prisos, ne mintim singuri.cancerul nu poate fi invins iar daca e la oase deja e finalul.nici nu ti prelungeste viata nici nimic de genu.sunt fantezii!doar privim cum oameni dragi noua se sting sub ochii nostri.eu asa gandesc dupa ce mi a murit mama acum 2 luni si jumatate dar asa e speranta moare ultima si nu vrem sa acceptam realitatea.e dureros stiu pt ca si eu am trecut prin ce treci tu cu mama mea.sincer iti vine sa urli dar doar d zeu te poate ajuta sa faci fata situatiei.iti doresc multa putere la ce va urma.
0
11-01-2012, ora 18:44
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
faptul ca oamenii mor este absolut normal si inevitabil. nu cred ca ii onoram pe ei sau amintirea lor avand o atitudine atat de disperata, pentru ca si noi la randul nostru vom muri si vom lasa in urma, daca suntem norocosi, copii, nepoti, etc.
din moment ce omul nu poate controla "daca" moare sau nu, trebuie sa se multumeasca totusi cu a controla, fie si putin, "cum" sau chiar "cand"... la altceva nici nu cred ca avem dreptul sa speram.
0
16-01-2012, ora 13:56
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
de cateva zile simt niste dureri in brate si picioare, dureri scurte, dar dese.ce poate fi oare?oare daca mama a avut cancer pot sa am si eu aceiasi soarta?
0
16-01-2012, ora 14:08
AntoanetaNeacsu
Nu este medic/terapeut
AntoanetaNeacsu
si apropo sunt de acord ca toti murim dar de ce uni mor de batrani si altii de durere?
0
16-01-2012, ora 14:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
de ce unii mor tineri ? de ce unii mor de copii, altii mor din fasa, unii mor inainte sa se nasca. de ce unii se sinucid, altii mor in accidente de masina, altii in razboi ? de ce unii mor de infarct miocardic ? de ce unii mor de infectii parazitare sau bacteriene ? de ce unii mor arsi, altii inecati ? de ce unii mor de foame ? de ce se moare, in general ?
0
16-01-2012, ora 14:56
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
ca sa dam sansa altora sa aiba loc pe pamant, si sa traiasca si ei..atat cat se poate

daca nu ar mai muri nimeni am fi cam inghesuiti, parerea mea...
mai mult nu stiu sa spun, e greu cand ajung sa te intrebi, de ce mi se intampla tocmai mie?
0
16-01-2012, ora 15:41
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intocmai !
0
16-01-2012, ora 20:10
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Buna seara tratamentul care i s-a dat de la doctorul oncolog este Morfina injectabila de 3 ori pe zi, Dexametazona o perfuzie de Manitol si o injectie de Furosemid acestea sunt facute de o vecina de unde stam noi care a fost asistenta si acum e la pensie, eu ma ocup de ingrijirea ei in rest. Transportul ei este destul de dificil se face doar cu ambulanta si nu vom renunta la tratamentul curativ.
Pe 23 va merge la a cincea sendinta de citostatice unde va face si un tomograf cranian asta daca mai rezista pana atunci.
Multa sanatate tuturor!!!
0
16-01-2012, ora 22:21
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cand a facut ultima serie de chimioterapie si ce schema a urmat ? daca poti sa ne spui ce doze, ar fi minunat.
totusi trebuie sa clarific un termen: daca medicul va decide sa faca chimioterapie, ma tem ca aceasta nu poate fi numita "tratament curativ", ci tot paleativ. paleativ inseamna tot ce presupune prelungirea vietii si/sau ameliorarea calitatii vietii, iar una dintre variante este si aceasta, sau radioterapie, sau alt tip de tratament oncologic.
"curativ" se numeste doar acel tratament care spera sa VINDECE sau sa MAXIMIZEZE sansele de vindecare, lucru care in conditiile existentei metastazelor, nu mai este posibil. sper ca intelegeti conceptele... notiunea de "paleativ" nu este aceeasi cu "best supportive care", cum zic americanii, care presupune DOAR tratament simptomatic si suportiv, care insa nu spera insa ceva de genul inducerea unei remisii a tumorilor.
0
18-01-2012, ora 21:47
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Buna seara, ultima sedinta de citostatice a fost pe 5 ianuarie si a urmat urmatoarea schema de citostatice: pima zi Eloxatin 170+Calciu folinat 400+ 5 Fu 800 (s)+ 5 Fu 1200 (22h); ziua a doua Ca fu. 400g + 5 Fu 800 (s)+ 5 Fu1200 (22 h); ziua a treia Zometa.iar intre acestea a facut manitol, calmante si vitamine.Vom vedea tura care vine ce-i mai face. Numai bine.
0
18-01-2012, ora 21:54
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ok, deci face un FolFOX sau asa ceva... foarte bine! are o camera subcutana montata ? sau cum face perfuzia aceea de 48 de ore ? pentru creier ce a urmat ? iradiere ?
0
25-01-2012, ora 14:37
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Buna luni pe 23 a fost la tomograf cranian si concluziile sunt: metastaze osteolitice pe oasele craniene, determinari secundare de tip metastaza la nivelul emisfer cerebros drept si mezencefal, cu efect partial obstructiv pe V4.
Perfuzia de 48 de ore o face printr-o branula montata in vena.
Sanatate multa.
0
25-01-2012, ora 21:14
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
a facut sau va face iradiere cerebrala ?
0
31-01-2012, ora 20:24
iuliana1224
Nu este medic/terapeut
iuliana1224
Deocamdata nu a facut radioterapie asteptam pe 9 februarie cand e ultima sedinta de citostatice sa vedem ce zice doctorul. O seara buna.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
36 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.